Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.05.2024

23/11/1936, εκδίδεται το πρώτο τεύχος του περιοδικού LIFE

Το περιοδικό που καθόρισε την έννοια του φωτορεπορτάζ.
23/11/1936, εκδίδεται το πρώτο τεύχος του περιοδικού LIFE

Στις 23 Νοέμβρη 1936 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού LIFE. Τουλάχιστον στη μορφή που το γνωρίσαμε, καθώς ουσιαστικά η κυκλοφορία του χρονολογείται το 1883, μόνο που το ύφος του ήταν τελείως διαφορετικό. Ήταν η στροφή στο φωτορεπορτάζ από το διευθυντή Henry Luce που αποθέωσε το περιοδικό και το κατέταξε σε ένα από τα διασημότερα και γνωστότερα παγκοσμίως. 

Ο στόχος του LIFE ήταν να αποτυπώσει την καθημερινή ζωή, αλλά όχι με λέξεις. Να τη δείξει, να την φέρει στο πιάτο του αναγνώστη, να τον κάνει αυτόπτη μάρτυρα στα μεγάλα γεγονότα. Και σε αυτό το πρώτο τεύχος φρόντισε να δείξει το περίφημο Fort Peck Dam, το οποίο φρόντισε να «συμβολοποιήσει» με τις ζωντανές φωτογραφίες του.

Η επιτυχία του περιοδικού ήταν άμεση και μεγάλη. Άλλαξε τα καθέκαστα στον κόσμο των περιοδικών κι έδωσε στο κοινό μια νέα οπτική στο πώς αντιλαμβάνεται την είδηση. Κατά τη δεκαετία του ’70 όμως, και με την άνθιση της τηλεόρασης, οι πωλήσεις άρχισαν να πέφτουν κατακόρυφα και το LIFE έπαψε να κυκλοφορεί κάθε βδομάδα τουλάχιστον μέχρι το 2004 όπου κι επέστρεψε στην αρχική του μορφή.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.