Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPONSORED

7 μύθοι για το Deree: Λυπούμαστε, αλλά θα σας τους καταρρίψουμε!

Όσα νομίζατε ότι ξέρετε για τις σπουδές στο Αμερικάνικο Κολλέγιο, αλλά... τελικά δεν ισχύουν.
IMG_0794OK

Υψηλότατο κόστος, περιορισμένες επιλογές σπουδών, έλλειψη μεταπτυχιακών προγραμμάτων, απουσία σύνδεσης με ξένα πανεπιστήμια, «φανφαρώδεις» εγκαταστάσεις, ανταγωνισμός με τα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, χειρότερη επιλογή από την απευθείας εκπαίδευση στην Αγγλία ή την Αμερική. Αν τέτοιες αβάσιμες απόψεις έχετε ακούσει για το Deree, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – στην πραγματικότητα, ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια – σας διαβεβαιώνουμε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Και θα σας εξηγήσουμε αμέσως γιατί…

IMG_9596OK
                                                             

Μύθος 1: Οι σπουδές κοστίζουν… μια περιουσία!

Με τα υψηλά δίδακτρα να αποτελούν βασικό ανασταλτικό παράγοντα για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια εν μέσω κρίσης, τα 3 εκατ. ευρώ που θα διαθέσει για υποτροφίες και άλλες μορφές οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2015-16, δίνουν την πιο συμφέρουσα λύση. Έχεις απολυτήριο λυκείου με βαθμό από 17 και πάνω; Δικαιούσαι έκπτωση στα δίδακτρα από 25-50%, με δυνατότητα χρονικής επέκτασής της σε όλη τη διάρκεια των σπουδών, αν διατηρήσεις τις καλές επιδόσεις σου. Το εισόδημα της οικογένειάς σου δεν αρκεί για να καλύψει το συνολικό κόστος της εκπαίδευσής σου; Μπορείς να κάνεις αίτηση για μία από τις πολλές υποτροφίες οικονομικής ενίσχυσης ή ακόμη και εργαστείς part-time σε μία από τις 150 θέσεις που διατίθενται κάθε χρόνο στα διοικητικά γραφεία του Κολλεγίου και να μειώσεις ακόμη περισσότερο το κόστος σπουδών. Θέλεις να ταξιδέψεις για ένα εξάμηνο στο εξωτερικό για πρακτική άσκηση σε ξένες εταιρείες ή επιπλέον επιμόρφωση σε ξένα πανεπιστήμια; Ακόμα και αυτά τα χρήματα υπάρχουν τρόποι να βρεθούν. Η οικονομική συνεισφορά που έχει εξασφαλίσει το Deree από κληροδοτήματα ιδιωτών, ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, αλλά και από δικούς του πόρους, προκειμένου να  στηρίξει τους φοιτητές του αυτή τη δύσκολη εποχή, είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ οι οικονομικοί σύμβουλοι του Κολλεγίου αναζητούν για κάθε σπουδαστή, ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα επιλογών, την πιο κατάλληλη λύση. Και το αποτέλεσμα; Από το σύνολο των φοιτητών που ζητά οικονομική ενίσχυση ή υποτροφία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, το 85% καταφέρνει να την αποκτήσει.

IMG_9627OK

Μύθος 2: Οι επιλογές περιορίζονται στη διοίκηση επιχειρήσεων και τις οικονομικές επιστήμες

Παρότι το Deree είναι γνωστό για το υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων που προσφέρει στον τομέα του σύγχρονου μάνατζμεντ, μάρκετινγκ και οικονομικών, παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα σπουδών και σε δεκάδες άλλες επιστήμες. Επικοινωνία, αγγλική φιλολογία, περιβαλλοντικές σπουδές, ιστορία, πληροφορική, φιλοσοφία, ψυχολογία, κοινωνιολογία, ιστορία της τέχνης, μουσική, θέατρο, γραφιστική αποτελούν μερικούς μόνο από τους τομείς ανάμεσα στους οποίους ένας σπουδαστής μπορεί να επιλέξει. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι το τμήμα της ψυχολογίας του Deree είναι από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα, ενώ οι απόφοιτοί του, μαζί με εκείνους τους τμήματος επικοινωνίας, είναι από τους πιο περιζήτητους στην αγορά εργασίας. Συμπληρωματικά, η βιβλιοθήκη με την εκτενή βιβλιογραφία πάνω σε καθεμιά από τις συγκεκριμένες επιστήμες, καθώς και οι προηγμένες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις  (πινακοθήκη, στούντιο γλυπτικής, θεατρική αίθουσα κτλ) βοηθούν τους σπουδαστές να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους και να εξασκήσουν έμπρακτα τις ικανότητές τους.

IMG_9073OK

Μύθος 3: Δεν παρέχονται μεταπτυχιακές σπουδές

Το Deree προσφέρει – μεταξύ άλλων – τέσσερα πολύ αξιόλογα μεταπτυχιακά προγράμματα στις επιστήμες της επικοινωνίας και της ψυχολογίας που οδηγούν στην απόκτηση τίτλου Master of Arts ή Master of Science. Όσον αφορά στην επικοινωνία, προσφέρεται το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε Στρατηγική Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις, που μελετά την εφαρμογή βασικών επικοινωνιακών αρχών κυρίως στο επιχειρησιακό περιβάλλον, ενώ το πρόγραμμα «Ψηφιακή επικοινωνία και Social Media» προετοιμάζει κατάλληλα τη νέα γενιά επαγγελματιών για την ψηφιακή εποχή. Από την άλλη πλευρά, στην ψυχολογία, προσφέρεται πρόγραμμα σε Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία που μελετά την επίδραση βασικών θεωριών και τεχνικών της συγκεκριμένης επιστήμης στην ανθρώπινη συμπεριφορά, ενώ το νέο πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Εκπαιδευτική Ψυχολογία παρέχει εφαρμοσμένη γνώση σε τομείς σχολικής ψυχολογίας και αναλύει θέματα όπως το bullying, η εξάρτηση παιδιών από το διαδίκτυο και σχέσεις στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον. Πρόκειται για τέσσερα σύγχρονα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, που, αφενός, βασίζονται σε εκτενή έρευνα και, αφετέρου, είναι απόλυτα προσανατολισμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

