Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Οι εσπαντρίγιες Kyrvan θα φέρνουν πάντα το καλοκαίρι στα πόδια σας

Έχοντας ως έμπνευση το νησί τους, τρεις νεαρές κοπέλες δημιούργησαν μια σύγχρονη σειρά από εσπαντρίγιες, που έχουν αγαπηθεί γιατί συνδυάζουν εκλεπτυσμένο στιλ και υψηλή ποιότητα.

«Δώσε σε μια γυναίκα τα σωστά παπούτσια και θα μπορέσει να κατακτήσει τον κόσμο», φέρεται να είχε πει η Μέριλιν Μονρό. Δεν ξέρουμε σε τι είδους παπούτσια αναφερόταν ακριβώς η ξανθιά σταρ της μεγάλης οθόνης, αλλά μπορούμε να πούμε πως δεν είχε και πολύ άδικο. Ένα σωστό ζευγάρι παπούτσια μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς όμορφη και στιλάτη, αλλά και να σου δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να κατακτήσεις, αν όχι τον κόσμο, τους στόχους που έχεις θέσει για κάθε μέρα.

Κάπως έτσι λειτουργούν και τα Kyrvan. Σαν μικρές ενέσεις αυτοπεποίθησης μέσα στη μέρα σου.

Δημιουργήθηκαν το 2016 από τις αδερφές Εύη και Μυρτώ Κριτσωτάκη και την φίλη τους, Μαριάννα Κοντοπόδη. Κοινό των τριών γυναικών, η αγάπη τους για την μόδα.«Ήταν μια ιδέα που υπήρχε στο μυαλό μας για καιρό και αποφασίσαμε να τολμήσουμε και να την κάνουμε πραγματικότητα παρά τις δύσκολες συνθήκες στην οικονομία και τον τομέα των επιχειρήσεων που υπήρχαν την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας και η εσπαντρίγια είναι ένα παπούτσι που αγαπάμε και φοράμε πολύ και θεωρήσαμε ότι συνδυάζεται ιδανικά με τα υφαντά και τα εργόχειρα της γιαγιάς μας και του τόπου μας που θέλαμε να αναδείξουμε», λέει χαρακτηριστικά η Μυρτώ, ενώ το όνομα του brand προκύπτει από την Κύρβα, που είναι η αρχαία ονομασία της Ιεράπετρας, πόλη από την οποία κατάγονται οι τρεις τους.

Φτιαγμένες εξολοκλήρου στο χέρι από έμπειρους τεχνίτες στην Κρήτη, με παραδοσιακές τεχνικές που έχουν επιβιώσει στο πέρασμα του χρόνου, οι Kyrvan, ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και την ποιότητα κατασκευής τους. Κάθε ζευγάρι περνάει από 20 διαφορετικά στάδια επεξεργασίας στο χέρι, ενώ χρειάζονται 4 ώρες για να ολοκληρωθεί. Έτσι, κάθε δημιουργία είναι μοναδική και προκύπτει σε περιορισμένο αριθμό.

Η αγάπη για το νησί τους είναι εμφανής όχι μόνο στα σχέδια τους, αλλά και από το γεγονός πως προτιμούν Κρητικούς τεχνίτες για να τους δίνουν μορφή. «Οι εσπαντρίγιες μας είναι φτιαγμένες εξολοκλήρου στο χέρι από έμπειρους τεχνίτες στην Κρήτη, με παραδοσιακές τεχνικές που έχουν επιβιώσει στο πέρασμα του χρόνου. Κάθε ζευγάρι περνάει από 20 διαφορετικά στάδια επεξεργασίας στο χέρι, ενώ χρειάζονται 4 ώρες για να ολοκληρωθεί. Έτσι, κάθε δημιουργία είναι μοναδική και προκύπτει σε περιορισμένο αριθμό. Τα κεντήματα γίνονται σε παραδοσιακή υφαντουργία, όλα από τοπικούς τεχνίτες στο Ηράκλειο της Κρήτης». Το μόνο «μη κρητικό» κομμάτι των Kyrvan είναι οι σόλες, οι οποίες είναι ισπανικές, αφού οι Ισπανοί είναι οι αυθεντικοί τεχνίτες της σόλας της εσπαντρίγιας (jute sole).

Όσο για το από που αντλούν έμπνευση τους, αυτή ποικίλλει από συλλογή σε συλλογή. «Σε κάθε συλλογή μας υπάρχει μια συγκεκριμένη αναφορά. Ξεκινήσαμε με μοτίβα από παραδοσιακά κρητικά εργόχειρα, αποτυπώσαμε παραστάσεις και στοιχεία από μινωικές τοιχογραφίες, πήραμε έμπνευση από παλιές γκραβούρες βιβλίων βοτανολογίας και δημιουργήσαμε μια συλλογή με θέμα Flora Botanica και στην τελευταία μας συλλογή εμπνευστήκαμε από αιγυπτιακά μοτίβα και σύμβολα, Αrt Deco παραστάσεις και μελέτες design από τα τέλη του 19ου αιώνα», μας αποκαλύπτει η Μυρτώ Κριτσωτάκη

Στόχος των τριών γυναικών πίσω από τα Kyrvan, είναι να φτιάχνουν ποιοτικά και άνετα παπούτσια με μοναδική ταυτότητα, κομψά, σημερινά, και την ίδια στιγμή φτιαγμένα με «παλιό» τρόπο, με την τέχνη της υφαντικής και της υποδηματοποιίας καθώς επίσης να τιμήσουμε την πατρίδα μας την Κρήτη. Όσο για το πως φαντάζονται φορεμένες τις δημιουργίες τους, η Μυρτώ λέει χαρακτηριστικά, «Η φαντασία και το προσωπικό στυλ της κάθε γυναίκας είναι μοναδικά, εμείς προσπαθούμε να τα αναδείξουμε φτιάχνοντας ιδιαίτερα παπούτσια που μπορούν να συνδυαστούν με όλα τα είδη ρούχων με κοινή αναφορά την καλοκαιρινή διάθεση».

Facebook: Kyrvan
Instagram: kyrvanshoes
Website: www.kyrvanshoes.com
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.