Η απορία που είχα πάντα ήταν πώς είναι δυνατόν στις φωτογραφίες που μία γυναίκα τρώει μια σαλάτα να είναι τόσο χαρούμενη. Και ναι όταν ξεκίνησα να μένω μόνη μου και να μαγειρεύω την τροφή μου, θεωρούσα το να φτιάχνω σαλάτα αγγαρεία και το να την τρώω ως κάτι το φανταστικά βαρετό. Μέχρι που κάποια στιγμή ξεκίνησα να παίρνω και εγώ τις συσκευασμένες σαλάτες, να της αδειάζω σε μια γαβάθα και να τις τρώω επειδή έπρεπε να της φάω.
Μέχρι που κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως όταν τρώω σαλάτες σε εστιατόριο 90 στις 100 φορές μου αρέσουν από πολύ έως πάρα πολύ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί έχουν διαφορετικά textures. Τόσο απλά.
Μισό λεπτό να σου εξηγήσω. Όταν το μαρούλι το συνδυάζεις με ντομάτα, αγγούρι και λίγο κρεμμυδάκι, είναι ελαφρώς βαρετούλι. Φυσικά και υπάρχουν διαφορετικά textures (υφέ δηλαδή) ανάμεσα στα λαχανικά, αλλά είναι μηδαμινά και μετά από λίγο μάσημα όλα γίνονται ένα.
Αλλά αν αντιμετωπίσεις τη σαλάτα σου, όπως ο Oscar De La Renta αντιμετώπιζε τα φορέματα που σχεδίαζε, τότε πραγματικά θα δημιουργήσεις μία πανδαισία. Απλά άσε τη φαντασία σου να σου δείξει το δρόμο.
Υπάρχουν μερικά απλά βήματα που θα ήθελα να σου προτείνω:
1. Διάλεξε ένα ωραίο salad bowl. Θυμήσου ότι πρώτα τρώμε με τα μάτια.
2. Το μαρούλι που θα διαλέξεις πρέπει να είναι φρέσκο και να το συνδυάσεις και με άλλες πρασινάδες (ρογκούλα, αντίδι κτλ). Αν δεν είναι και πάρα πολύ φρέσκο, τότε ανακάτεψέ το σε ένα μπολ με πάγο και νερό για μερικά λεπτά, όσο προετοιμάζεις τα άλλα λαχανικά.
3. Πρόσθεσε διάφορα μυρωδικά βότανα, όπως άνηθο, βασιλικό, ρίγανη.