Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
03.12.2021

Ένωση δικηγόρων για Μπογδάνο: «Σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων»

Η Ένωση δικηγόρων «Νομικά Θέματα - Συνεπιμέλεια» εξέδωσε ανακοίνωση για την ανάρτηση του βουλευτή Μπογδάνου, που αναδημοσίευσε δημόσια, λίστα με τα ονόματα ανήλικων παιδιών μεταναστών, επειδή τόλμησαν να φοιτήσουν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Ανακοίνωση για την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που αναδημοσίευσε λίστα με ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας, εξέδωσε η Ένωση δικηγόρων «Νομικά Θέματα – Συνεπιμέλεια».

«Η δημοσίευση των ονομάτων των νηπίων που φαίνεται να έλαβε χώρα από τον δημοσιογραφικό ιστότοπο meaculpa.gr και η αναδημοσίευση του από τον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισύρει σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

«Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων, του σχολείου που φοιτούν και πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή τους, συνιστά απαγορευμένη επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανηλίκων κάτω των 16 ετών», προσθέτει και συνεχίζει: «Περαιτέρω, στοχοποιεί τα παιδιά με αλλοδαπή καταγωγή και βάλλει κατά του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση. Οι ευθύνες είναι πολιτικές, νομικές, διοικητικές και ηθικές».

«Η διάδοση του μίσους και η πρόκληση σε αδίκημα με ρατσιστικό κίνητρο είναι πρόδηλη στις δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις δημοσιεύσεις του ιστοτόπου. Υπενθυμίζουμε ότι τυχόν χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα τέτοιων ιστοτόπων ενισχύει τις παράνομες αυτές πράξεις».

«Απαιτούμε να παρέμβουν αυτεπάγγελτα όλοι οι αρμόδιοι φορείς και συγκεκριμένα το κόμμα της ΝΔ , η βουλή , η εισαγγελία, η ΑΠΔΠΧ και το υπουργείο παιδείας έκαστος κατά το βαθμό και το μέτρο της αρμοδιότητας και της νόμιμου εξουσίας του», σημειώνει.

«Υποβάθμιση του περιστατικού ή τυχόν συγκάλυψη του, αυτονήτως συνιστά συμμετοχή σε όλες τις ανωτέρω ευθύνες και προδήλως προάγει ρατσιστικά πρότυπα, υποθάλπει ρατσιστικά ένστικτα και παρέχει στήριξη συμπεριφορές φανατισμού και μισαλλοδοξία», καταλήγει η Ένωση δικηγόρων «Νομικά Θέματα – Συνεπιμέλεια».

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.