IMG_9815OK

Μύθος 4: Οι φοιτητές είναι μόνο Έλληνες

Με καταγωγή από την Αμερική έως την Μέση ανατολή, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος μπορεί να συναντήσει κανείς σπουδαστές από 52 χώρες. Είναι όλοι ξένοι που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα; Όχι βέβαια. Πρόκειται κυρίως για νέους που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό, αλλά ήρθαν για σπουδές, είτε επειδή έχουν ρίζες  εδώ, είτε επειδή ενδιαφέρονται να περάσουν έστω και ένα εξάμηνο στην Ελλάδα – κάτι που αντίστοιχα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και Έλληνες φοιτητές, πηγαίνοντας να εμπλουτίσουν τις σπουδές τους σε ξένα πανεπιστήμια ή να κάνουν πρακτική άσκηση σε ξένες εταιρείες. Ιδιαίτερα αυξημένο είναι τα τελευταία χρόνια το ποσοστό των φοιτητών από τις ΗΠΑ που βρίσκουν στο Deree, εκπαίδευση ίδιου επιπέδου με των αμερικανικών πανεπιστημίων, αλλά με ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος.  Έτσι, το Κολλέγιο λειτουργεί σαν ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, ενώ το κλίμα πολυπολιτισμικής αλληλεπίδρασης που δημιουργείται έχει σημαντικά οφέλη για όλους.

IMG_9015OK

Μύθος 5: Οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις δεν συνεπάγονται αντίστοιχου επιπέδου σπουδές

To Deree είναι πράγματι γνωστό για τα φροντισμένα αμφιθέατρα, την πλούσια βιβλιοθήκη, τους καλαίσθητους καλλιτεχνικούς και αθλητικούς χώρους του – εικόνες που, δυστυχώς, δεν συναντάμε συχνά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. Οι προσεγμένες εγκαταστάσεις, όμως, δεν σημαίνουν μη προσεγμένο περιεχόμενο σπουδών. Αντιθέτως, τα ακαδημαϊκά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με προσοχή από τους ίδιους τους καθηγητές, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, εκτός από διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς τίτλους, έχουν και μακροχρόνια εμπειρία στην αγορά εργασίας. Δεδομένου, κιόλας, ότι στο Deree – σε αντίθεση με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα – είναι απαραίτητη και η καθημερινή παρουσία και ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στα μαθήματα,  είναι απαραίτητο ένα περιβάλλον σπουδών που συμβάλλει στην αποδοτικότητα και βοηθά τον φοιτητή να ανήκει ενεργά σε ένα φοιτητικό σύνολο.

IMG_8979OK

Μύθος 6: Δεν απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών, δημόσιων πανεπιστημίων

«Πού είναι καλύτερα να σπουδάσω; Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ή στο Deree;». Και στα δύο, θα μπορούσε να είναι μια έξυπνη απάντηση. Περίπου 300 φοιτητές δημόσιων, ελληνικών πανεπιστημίων, αναζητώντας κάτι πιο εξειδικευμένο ή συμπληρωματικό στις σπουδές που ήδη κάνουν, παρακολουθούν, παράλληλα, και προγράμματα μαθημάτων του Deree. Παραδείγματα; Μια φοιτήτρια του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θέλησε να παρακολουθήσει στο Deree μαθήματα Visual Arts, ένας φοιτητής αρχιτεκτονικής που ενδιαφέρεται για το βιοκλιματικό σχεδιασμό έκανε συμπληρωματικές περιβαλλοντικές σπουδές, πολλοί φοιτητές Νομικής σπουδάζουν στο Deree Χρηματοοικονομικά. Και εδώ υπάρχει μία ακόμη πρόκληση: Όσοι σπουδαστές έχουν άριστη επίδοση στο ελληνικό, δημόσιο πανεπιστήμιο όπου φοιτούν, δικαιούνται και μια πολύ γενναιόδωρη υποτροφία για τις παράλληλες σπουδές τους στο Αμερικανικό Κολλέγιο.

 

IMG_9485OK

Μύθος 7: Οι απευθείας σπουδές στην Αγγλία ή την Αμερική είναι καλύτερες

Η επιλογή των επιστημών που διδάσκονται, το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών, οι υποχρεωτικές καθημερινές παρουσίες των φοιτητών, οι τακτικές εργασίες, καθώς και το σύστημα των εξετάσεων στο Deree, είναι όλα βασισμένα τόσο στο αγγλικό όσο και στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα.  Επιπλέον, οι απόφοιτοι, ολοκληρώνοντας τις τετραετείς σπουδές τους, παίρνουν ένα διπλό πτυχίο, η αναγνώριση του οποίου από επίσημους φορείς και των δύο χωρών είναι εμφανής. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν τα εφόδια, τη δυνατότητα και την ευελιξία να συνεχίσουν την εκπαίδευση ή την επαγγελματική τους σταδιοδρομία σε οποιονδήποτε από τους δύο προορισμούς θελήσουν, έχοντας, στο μεταξύ, αποφύγει το υψηλό κόστος που θα είχαν επωμιστεί αν εξαρχής είχαν πάει εκεί. 

POP TODAY
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.