Μαστίγια, μπαστούνια, ερωτικά συμπράγκαλα, πορνοστάρ, δονητές, μπιχλιμπίδια, ρούχα, λάτεξ, έντονα φώτα, γυμνές, γυμνοί, δαχτυλίδια, πολλά smartphones, πολλά βλέμματα, πότε λάγνα και πότε απορροφημένα. Όλα αυτά σε 40.000 τετραγωνικά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας στο Erotic Art Festival που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις μεγάλους χώρους στο Γκάζι. Εκεί θα τριγυρνάει και ο Λάκης Γαβαλάς που εμπλέκεται κάπως απροσδιόριστα σε αυτήν την ιστορία. Όπως, και αυτό συμβαίνει απροσδιόριστα, ό,τι και να κάνει, από τον εισαγωγέα ρούχων μέχρι τον κριτή σε talent show ή τον φυλακόβιο, πετυχαίνει να το πακετάρει έτσι στη δημόσια σφαίρα ώστε να γίνεται αποδεκτός απ’ όλους. 

Πώς εμπλέκεστε με το με το φετινό Erotic Art Festival; Θέλω να δώσω μια αριστοκρατική τάση σε κάτι το οποίο είναι παραποιημένο, παραμελημένο και κατά κάποιο τρόπο δεν έχει εξηγηθεί.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε σε κάτι τέτοιο; Πρώτη φορά. Συμμετέχω με την έννοια ότι θέλω να πω την άποψή μου πάνω σε αυτά τα πράγματα και λόγω του ότι είμαι developer σε αυτό που λέγεται Polis Hamam και έχω ξαναέλθει σε επαφή με τον εαυτό μου περιποιώντας τον και φυσικά όταν προσέχεις τον εαυτό σου, όπως κάνανε και οι παλιοί μαχαραγιάδες έρχεται μια τάση να αισθάνεσαι πιο έτοιμος να κάνεις και σεξ,

Είσαστε συνηθισμένος με τα θεάματα που παρουσιάζονται σε τέτοια φεστιβάλ; Έχω βάλει στη γκαρνταρόμπα μου σχεδόν 15 διαφορετικά είδη από sex shops τα οποία ήταν μέσα στην ανίχνευσή μου για να βρίσκω πράγματα και να κάνω μια κολεξιόν. Αυτά είναι κάτι φουντίτσες από φτερά, που εγώ νόμιζα ότι ήταν καρφίτσες για το πουκάμισο αλλά αυτό είναι για να το βάζεις στις θηλές και όσο πιο πολύ το κλείνεις τόσο πιο πολύ πονάς και οι θηλές ερεθίζονται. Μετά έχω πάρει ζαρτιέρες και κάτι κιλότες υπέροχες, γατί υπάρχουν δυο υπέροχοι οίκοι, η Kiki de Mon Parnasse και η Agent Provocateur, που πραγματικά οι πάντες αγοράζουν από εκεί. Και οι stars. Επειδή λοιπόν, αυτά τα πράγματα είχαν θέση στη ζωή μου, σιγά σιγά το εξερευνούσα το θέμα. Αν πάτε στο L.A και δεν πας στο μαγαζί της Kiki de Mon Parnasse, δεν έχεις πάει πουθενά. Μέχρι και η Τζολί έιχε πάρει ένα μεταλλικό πράγμα στον αντίχειρα και στον δείκτη, το οποίο ήταν για αυνανισμό και το είχε βάλει σαν κόσμημα. Πηγαίνοντας στην Ιταλία στο Corso Como και βλέποντας τους Newson τους δονητές, που εγώ νόμιζα ότι ήταν press papier, κατάλαβα ότι όλο αυτό το σεξουαλικό πράγμα είναι μέσα στη ζωή μας και εμπνέει ανθρώπους και με μια άλλη μορφή. Όχι μόνο με αυτή του σαδομαζοχισμού. Όταν βλέπουμε μια πολύ ωραία γυναίκα και φοράει στο δρόμο κολάν και body που προτρέπουν στο σεξουαλικό σύνδρομο, ε ήθελα να το βάλω και στη ζωή μου και στην καθημερινότητά μου. Από αυτή την πλευρά το βλέπω το ερωτικό θέμα.

