4ecced0f_img_1047

Το Instagram είναι ένα δίκτυο που φημίζεται για την ευκολία με την οποία οι χρήστες του επεξεργάζονται και ανεβάζουν στα προφίλ τους φωτογραφίες. Αντιστρόφως ανάλογος είναι ο βαθμός δυσκολίας όμως στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να κατεβάσει στον υπολογιστή του μία φωτογραφία που έχει δει στο δίκτυο, ακόμα κι αν αυτή έχει ανέβει από τον ίδιο! Πώς θα «κατεβάσετε» λοιπόν στο PC σας μια φωτογραφία από το Instagram;

Ας ξεκινήσουμε με μία παραδοχή: το ίδιο το Instagram δεν σας επιτρέπει να κάνετε κάτι τέτοιο! Άρα εσείς, θα πρέπει να βρείτε έναν πλάγιο τρόπο να πετύχετε τον σκοπό σας και με αυτό θα σας βοηθήσουμε.

Με τη βοήθεια των apps

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να βρείτε κάποιο online εργαλείο που θα κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό σας. Προσοχή εδώ όμως: το Instagram εξελίσσει διαρκώς τους αλγορίθμους και τον κώδικά του, οπότε sites που στο παρελθόν μπορεί να τα κατάφερναν περίφημα, πλέον είναι πιθανόν να είναι αναποτελεσματικά. Ένα που δοκιμάσαμε εμείς και μας βόλεψε αρκετά ήταν το Zasasa.com: δεν είχαμε παρά να εισάγουμε το URL της φωτογραφίας ή του βίντεο που θέλαμε, να πατήσουμε στο Download!” και αμέσως μετά στο Download photo” και η φωτογραφία μάς περίμενε!

fb7d9302e08742b89cd108cd9c91bbec

Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν σας κάνει το συγκεκριμένο, το Google θα χαρεί, ως συνήθως, να ακούσει τον πόνο σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εμπιστευτείτε για την ίδια δουλειά, ένα app το οποίο θα πρέπει να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή ή το smartphone/tablet σας. Δεν σας προτείνουμε τη συγκεκριμένη λύση αφού σε αρκετές περιπτώσεις θα πρέπει να συνδεθείτε στην εφαρμογή αυτή με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Instagram: καθόλου έξυπνη κίνηση. Επιπλέον, τα apps αυτά δεν συντηρούνται σωστά –μιας που η ανάπτυξή τους γίνεται στη ζούλα, κάργα παράνομα γαρ- ενώ συν τοις άλλοις δεν ξέρετε τι malware μπορεί να έχουν αγκαζέ.

Η κερκόπορτα του Messenger

Ένας τρόπος για να ξεγελάσετε το Instagram, είναι να χρησιμοποιήσετε σε smartphone και tablet το… ετεροθαλές αδερφάκι του, το Messenger του Facebook! Βρείτε τη φωτογραφία που θέλετε, ανοίξτε το μενού της πατώντας στο εικονίδιο με τα αποσιωπητικά και από εκεί επιλέξτε το Share” και κατόπιν το Copy Link”.

14124947_219782808424765_5082179680637975312_o

Πηγαίνετε στο Messenger και αναζητήστε το Repost Bot”. Όπως θα γράφατε και σε έναν φίλο σας, επικολλήστε στη συνομιλία μαζί του το URL που κάνατε copy προηγουμένως, πατήστε Send” και… περιμένετε. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το botάκι όχι απλά θα σας έχει απαντήσει αλλά θα σας έχει προμηθεύσει και με πλήκτρο download, πατώντας στο οποίο θα αποθηκεύσετε τη φωτογραφία, τη διεύθυνση της οποίας του δώσατε προ ολίγου, στη συσκευή σας!

Δεξί «κλικ»

Ευρισκόμενοι στη σελίδα μιας φωτογραφίας/δημοσίευσης στο Instagram, κάντε δεξί «κλικ» επάνω της και στο μενού που αναδύεται, επιλέξτε το “Προβολή κώδικα σελίδας” (View page source ή απλά Ctrl + U). Στη σελίδα που ανοίγει, αναζητήστε για “.jpg” και στα αποτελέσματα που θα πάρετε, ψάξτε για το URL που ξεκινά με το https://instagram.fath3-2.fna” και μετά το “.jpg” υπάρχει ακόμα ένα μακρυνάρι που ξεκινά ως “?ig_cache_key=”.

Παίρνετε το URL μέχρι και το “.jpg”, το επικολλάτε σε ένα νέο παράθυρο/tab και είστε έτοιμοι!

af957a077195496f881820ed6ee16275

Αι ημέτεραι δυνάμεις

Αν τα παραπάνω δεν σας έπεισαν για κάποιο λόγο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κρατήσετε φωτογραφίες από το Instagram. Αν είστε από υπολογιστή, δουλεύει και η πατροπαράδοτη μέθοδος του print screen”: τέρμα μπακαλίστικη αλλά εδώ που φτάσαμε λογικά δεν θα σας απασχολεί –συν τοις άλλοις είναι και η πιο άμεση όλων. Ανοίγετε τη φωτογραφία που σας ενδιαφέρει και αφού εντοπίσετε στο πληκτρολόγιο το Prt Sc” (ενδεχομένως να αναγράφεται διαφορετικά στο δικό σας), το πατάτε. Σώζετε (με Ctrl + V) τη φωτογραφία μέσω ενός προγράμματος (Photoshop, MS Paint κ.α.) και είστε πανέτοιμοι.

screen-shot-2014-02-07-at-20-36-37

Μιλώντας για backup φωτογραφιών, μπορείτε να κρατήσετε το δικό σας με τη βοήθεια ενός τρίτου site. Ένα τέτοιο που κάνει αρκετά καλή δουλειά είναι το Frostbox το οποίο μεταξύ όλων των άλλων social media, καλύπτει και το Instagram. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε με τα στοιχεία σας στην υπηρεσία όμως με μια σας κίνηση θα αποθηκεύσετε οτιδήποτε έχετε ανεβάσει και κατόπιν θα τα «κατεβάσετε» στον υπολογιστή σας με τη μέθοδο που προτιμάτε. Το backup σας μάλιστα δύναται να περιλαμβάνει και φωτογραφίες που έχετε κάνει like”, αν και αυτές αποθηκεύονται σε χαμηλότερη ανάλυση (612×612 συγκεκριμένα).

Όλα τα παραπάνω αφορούν την αποθήκευση φωτογραφιών από το Instagram για λόγους διατήρησης backup και κάθε νόμιμη χρήση. Η Popaganda δεν ενθαρρύνει σε καμία περίπτωση την οικειοποίηση του έργου και την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων.