Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
17.10.2021

Φοίβος Δεληβοριάς και Παιδί Τραύμα στο απόλυτο τραγούδι του Φθινοπώρου

Το άλμπουμ-συλλογή "ΙΝΝσόμνια" στο οποίο περιλαμβάνεται το τραγούδι "Το Λάθος Τρένο" θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.

Το φθινόπωρο του 2020 η δισκογραφική εταιρεία Inner Ear ζήτησε από καλλιτέχνες και συγκροτήματα, εντός και εκτός roster της, να της δώσουν κομμάτια για τη δημιουργία μίας συλλογής. Δεν υπήρχε θεματική ή κεντρική ιδέα, το μόνο ζητούμενο ήταν να έχουν ελληνικούς στίχους. Εν μέσω lockdown και με πεσμένα φτερά η ανταπόκριση και η «συγκομιδή», που είχαν σαν αποτέλεσμα αυτή τη συλλογή, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Παρά τις διαφορετικές τους ιστορίες, τα περισσότερα από τα 13 κομμάτια μοιράζονται έναν κοινό τόπο υπαρξιακής ανησυχίας. Έτσι βγήκε και ο τίτλος “INNσόμνια”. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, δεν είναι σίγουρο ότι αυτό οφείλεται στη δυστοπία της πανδημίας, μάλιστα κάποια από τα κομμάτια είχαν γραφτεί αρκετό καιρό πριν από αυτή. 

Μέσα σε αυτό το άλμπουμ υπάρχει και η πιο απρόσμενη και ευχάριστη έκπληξη του Φθινοπώρου. Η συνάντηση του Φοίβου Δεληβοριά με Το Παιδί Τραύμα, στο τραγούδι “Το Λάθος Τρένο”

https://www.youtube.com/watch?v=Iyam_klvC5w&ab_channel=IMIZBIZENTERTAINMENT

Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε για αυτή τη σύμπραξη: «Συνήθως ερωτεύομαι με την πρώτη ματιά.Το Παιδί Τραύμα αποτελεί εξαίρεση. Κι εγώ, όπως κι εσείς, δεν είχα δει ποτέ το προσωπό του. Τον άκουσα όμως και στην πρώτη και στη δεύτερη δουλειά του και χρειάστηκε να επιστρατεύσω την αυτοκυριαρχία μου. Είναι μια σπουδαία περίπτωση, ένας πολύ ξεχωριστός μουσικός, απ’αυτούς που φτάνουν πολύ βαθειά, σε αγγίζουν με τρόπο πρωτοφανή και γνήσιο.

Να, λοιπόν, που με βρήκε εκεί που καθόμουν και ατένιζα το χάος μου, μέσα στο λοκντάουν. Μου έστειλε ένα μέιλ με ένα τραγούδι του που θα ‘θελε να πω. Τώρα ξέρω και το πρόσωπό του. Πήραμε μαζί το “Λάθος Τρένο” και σας καλούμε να το πάρετε κι εσείς. Σε μιαν εκπληκτική συλλογή της Inner Ear Records με τίτλο «INNsomnia» ένα επείγον ξόρκι για τις καραντίνες και τις κλειδαριές. Είναι ένα σπουδαίο κομμάτι κι είναι ένας φοβερός καινούργιος φίλος. Και το τρένο -με την καθοδήγηση του Vasilis Dokakis- έφτασε πολύ πιο μακριά απ’τον Ευαγγελισμό. Ανεβείτε».

Το INNσόμνια κυκλοφορεί σε cd και ψηφιακά στις 17 Σεπτεμβρίου 2021.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.