Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
12.06.2021

Διευκρινίσεις Κεραμέως για την καραντίνα υποψηφίων στις πανελλαδικές

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι υποψήφιοι που θα διαγνωστούν θετικοί, τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών, αδυνατώντας δηλαδή να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στην εύλογη απορία για το τι προβλέπεται εφόσον υπάρξουν κρούσματα σε μερικά έστω από τα 1.000 Λύκεια π.χ. την 1η ή στις 4 Ιουνίου ή οποιαδήποτε μέρα εκείνου του μήνα, πριν από την έναρξη ή κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, κλήθηκε να απαντήσει η υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι υποψήφιοι που διαγνωστούν θετικοί, τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία του υποψηφίου, τους κόπους του και τα έξοδα της οικογένειας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα πρόσθεσε πως θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

Για το άνοιγμα φροντιστηρίων και μικρότερων βαθμίδων εκπαίδευσης, η υπουργός σημείωσε πως θα συζητηθεί με τους ειδικούς μέσα στις επόμενες ημέρες και έπειτα θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις.

Για το ένα self test που διεξάγεται από σήμερα για τους μαθητές των σχολικών μονάδων,είπε πως τα ζήτημα τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και πλέον «προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες».

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.