Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Eight X Liana Camba: Δύο γενιές σχεδιαστών δημιουργούν για μια εποχή χωρίς «ειδικές περιστάσεις» και dress code

Είναι ευφάνταστη και ευέλικτη, προσφέρει ελευθερία κινήσεων και ανεξαρτησία από στιλιστικές δεσμεύσεις, είναι μια συλλογή που ταιριάζει στις απαιτήσεις της εποχής, που επηρεάζεται και εμπνέεται από αυτές.
Φωτογραφίες: Ιωάννα Χατζηανδρέου

 

Σήμερα θα δούμε ρούχα κατασκευασμένα από απλά βαμβακερά υφάσματα -κυρίως φούτερ- σε τρία χρώματα τα οποία συνδυάζονται ιδανικά μεταξύ τους. Πρόκειται για μια capsule συλλογή που ταιριάζει στις απαιτήσεις της εποχής, που επηρεάζεται και εμπνέεται από αυτές. 

Σκεφτείτε, πάντα στο ντύσιμο δεν έπαιζε ρόλο η «σωστή περίσταση»; Μπορεί μετά από αρκετούς δύσκολους μήνες να μοιάζουν όλα αυτά ξεχασμένα και μακρινά αλλά σε όλους μας έχει χρειαστεί να προσαρμόσουμε την εικόνα μας σε ένα κάλεσμα. Κάπως έτσι φαίνεται να εμφανίστηκε ο όρος dress code, δηλαδή, «ο κωδικός που ξεκλειδώνει την επικοινωνία μέσα από την σωστή επιλογή των ρούχων, όπως η σωστή επιλογή των λέξεων χαρίζει πλεονέκτημα στον διάλογο. Αυτή την εποχή, που όλα αλλάζουν γύρω μας, που η νέα καθημερινότητα μας βρίσκει περισσότερες ώρες εντός και λιγότερες εκτός, που οι συγκεντρώσεις με φίλους και συνεργάτες γίνονται μέσω διαδικτυακών πλατφορμών και η άνεση κυριαρχεί του πατρόν, αναζητάμε τη φρέσκια μορφή επικοινωνίας μέσω του dress code μας», όπως περιγράφουν δύο γενιές σχεδιαστών.  

H capluse συλλογή  Λιάνας Καμπά και του γιου της Χρήστου Μητρόπουλου (8 clothing), έρχεται να προτείνει μια σειρά από outfit της επόμενης μέρας. Είναι ευφάνταστη και ευέλικτη, προσφέρει ελευθερία κινήσεων και ανεξαρτησία από στιλιστικές δεσμεύσεις, απομακρύνεται από παγιωμένες αντιλήψεις και έχει μια νέα ματιά για τα one size πατρόν. Το ύφος της συλλογής είναι εμπνευσμένο από τις ίδιες τις απαιτήσεις της εποχής.

«Είναι εκλεπτυσμένο σπορ, ευκολοφόρετο, με ανατρεπτικές λεπτομέρειες. Είναι η συλλογή του 2020, με έμφαση στις ανάγκες της σημερινής γυναίκας, ανεξαρτήτου ηλικίας, η οποία προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα, κυκλοφορεί λιγότερο, με λιγότερη κοινωνική ζωή, με ελάχιστα ταξίδια και δίχως πάρτι» θα σχολιάσει η Λιάνα Καμπά και ο Χρήστος Μητρόπουλος θα προσθέσει: «Το βασικό χαρακτηριστικό της σειράς, είναι η άνεση, η ωραία αίσθηση υφής των υφασμάτων, με πολλές επιλογές στους συνδυασμούς». 

H capsule συλλογή Eight X Liana Camba επιβεβαιώνει ότι η μόδα δεν είναι άμοιρη των κοινωνικών αλλαγών. Διαμορφώνεται από την ιστορία και «ντύνει» τους πρωταγωνιστές της.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συλλογή θα βρείτε εδώ και εδώ.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.