Ποια δηλαδή; Τώρα, όσο πιο πολύ κρίση υπάρχει και ο κόσμος μένει στο σπίτι και αποβλακώνεται με διάφορα σήριαλ κλπ τόσο περισσότερο πηδιέται. Και αυτό είναι πολύ καλό. Γιατί, λοιπόν, να μην παίρνει προφυλάξεις, να μην ακούει, να μην βλέπει ντοκιμαντέρ; Και εγώ ήθελα να ‘μαι σαν ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αν ο κόσμος θέλει να ακούσει αυτά που λέω και του κάνουν, έχει καλώς.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος πάει πιο πολύ σε τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις για να το δει λίγο σαν σόου ή για να πάρει ιδέες; Κοίταξε, εδώ πάμε στα μπουζούκια, όχι για να δούμε τον τραγουδιστή, αλλά για να δείξουμε τα καινούρια βυζιά που φτιάξαμε  και το καινούριο αυτοκίνητο που έχουμε απ’ έξω, που το πήραμε από μάντρα και παλιά είχε 40.000€ ενώ τώρα έχει 3.000€. Υπάρχουν σάπιες γκόμενες και υπάρχουν και φρεσκότατες που πάνε και οι μεν και οι δε, όπως και οι πουριτανοί που οι γυναίκες τους έχουν να πηδηχτούν μαζί τους 15 χρόνια, μπορεί να πάνε. Είναι καταπληκτικό αυτό το μιξ, οπότε δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιος πάει και γιατί.

Εσείς γιατί θα πηγαίνατε; Μου αρέσει το σεξ αλλά δεν είμαι τόσο σεξουαλικός τύπος και γι αυτό αναρωτιέμαι αν έπρεπε να το κάνω αυτό ή όχι αλλά είπα ότι θέλω να μιλήσω και σαν ξενέρωτο άτομο. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό οι άνθρωποι να έρχονται σε συνεύρεση και σε συνουσία ακόμα και όταν είναι άγρια. Υπόψιν ότι δεν έχω δει ούτε μια τσόντα στη ζωή μου γιατί ενώ ξέρω ότι στις τσόντες υπάρχει αυτό το ζωώδες ένστικτο, όταν το ζεις είναι πολύ ωραίο αλλά όταν το βλέπεις δεν σου αρέσει να βρίζει ο άλλος και να βαράει με μαστίγιο, η άλλη να τον φτύνει. Δεν είναι ότι πρέπει να βλέπεις τον απέναντί σου μόνο σεξουαλικά αλλά ούτε να τον βλέπεις και ξενέρωτα. Μ’ αρέσει το φλερτ, θέλω ο κόσμος να φλερτάρει γιατί σήμερα δυστυχώς πηγαίνεις σε μαγαζιά, βλέπεις υπέροχα κορίτσια, φτιαγμένα και μη, υπέροχα αγόρια και ούτε καν μιλάνε. Δεν συνευρίσκονται και το θεωρώ άσχημο για τους νέους ανθρώπους.

Πάντως λένε πως εξαιτίας του διαδικτύου που έχει κάνει πολύ εύκολη την πρόσβαση στο πορνό έχει διαπιστωθεί  μια αποσεξουαλοκοποίηση των ατόμων γενικά και στην κανονική τους ζωή. Εθίζονται στο πορνό και μετά δεν μπορούν να κουνηθούν. Θεωρώ ότι είναι ένα στάδιο που ξεπερνιέται. Όπως τα ναρκωτικά. Άλλοι παίζουν στο καζίνο. Θεωρώ ότι ο άνθρωπος την παρανομία μέσα στο μυαλό του την τοποθετεί μέσα στον κύκλο της ζωής του. Πιστεύω ότι είναι κάτι περαστικό γιατί δεν έχει και νόημα, δηλαδή μετά γίνεσαι κακός στη δουλειά σου και μπορεί να την χάσεις.


