Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
24.01.2021

Εντυπωσιακά κόλπα και άλματα με φόντο την Καλντέρα

Ο 19χρονος Δημήτρης Κυρσανίδης κέρδισε την πρώτη θέση στο Red Bull Art of Motion αφήνοντας πίσω του τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού.

Το προηγούμενο Σάββατο η Σαντορίνη υποδέχθηκε μία ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Το Red Bull Art of Motion «επέβαλε» σε 18 αθλητές από όλο τον κόσμο να εκφραστούν με εικόνες υψηλού αθλητικού επιπέδου, μέσω του freerunning. Ο σημαντικότερος λοιπόν παγκόσμιος διαγωνισμός freerunning, ανέδειξε νικητή τον Έλληνα Δημήτρη Κυρσανίδη κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και αφήνοντας στις άλλες δύο θέσεις τον δύο φορές πρωταθλητή από τη Λετονία Pavel Petkuns και τον Ρώσο Aleksandr Bailurin αντίστοιχα.

Ο 19χρονος Δημήτρης εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή με ένα απαιτητικό και πλούσιο σε κόλπα run πάνω στις κατάλευκες, πέτρινες σκεπές της Καλντέρας εκτοπίζοντας μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως τον περσινό νικητή Corey DeMeyers και το μόνιμο φαβορί Pavel Petkuns. «Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω, ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι είμαι ο νικητής», είπε ο Δημήτρης λίγα λεπτά μετά τη νίκη του το Σάββατο.

18 αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες, συνδύασαν τέχνη και αθλητισμό σε μια διαδρομή πάνω από στέγες, τοίχους, μπαλκόνια και πισίνες. Το Best Trick Award by CU κέρδισε ο Ρώσος Aleksandr Baiturin δίνοντας τον πιο… Restart εαυτό του καθώς εκτέλεσε άψογα ένα συνδυασμό από tricks και προσγειώθηκε στην πισίνα της πίστας με μια απίστευτη βουτιά από ύψος 2,5 μέτρων. H Αμερικανίδα stunt woman Luci Romberg πήρε τον τίτλο Best Female. 

Περισσότεροι από 1.500 θεατές συγκεντρώθηκαν στο Φηροστεφάνι και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσω διαδικτύου. Η δημιουργικότητα, η ροή και η εκτέλεση των κινήσεων που πραγματοποίησαν οι 18 freerunners  από σκεπή σε σκεπή, δικαιολογεί σίγουρα το χαρακτηρισμό «καλλιτέχνες της φυγής» καθώς με φόντο το διάσημο ηφαίστειο και την Καλντέρα, παρουσιάστηκε μια ζωντανή μορφή τέχνης.

Red Bull Art of Motion (1)
Red Bull Art of Motion (2)
Red Bull Art of Motion (3)
Red Bull Art of Motion (4)
Red Bull Art of Motion (5)
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.