Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.12.2023

Blue Horizon: Mαρτυρία για τον θάνατο του Αντώνη, «Του φώναζαν ”όξω-όξω”»

«Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να σιωπήσω, να μην πω την αλήθεια», λέει γυναίκα που βρισκόταν στο πλοίο ΕΛΥΡΟΣ, ακριβώς δίπλα σε αυτό που βρήκε τον θάνατο ο 36χρονος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο δεν θα εκτελέσει ξανά το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Blue Horizon: Mαρτυρία για τον θάνατο του Αντώνη, «Του φώναζαν ”όξω-όξω”»

Όσο περνούν οι μέρες από το τραγικό συμβάν στο πλοίο Blue Horizon όπου μέλη του πληρώματος απώθησαν βίαια τον 36χρονο Αντώνη με αποτέλεσμα να καταλήξει στη θάλασσα και να πνιγεί, αποκαλύπτονται περισσότερα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.

Οι δεκάδες επιβάτες του ιδίου πλοίου στο οποίο τελέστηκε η εγκληματική πράξη αλλά και του πλοίου Elyros που βρισκόταν δίπλα του, οι μαρτυρίες τους και τα βίντεο που τράβηξαν στις εννέα περίπου το βράδυ της Τρίτης, αποτέλεσαν αδιάσειστα ντοκουμέντα για το πως βρέθηκε στην θάλασσα ο 36χρονος άνδρας.

Μέλη του πληρώματος, ενώ ο 36χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο λίγα λεπτά πριν την αναχώρησή του, δεν του το επέτρεψαν, αντίθετα τον έσπρωξαν δυο – τρεις φορές ενώ είχε ήδη ανέβει στον καταπέλτη, με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να βρεθεί στη θάλασσα και να βρει τραγικό θάνατο.

To θύμα της εγκληματικής ενέργειας του πληρώματος του Blue Horizon ήταν ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης ,από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Η ιατροδικαστική έκθεση που διενήργησαν χθες δυο ιατροδικαστές, φέρεται να αναφέρει ότι ο θάνατος του άτυχου νεαρού οφείλεται σε «πνιγμό εντός θαλασσίου ύδατος και κάκωσης κεφαλής».

Ο κ. Βασίλης Μικρόπουλος και η σύζυγος του Μαρία, κάτοικοι Ρεθύμνου, που επέβαιναν στο πλοίο Elyros και περίμεναν να ταξιδέψουν για να επιστρέψουν στην Κρήτη, επικοινώνησαν τηλεφωνικά στις 10 περίπου το βράδυ της Τρίτης με τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» για να καταγγείλουν την εγκληματική ενέργεια του πληρώματος του Blue Horizon, όπως την είδαν με τα μάτια τους να συμβαίνει καθώς το δικό τους πλοίο ήταν ακριβώς δίπλα.

«Ένα παιδί, ένα παλικάρι πέταξαν στην θάλασσα από το άλλο πλοίο και πνίγηκε, είναι νεκρό. Το βλέπουμε, να επιπλέει και η θάλασσα το φέρνει πιο κοντά στο πλοίο που είμαστε εμείς. Το σκότωσαν, είδαμε τόσοι επιβάτες τι έγινε. Έτρεχε να μπει στο πλοίο και όταν ανέβηκε ένας από το πλήρωμα ακούσαμε να του φωνάζει «όξω-όξω» και τον έσπρωχνε, τον ξαναέσπρωχνε μέχρι που το παιδί έπεσε στην θάλασσα. Έχω πάθει σοκ, έχω τρελαθεί με αυτά που είδα. Πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια τι έγινε και να μην κουκουλωθεί. Τόσοι μάρτυρες είδαμε και ακούσαμε τι έγινε. Είδαμε και το πλοίο που αμέσως έκανε απόπλου σα να μην συνέβη τίποτα. Εγώ δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να σιωπήσω, να μην πω την αλήθεια. Είναι ηθική υποχρέωση μου» ανέφεραν στο τηλέφωνο ο κ. Βασίλης και η κ. Μαρία, πολύ πριν δοθεί στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η πραγματικότητα και επιβεβαιώθηκαν τα λόγια των αυτοπτών μαρτύρων.

Από το Ρέθυμνο όπου έχουν επιστρέψει πλέον ο κ. Βασίλης και η σύζυγος του, παραμένουν ακόμη σοκαρισμένοι και ειδικά ο κ. Βασίλης Μικρόπουλος που τα μάτια του και η μνήμη του κατέγραψαν από την αρχή μέχρι το τέλος, μέχρι δηλαδή τη στιγμή που ανασύρθηκε νεκρός ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης. «Δεν φεύγει από το μυαλό μου αυτό που είδα. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Το φάγανε το παλικάρι» μας είπε και η σύζυγος του συμπλήρωσε ότι: «Αν δεν είμαστε τόσοι μάρτυρες κι εάν δεν είχαν τραβηχθεί τα video από τους επιβάτες και του δικού μας πλοίου και του άλλου, η αλήθεια δεν θα μαθευόταν. Κρίμα, κρίμα για το παιδί που χάθηκε τόσο άδικα επειδή κάποιοι άλλοι, που οφείλουν να προστατεύουν τους επιβάτες αλλά και να σώζουν οποιοδήποτε άτομο εντοπίσουν στη θάλασσα, αποφάσισαν για τη ζωή του».

Εν τω μεταξύ η εταιρία Attica Groups στην οποία ανήκει το πλοίο από το οποίο σπρώχτηκε ο Αντώνης με αποτέλεσμα να πνιγεί στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά, αποφάσισε να αποσύρει το Blue Horizon από τη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς. Οι πληροφορίες του creta24 αναφέρουν ότι το Blue Horizon δεν θα εκτελέσει ξανά το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς. Στη θέση του θα βρίσκεται από αύριο το πρωί το πλοίο Έλυρος, το οποίο αναχωρεί το βράδυ από τον Πειραιά για το Ηράκλειο.

(Πηγή)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.