Σεξουαλικά έχουμε απελευθερωθεί. Δηλαδή διαβάζω συνέχεια σε σκανδαλοθηρικές εφημερίδες ότι π.χ «σε βίλα στην Κρήτη μαζεύτηκαν 240 ζευγάρια και τα λέγανε επί 4 μερόνυχτα» και ενώ πριν 10 χρόνια με αυτό θα ασχολούμασταν 2 βδομάδες τώρα το αντιμετωπίζουμε πιο χαλαρά. Έχεις δίκιο. Έχουνε απελευθερωθεί. Αυτό, όμως, είναι μια μερίδα κόσμου 35-40 χρονών και είναι αυτά τα απωθημένα που σου είπα. Ότι τα παιδιά πάνε σε ένα μπαρ, δεν κάνουν καμάκι, δεν κάνουν σεξ ενώ είναι απελευθερωμένοι, σε βαρβιτουρικά ας πούμε, δεν καταλαβαίνουν γιατί είναι εκεί. Κι έτσι συμβαίνει και αυτό όντως είναι κακό.

Εσείς θα πηγαίνατε σε μια βίλα με 420 ζευγάρια; Εγώ να σου πω κάτι, είμαι πάρα πολύ μονογαμικό άτομο. Γι αυτό το απολαμβάνω και δεν άφησα ποτέ τον εαυτό μου να σκεφτεί κάτι περίεργο. Δεν μπορώ να μοιράζομαι αν δεν είναι με κάποιο άτομο που έχω επιλέξει να μαι μαζί, να το γευτώ 100%. Όμως στο Safe Sex που είχε βγει τότε είδαμε και τι γινόταν, που ήταν και πριν 20 χρόνια. Αυτό πάει να πει ότι υπήρχε ένα άλλο κύμα κόσμου το οποίο ζει ανάμεσά μας. Εμένα μέχρι τώρα δεν μου έχει κάνει κλικ. Λες να πάω στην έκθεση και να δω τόσα πράγματα και να αλλάξω γνώμη;

Είναι ένα θέμα ότι δεν υπάρχει καθόλου σεξουαλική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει. Ακόμα και τα σημερινά σχολεία δηλαδή. Εγώ έχω μια ανιψιά 12 χρονών που ευτυχώς, οι γονείς της της μιλάνε, αλλά το παιδί δεν μπορεί να συζητήσει αυτό το πράγμα με τους συμμαθητές της γιατί το φοβάται. Άρα λοιπόν, όσο πιο πολύ μια οικογένεια μεμονωμένα στο παιδί της λέει, γιατί αυτό αν δεν το κάνει το σχολείο το κάνουν οι γονείς, το μπλοκάρουν το παιδί και αντί να το εξελίξουν, γίνεται το αντίθετο. Γιατί το λέει ο γονιός αλλά ο γονιός δεν μπορεί να το πει και σε όλη την παρέα του παιδιού. Τα παιδιά σήμερα είναι πολύ ξύπνια γιατί καλώς ή κακώς παρακολουθούν και κάποια πράγματα, δεν λέω τσόντες και τέτοια, εννοώ και στην τηλεόραση βλέπουν πράγματα που ίσως δεν πρέπει να δούνε. Μέσα σε αυτά υπάρχει και το θέμα του σεξ. Η αλήθεια είναι ότι αυτό με φοβίζει. Δεν υπάρχει στα σχολεία, δεν υπάρχουν σεμινάρια και υπάρχει μια κρυπτοκατάσταση στο θέμα του σεξ. Γι αυτό οργιάζει περισσότερο στους άλλους να κάνουν την παρανομία.

