Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
23.09.2021

Avishai Cohen: Ένας οραματιστής της τζαζ στο Gazarte

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν τους μύστες της τζαζ στο Γκάζι.

«Ένας οραματιστής της τζαζ παγκοσμίων διαστάσεων»: δεν είναι πολλοί οι μουσικοί για τους οποίους έχει μιλήσει έτσι το DownBeat, το κορυφαίο ίσως περιοδικό του ιδιώματος στον κόσμο. Το Bass Player Magazine με τη σειρά του, τον συμπεριέλαβε στους  Επιδραστικότερους Εν Ζωή Μπασίστες της Τζαζ: Ο Avishai Cohen επιστρέφει στην Ελλάδα, μία  από τις χώρες από όπου κατάγεται η πολυπολιτισμική εβραϊκή οικογένειά του, για να κλείσει στο Gazarte στις 4 Ιουνίου τη θριαμβευτική ευρωπαϊκή περιοδεία του τρίο του, με αφορμή το νέο τους άλμπουμ, From Darkness.

Αυτή του η επιλογή δεν είναι τυχαία: η προηγούμενη εμφάνισή του στο Gazarte έμεινε αξέχαστη στο ελληνικό κοινό, αλλά και στον ίδιο τον καλλιτέχνη.  Όλοι οι θεατές τον αποθέωσαν όρθιοι, οδηγώντας τον σε αλλεπάλληλα, αυθόρμητα encores , καταγράφοντας την εμφάνισή του ως μια από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του κλαμπ, και κάνοντας τον Avishai να εκφράσει ο ίδιος την επιθυμία να επιστρέψει για να παίξει ξανά για το κοινό που του έδειξε τόση αγάπη. 

Μεγαλωμένος στο Ισραήλ, μετακόμισε με την οικογένειά του στο Σαιντ Λούις, όπου ερωτεύτηκε το μπάσο όταν άκουσε τον Jaco Pastorius – όπως και τόσοι άλλοι σπουδαίοι μπασίστες του σήμερα. Πρώτος τον κάλεσε να παίξει μαζί του ο Danilo Perez. Αργότερα, θα τον ανακαλύψει o θρυλικός Chick Corea, και θα τον πάρει στο γκρουπ του, αλλά και τη δισκογραφική του εταιρία, όπου ο Avishai θα κυκλοφορήσει τις πρώτες του δουλειές. Μετά από αυτό, ο ουρανός είναι το όριο:  συνεργασίες με τους Herbie Hancock, Paquito D’Rivera, Bobby Mc Ferrin,  Alicia Keys, Kurt Rosewinkel. Roy Hargrove και πολλούς, πολλούς ακόμη, μια δική του δισκογραφική εταιρία, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα τζαζ φεστιβάλ και τα διασημότερα jazz venues του κόσμου.

Μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς ένα κορυφαίο μουσικό της τζαζ στο απόγειο της καριέρας και της δημιουργικότητάς του. Και καθώς όλο και συχνότερα πλέον εμφανίζεται σε αίθουσες συμφωνικής μουσικής, ας αδράξουμε την ευκαιρία να τον χαρούμε – όσο ακόμα μπορούμε – σε ένα καθαρόαιμο κλαμπ όπως το Gazarte! Μαζί του, οι σταθεροί του συνεργάτες Nitai Hershkovits στο πιάνο και Daniel Dor στα ντραμς.


Πέμπτη 4 Ιουνίου. Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι. Ώρα έναρξης: 22.00. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: A ζώνη: 39€ | Β ζώνη: 29€ | Όρθιοι 20€. Ταμείο: A ζώνη: 44€ | Β ζώνη: 34€  | Όρθιοι 25€. Προπώληση εισιτηρίων: Gazarte, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876. Online sales: www.gazarte.gr | www.public.gr  |www.viva.grΠερισσότερες πληροφορίες: www.gazarte.gr
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.