Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
22.09.2021

Ελένη Τζώρτζη για Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Αυτά που είπε είναι μηνύσιμα»

Η ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη μίλησε για τις δηλώσεις που έκανε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον Πέτρο Φιλιππίδη σε πρωινή εκπομπή.

Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το κατώφλι της φυλακής. Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που βρίσκεται στην φυλακή Τρίπολης με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, δέχθηκε ακόμα ένα «δυνατό χτύπημα».

Μετά την απομάκρυνσή του από τη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» όταν ήρθαν στο φως καταγγελίες εις βάρος του, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μπλοκαρίστηκε και από την ταινιοθήκη των καναλιών, καθώς οι ελληνικοί σταθμοί αποφάσισαν να μην ξαναπροβάλουν παραγωγές στις οποίες έχει συμμετάσχει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

 

Kαλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» βρέθηκε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μιλώντας για τη συνεργασία της ηθοποιού με τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου, αναφέρθηκε ένας παραλληλισμός με τον τρόπο που εργάζεται σκηνοθετικά ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Όταν η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ρωτήθηκε για όλα όσα κατηγορείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, είπε: «Δεν μπορώ να πω τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σχέδιο ζωής, για κάποιο λόγο συνέβησαν αυτά και βλέπουμε ότι όλοι ερχόμαστε προ των ευθυνών μας. Ήρθε. Τι θέλουμε άλλο; Να τον κρεμάσουμε κιόλας»;

Σχετικά με την απόφαση να μην παίζονται πλέον οι σειρές στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου σημείωσε: «Εντελώς διαφωνώ. Οι ηθοποιοί δεν έχουν αδυναμίες; Δεν ήταν πάντα έτσι; Αν είναι να τιμωρηθεί η Δικαιοσύνη είναι εδώ και θα τιμωρηθούν οι άνθρωποι αν έκαναν κάτι. Εμείς πόσο είμαστε αθώοι μπροστά σε όλα αυτά τα πράγματα; Πόσο δεν έχουμε κάνει τίποτα; Έχω μιλήσει μαζί του, τον πήρα τηλέφωνο, μιλήσαμε καμιά δυο φορές.

Είναι μια πολύ ευρύτερη οικογένεια, δεν είναι ωραία αυτά. Δεν είναι ωραία, όμως, και να γίνονται. Βεβαίως και συμφωνώ που βγήκαν στη δημοσιότητα, εννοείται! Από τότε έπρεπε να βγουν, από τη στιγμή που έγιναν. Ο καθένας, βέβαια, έχει το χρόνο του και βρίσκει το θάρρος να το πει, η αλήθεια είναι».

«Δεν είμαστε ένα πράγμα όλοι οι άνθρωποι. Δεν έχει κάνει κανείς πράγματα που ντρέπεται; Εγώ έχω κάνει πράγματα που ντρέπομαι, εσείς δεν έχετε κάνει πράγματα που ντρέπεστε;», αναρωτήθηκε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου σχολιάζοντας τις καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

 Αρκετοί ήταν οι συνάδελφοι της που σχολίασαν αρνητικά τις δηλώσεις της. Μεταξύ αυτών ήταν και η Ελένη Τζώρτζη, η οποία μίλησε στο «Πρωινό» και ξέσπασε κατά της γνωστής ηθοποιού. «Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται δημόσια. Μπορεί ιδιωτικά κάποιος, επειδή έχει μία συμπάθεια σε ένα πρόσωπο, να έχει τις δικαιολογίες μέσα του για το τι μπορεί να τον έφερε σε αυτή τη θέση. Είναι απαράδεχτο για τα θύματα και για το σινάφι των ηθοποιών. Αυτά τα πράγματα είναι μηνύσιμα. Δε μπορείς έναν κλάδο ολόκληρο βιαστές» είπε.

Και συνέχισε: «Δεν άκουσα εγώ π.χ. έναν πανεπιστημιακό να βγει επειδή κατηγορήθηκε ένας γιατρός να βγει και να φωνάζει ότι δεν συνέβη και τίποτα, όλοι έχουμε αδυναμίες. Εδώ μιλάμε για κακουργήματα. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται αυτά τα πράγματα. Πρέπει να ζητήσει συγνώμη. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν κάνει λάθη; Πού τους ξέρει; Εγώ αν είχα κάνει τέτοιο λάθος, θα είχα πάει να παραδοθώ στην αστυνομία».

«Το έκανε κάθε μέρα στην πρόβα όσο εγώ διάβαζα»

Πριν από λίγο καιρό, η Ελένη Τζώρτζη είχε μιλήσει στην κάμερα του OPEN TV και είχε καταγγείλει την προσβλητική συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη. «Από την πρώτη μέρα που κάναμε ανάγνωση πήρε ένα σκαμνάκι, κάθισε απέναντί μου και έκανε ότι μαδάει το … του. Με σκούνταγαν οι συνάδελφοι, διότι εγώ διάβαζα εκείνη την ώρα. Γύρισα τον κοίταξα, εξακολούθησε να με κοιτάζει και να το κάνει και αυτό το έκανε κάθε μέρα στην πρόβα. Εγώ δεν είχα μιλήσει, διότι όντως είχα ανάγκη τη δουλειά. Εκανα αυτό που ήξερα να κάνω», αναφέρει η ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη στο OPEN και συγκλονίζει.

«Το σύστημα συνεχίζει να καλύπτει τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Η Ελένη Τζώρτζη, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι #Not», για τη δική της εμπειρία από τον Πέτρο Φιλιππίδη, τονίζοντας πως όσοι έχουν ανέβει στην κορυφή με βοήθεια, έχουν κάλυψη ακόμα και μέσα στη φυλακή. Είπε ακόμη πως η ίδια είχε μιλήσει για τον Πέτρο Φιλιππίδη όταν της φέρθηκε άσχημα, αλλά δεν την άκουσε κανείς.

«Είχα μιλήσει για τον Φιλιππίδη όταν μου φέρθηκε άσχημα, αλλά δεν με άκουσε κανείς. Έγινα γνωστή όταν ο Φιλιππίδης με κατηγόρησε, εμένα δεν μου δόθηκε κανένα βήμα. Με κατηγόρησε ότι τον ενοχλούσα για να με πάρει στη δουλειά, που εγώ δεν είχα καν το τηλέφωνό του, με υποτίμησε σαν ηθοποιό. Είχε μια αυλή. Αν δεν ήσουν στην αυλή του, ήσουν παρείσακτος. Το πρόβλημά του ήταν μάλλον ότι δεν τον πήρα τηλέφωνο για δουλειά» ανέφερε, αρχικά, η ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Άνθρωποι που έχουν καταφέρει να ανέβουν υποβοηθούμενοι με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα έχουν κάλυψη ακόμα και μέσα στη φυλακή. Δεν αντιμετωπίζονται όλοι οι κρατούμενοι με τον ίδιο τρόπο και βλέπουμε ότι εδώ γίνονται ήδη διακρίσεις. Το σύστημα κάλυπτε τον Φιλιππίδη και θα συνεχίσει να τον καλύπτει. Οι διασυνδέσεις του για να είναι εκεί που είναι ήταν και μέσα από τις ελίτ και μέσα από την πολιτική. Αυτή η ελίτ δεν τον βοηθάει; Στον χώρο μας τον ξέρανε τον Πέτρο Φιλιππίδη. Τον δικαιολογούν αυτοί που ήταν στην αυλή του. Ακόμα και αυτοί ήξεραν πόσο κακοποιητικός ήταν ο Πέτρος».

Πηγή

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.