Εσείς όταν πηγαίνατε σχολείο, ποια ήταν τότε η συζήτηση για το σεξ; Όταν ήμουν δημοτικό και μας έβαλε μια ελεύθερη έκθεση η δασκάλα, εγώ σαν ζιζάνιο που ήμουν έγραψα δυο. Την μια για τη δασκάλα μας και την άλλη φορά έγραψα έκθεση που λεγόταν «το πιάνο και το βάζο», αλληγορικά. Τελικά είπα ότι το πιάνο έχει άσπρα και μαύρα πλήκτρα και το βάζο έχει νερό με ωραία λουλούδια. Είχε γίνει σάλος. Θυμάμαι τις αντιδράσεις, όμως όταν κάποια στιγμή από τους γονείς άκουσα να κάνουν σεξ, ο μπαμπάς με έπιασε και μου είπε κοιτά να δεις εγώ με τη μαμά είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και εσύ και η αδερφή σου γίνατε από τον έρωτα μας με τη μαμά, ερχόμενοι σε επαφή. Μου το πε τόσο ωραία και γι αυτό είχα πάντοτε μια τόσο ωραία αίσθηση. Επειδή οι γονείς μου μεγαλώσανε χέρι με χέρι, ακόμα και στον θάνατο. Δεν χωρίσανε ποτέ. Ο μπαμπάς ήταν και Πειραιώτης μάγκας και έριχνε και καμία Χριστοπαναγία, όχι στο σεξ. Εκεί δεν ξέρω, μπορεί και να το έλεγε αλλά δεν το άκουσα αυτό. Είχα μια πολύ γλυκιά και αριστοκρατική σχέση με αυτό.


Το χαμάμ πότε το ανοίξατε; Το χαμάμ άνοιξε πριν έξι μήνες και έχει πολύ καλό αντίκτυπο. Μερικές μέρες έχει άνδρες και μερικές γυναίκες. Είναι όλα ανοιχτά, δεν υπάρχουν κλειστές πόρτες. O χώρος ήταν ένα τελειωμένο κτήριο και αυτοί που το είχαν επένδυσαν πολλά πράγματα σε μια βρώμικη Αθήνα. Εγώ κάνω το development. Αυτό θα γίνει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, θα πάει εξωτερικό. Έχουμε ήδη μιλήσει με καταξιωμένα ξενοδοχεία τα οποία θα έχουν μέσα στο σπα τους και αυτό το κομμάτι του χαμάμ.

Υπάρχει πάντα και μια φήμη για τα χαμάμΕδώ δεν υπάρχει γιατί ευτυχώς είναι το περιβάλλον τέτοιο, που είναι αξιοπρεπέστατο. Και εγώ στην αρχή το φοβόμουν. Θα μπορούσε να υπάρχει και αυτό το ρίσκο. Αλλά αν γυρίσεις τον χώρο και δεις θα καταλάβεις ότι εδώ αν έρθεις με τέτοια πρόθεση δεν σε βολεύει.

Πάντως αν και στην Τουρκία είναι για όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη είναι λίγο ελιτίστικο. Ε, ναι βέβαια. Γιατί εκεί η καθαριότητα είναι και μέσα στη θρησκεία τους. Βέβαια εδώ εμείς δεν θέλουμε να πούμε ότι είναι ελιτίστικο παρόλο που έχουμε και ελιτίστικο κόσμο. Mε το που μπεις όλοι είναι ίδιοι. Αυτό έχουμε κατορθώσει. Να μη λέμε ότι ο τάδε είναι καλύτερος ή χειρότερος από κάποιον άλλον. Αρκεί να ναι καλός δέκτης και να αφεθεί να χαλαρώσει και να τον περιποιηθούμε.

Τώρα αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια νέα αρχή γα σας;  Σε αυτό το κομμάτι του beaute είναι μια νέα αρχή. Είμαι σύμβουλος και σε εταιρείες με ρούχα, κάνω πάλι τα LAK, είμαι δάσκαλος στην Pansik. Κάνω όσο περισσότερα για να μου τα παίρνει η εφορία και να μη με κυνηγάει.

