Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaLIFE

Γιατί η Κύπρος αποτελεί κορυφαία επιλογή για τους οδοντιάτρους του μέλλοντος

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός σε συνδυασμό με ένα καινοτόμο πενταετές πρόγραμμα σπουδών και το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, εκπαιδεύουν, διαμορφώνουν και προετοιμάζουν καταρτισμένους οδοντιάτρους «νέας γενιάς».
οδοντίατροι

H μετάβαση από τις σχολικές αίθουσες στα αμφιθέατρα της ανώτατης εκπαίδευσης είναι μία πρωτόγνωρη και συνάμα συναρπαστική εμπειρία για τους νέους, διότι μέσα από αυτό το μεταίχμιο καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Και αν υπάρχει μία επιλογή που θεωρείται εδώ και χρόνια από τις πιο περιζήτητες, αυτή είναι σίγουρα η Οδοντιατρική, αφού συνδυάζει την επιστήμη με τις τεχνικές δεξιότητες, προσφέρει μία ανεξάρτητη σταδιοδρομία στους αποφοίτους και μία καριέρα με σημαντικές οικονομικές απολαβές, ενώ παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλά ποστοστά ανεργίας.

Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποια είναι η ιδανική επιλογή για έναν απόφοιτο Λυκείου, ο οποίος επιθυμεί να πραγματοποιήσει σπουδές στην Οδοντιατρική; Ποιο είναι το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα του εξασφαλίσει μία άρτια, ολοκληρωμένη εκπαίδευση και μία ουσιαστική πρακτική εμπειρία, ώστε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του επαγγέλματος; Στις παραπάνω ερωτήσεις, λοιπόν, δίνει απάντηση η Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία, σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει μετατραπεί σε μια διεθνή Σχολή και πόλο έλξης για νέους και νέες από την Κύπρο, την Ελλάδα και από διάφορες χώρες κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Αγγλία κ.α.

Εκπαιδεύοντας τους οδοντιάτρους του μέλλοντος στις σύγχρονες τεχνολογίες

Όπως είναι επόμενο, η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας, έχει επηρεάσει σημαντικά τα ιατρικά επαγγέλματα και δη, την Οδοντιατρική. Συνεπώς, οι σημερινοί φοιτητές και αυριανοί οδοντίατροι είναι απαραίτητο να εξοικειώνονται με τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους και να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με τις πιο πρόσφατες τάσεις και τεχνολογικές εξελίξεις που προκύπτουν στον κλάδο. Φυσικά, σε αυτό θα τους βοηθήσει και η Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία διαθέτει τεχνολογικά προηγμένες εργαστηριακές και κλινικές εγκαταστάσεις, δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να διδαχθούν με την χρήση προσομοιωτών της στοματικής κοιλότητας, με την τεχνολογία CAD/CAM που επιτρέπει μέσω υπολογιστικών συστημάτων τη σχεδίαση και κατασκευή οδοντικών αποκαταστάσεων και τέλος, με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας για πρακτική προκλινική εξοικείωση με συσκευές που βασίζονται στη λεγόμενη «τεχνολογία αφής».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European University Cyprus (@europeanunicy)

Κάπως έτσι, ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός σε συνδυασμό με ένα καινοτόμο πενταετές πρόγραμμα σπουδών και την πολύτιμη διδασκαλία του έμπειρου επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, εκπαιδεύουν, διαμορφώνουν και προετοιμάζουν καταρτισμένους οδοντιάτρους «νέας γενιάς», ικανούς να παρέχουν μελλοντικά υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με στόχο πάντα την ασφάλεια και την προστασία των ασθενών τους.

Επενδύοντας στην πρακτική άσκηση μέσα από ένα ιδανικό περιβάλλον μάθησης

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως συγκριτικό πλεονέκτημα της Οδοντιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι το γεγονός πως προσφέρει στους φοιτητές μία αναβαθμισμένη ποιότητα σπουδών μέσω της πρακτικής άσκησης, η οποία πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιακή Οδοντιατρική Κλινική, που βρίσκεται εντός της πανεπιστημιούπολης.

Πιο αναλυτικά, σκοπός της πρακτικής άσκησης είναι να προσφέρει στους φοιτητές τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεται να έχει ένας σύγχρονος οδοντίατρος, ώστε να ασκεί το επάγγελμά του με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Αυτό επιτυγχάνεται συνδυάζοντας τη θεωρητική με την κλινική εκπαίδευση, αφού οι φοιτητές πραγματοποιούν διαγνωστικές και θεραπευτικές οδοντιατρικές πράξεις από όλο το φάσμα της Γενικής Οδοντιατρικής, πάντα υπό την επίβλεψη έμπειρων οδοντιάτρων και καταξιωμένων καθηγητών.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει και ο κ. Aθανάσιος E. Aθανασίου, εν ενεργεία Κοσμήτορας και Καθηγητής Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, «ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφάλεια του ασθενή, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των  προβλημάτων υγείας της στοματικής κοιλότητας και με ολιστική αξιολόγηση του στοματογναθικού συστήματός, κατά την πραγματοποίηση κάθε οδοντιατρικής πράξης από την πληθώρα τέτοιων που προσφέρει η Σύγχρονη Οδοντιατρική».

Εξασφαλίζοντας μία λαμπρή σταδιοδρομία με ένα αυτόματα αναγνωρισμένο πτυχίο

Είναι αλήθεια πως ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετούς υποψήφιους, πριν καταλήξουν στο πρόγραμμα σπουδών που θα ακολουθήσουν για τη φοίτησή τους, είναι η αναγνώριση του πτυχίου τους σε άλλες χώρες. Ακριβώς για αυτό, η Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί «σημείο αναφοράς» για τους οδοντιάτρους του μέλλοντος και θεωρείται ένα κορυφαίο ίδρυμα στους τομείς της ιατρικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, αλλά και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών έχει διαμορφωθεί με βάση τα υψηλότερα ευρωπαϊκά και βορειοαμερικανικά πρότυπα οδοντιατρικής εκπαίδευσης, πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα, και η Οδοντιατρική Σχολή είναι μέλος του Association for Dental Education in Europe (ADEE), δηλαδή την Ένωση Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει πως οι απόφοιτοί του έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους όλα τα απαραίτητα προσόντα, αλλά και ένα ισχυρό πτυχίο που αναγνωρίζεται αυτόματα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, η Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και η Οδοντιατρική Σχολή του Temple University (ΗΠΑ), έχουν συνάψει συμφωνία για ανταλλαγή φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού. Ενώ για τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου το Temple University προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα.

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την πρώτη επιλογή για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τον κλάδο της Οδοντιατρικής.

Σπουδές 5 Αστέρων

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Επιπλέον,  έλαβε πέντε αστέρια για τις επιδόσεις του στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της στήριξης των φοιτητών, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για το πρόγραμμα Ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/  ή επικοινωνήστε στο [email protected]  και στο 0035722713000.

Έναρξη Ακαδημαϊκού Έτους 2023/24: 2 Οκτωβρίου 2023

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.