Γκουγκλάροντας το όνομά σας το πρώτο που βγαίνει είναι η χρεωκοπία. Το δεύτερο είναι η ηλικία και το τρίτο ο γάμος. Η ηλικία και ο γάμος δεν μας απασχολούν και πολύ. Όταν βγήκα έξω που ήταν όλοι οι φίλοι μου και εξαγριώθηκαν και κάνανε μήνυση στο ελληνικό κράτος οι συνεργάτες μου γιατί εγώ τους παρήγαγα λεφτά και τους πλήρωνα στην ώρα τους, σου λέει αυτόν γιατί τον κυνηγήσατε; Τι κακό έκανε; Πέστε μας να ξέρουμε. Τέλος πάντων αυτό έχει γίνει και τους ζητάμε αποζημίωση για ό,τι κάνανε, γιατί δεν έχει βγει ακόμα πόρισμα. Ναι μεν χρωστάμε λεφτά γιατί μας χρωστάνε και μας οι πελάτες. Αυτό συμβαίνει όταν κάνει χονδρική.

Πού έγινε το λάθος; Θέλανε να καταπολεμήσουν, να καταπατήσουν την φοροδιαφυγή. Αλλά εγώ δεν φοροδιέφυγα. Εγώ είμαι φοροοφειλέτης. Δεν πρόλαβα να τα πληρώσω. Δεν μπορούν να μου κάνουν ούτε μια διευκόλυνση, ούτε τίποτα. Δεν πρόλαβα. Είπαν αυτός μέσα.

Για να συσσωρεύονται τα χρέη σημαίνει όμως ότι δεν σας ενδιέφερε να τα πληρώσετε. Η αλήθεια είναι ότι τα χρέη συσσωρεύονταν χωρίς να το πάρω είδηση με την έννοια ότι παρόλο που ήμουν πρόεδρος είχα ανθρώπους. Αλλά το κράτος πώς έδινε άδειες αν κάποιος χρωστούσε αυτά τα χρήματα;


Ήσασταν λίγο και το παράδειγμα;  Ό,τι και να έγινε εγώ αυτή τη στιγμή είμαι μαχητής. Θέλω να προσφέρω στον κόσμο και την χώρα μου. Δεν έφυγα ποτέ, δεν λάκισα, παρόλο που είμαι ένα άτομο υπερδιεθνές, πίστεψε με. Συνεργάζομαι με οίκους του εξωτερικού με θέλει το vip όλου του κόσμου γιατί παρόλα τα 65 μου και χαριτωμένος είμαι και έχω και εμπειρίες, με γουστάρουν οι πιο λουσάτες γκόμενες του κόσμου. Οι κόρες τους πλέον γιατί οι μαμάδες δεν με ενδιαφέρουν.

Αυτό το διαρκές ντιριντάχτα δεν σας έχει κουράσει; Όταν ένας άνθρωπος μένει μόνος του, δεν έχει τη δική του οικογένεια, έναν σύντροφο που να τον μπλοκάρει, κατευθύνει μόνος του τη ζωή του. Τώρα το έχω ελαττώσει πάρα πολύ. Δεν το έχω ανάγκη κιόλας. Δεν κάνω πια επιδείξεις , δεν χρειάζεται να βγω με επώνυμους γιατί δεν υπάρχουν πια στην Αθήνα με την έννοια που υπήρχαν.

Η κρίση το έχει σκοτώσει το lifestyle; Τώρα τα κάνουν πιο κρυφά, πιο πολύ μπιρίμπες, σεξουαλιάζονται περισσότερο αλλά το luxury υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα. Δεν είδες η Hermes που έκανε τριπλάσιο μαγαζί; Αυξάνονται διαρκώς οι οίκοι πολυτελείας. Ξεφεύγει βέβαια το ξέκωλο γιατί που να πάνε αυτές πια; Είναι πανάκριβα. Παίρνουν τα εντελώς φτηνά και τις κάνουν και εντελώς φτηνές.

Άρα, η κρίση τι έκανε στις επιχειρήσεις στην ουσία; Έκλεισε τις μικρές και τις μεσαίες. Αυτό.

Εσείς πως καταφέρνετε και διαχειρίζεστε τόσο καλά τα media; Έλα ντε. Εγώ δεν έχω να κρύψω κάτι. Ήμουν πάντα εκεί. Κατ εμέ δεν έχω κάνει κάτι μεμπτό. Είμαι εδώ και δημιουργώ πράγματα. ‘Έκανα και 15 μήνες φυλακή. Είδα την μαγκιά του άνδρα του Έλληνα σε όλο του το μεγαλείο. Δεν κόλλησα ευτυχώς γιατί νόμιζα ότι θα ταν κολλητικό.

Διάβαζα κάπου ότι πιστεύατε πως παίζατε σε κάποια φάση έναν ρόλο. Ναι, ήταν ρόλος. Μετά τους 3 μήνες είπα «Λάκη μου εδώ είναι τώρα ο ρόλος σου». Είναι φυλακή, είναι αυτό το πράγμα. Είναι οι άλλοι με τα πούρα, οι επιδειξίες, αυτούς συναναστρεφόμουν.

Κάνατε φίλους εκεί; Μιλούσα με ένα δυο άτομα χωρισμένα από τις συντρόφους τους και μιλούσαμε γι αυτό, είχα κάποιον να με βοηθήσει να κάνω τη γυμναστική μου. Σε τέτοιο επίπεδο. Έκανα μια αθλητική ζωή θα έλεγα. Κουραζόμουν πολύ την ημέρα για να μπορώ να κοιμάμαι πιο νωρίς.

Πάντως είστε από τους λίγους σε τοπ επίπεδο που έχετε πάει φυλακή, έχετε βγει και συνεχίζετε. Η ζωή μου ήταν πάντα μια φυλακή. Ήμουν πολύ πειθαρχημένος. Έκανα ταξίδια ατελείωτα για τη δουλειά, το πρωί μιλούσα με Αγγλία, το μεσημέρι με Γαλλία για να κλείσω τα συμβόλαιά μου. Είχα ένα πρόγραμμα τρελό. Είμαι σκληραγωγημένος, δαμασμένος. Έχω αυτό περίβλημα, που και γυμνός να βγω έξω, το χω ξαναπεί, με κοστούμι θα με βλέπουν ή με φόρεμα. Όποιος θέλει με φαντασιώνεται. Δεν έχω τέτοια θέματα. Η ζωή μου είναι θεατρική. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας παπάς φοράει καλιμαύκι και εγώ δεν μπορώ να βάλω ότι γουστάρω. Μακρύ φοράει ο παπάς μακρύ κι εγώ. Κερδίζω τον άλλο με την παρέα μου.

Λίγο ξωτικό πουλί. Ναι, γιατί στην προηγούμενη ζωή μπορεί να ήμουν Φαγιούμ, μπορεί να ήμουν Αιγύπτιος, ένας Φαραώ. Κάτι τέτοιο.

Πάντως το φάγαμε το παραμύθι. Σας αποδέχτηκαν όλοι έτσι. Γιατί δεν ήμουν ποτέ σαν τον McQueen που ήταν ντοπαρισμένος από το πρωί μέχρι το βράδυ και έφυγε από τη ζωή του, ενώ εγώ δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα γραμμάριο ποτέ, ούτε ένα χασίσι δεν έχω καπνίσει. Δεν πρέπει να κοκορευτώ;

Γιατί έτσι; Γιατί τα τσιγκουνευόμουν τα λεφτά και ενδιαφερόμουν για την υγεία μου.

Τον Λάκη Γαβαλά τον συναντήσαμε στο Polis Hammam.