Νίκος Καρδαράς,
φωτογράφος, η ψυχή του μεζεδοπωλείου Μασσαλία
H Θεσσαλονίκη με δυο, τρεις λέξεις: Μια πόλη που είναι μεγάλη και ταυτόχρονα και μικρή (πολλά πράγματα να κανείς και όλα σε οικογενειακό επίπεδο)… Ο ένας ξέρει τον άλλο!
Μια κρυφή βόλτα που δεν θα μπει στον τουριστικό οδηγό: Στα ξυλαδικα ο κυρ Λάκης ( ταβέρνα, άφτερ που συχνάζουν από τραβέλια μέχρι ασφαλίτες)
Το πρόβλημα που θα λυθεί και θα γίνει η Θεσσαλονίκη καλύτερη: Να την γκρεμίσουν και να την ξαναχτίσουν σωστά αυτή την φορά.
Το μαγαζί που θέλω να πίνω τον καφέ μου τώρα: Καφέ Παλέρμο στην πλατεία Αριστοτέλους.
Αν ήμουν δήμαρχος για μια μέρα σίγουρα θα: Ξήλωνα όλες τις αφίσες από τους δρόμους με τους δήθεν πουθεναδες μπουζουξήδες.
Για τσουρέκι να πας στον: Τερκενλή.
Για μπουγάτσα στην: Κωνσταντινούπολη στη Λεωφόρο Στρατού.
Και για σουβλάκι: Στον Ζυγό.
Το μπαρ που πάνε όλοι είναι: Βογατσίκου, Υφήλιος, La Doze, Mπορντελό ( Χέι, χέι, έχουμε πάρτι εδώ!), Καντίνα Τροπικάνα.
Αλλά εγώ προτιμώ: Στην Υφήλιο.
Έχω βαρεθεί να βλέπω στη Θεσσαλονίκη: Αφίσες από πουθενάδες μπουζουξήδες.
Η Θεσσαλονίκη είναι καλύτερη από την Αθήνα γιατί: Έχει μικρότερες αποστάσεις.
Πότε θα πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα; Ποτέ!
Πού μπορεί να πετύχει κανείς τον Νίκο Γκάλη; Στο Ανάσα στην Σοφούλη.
Γιατί όλοι οι Αθηνέζοι είμαστε με τον Ηρακλή; Γιατί είναι ακίνδυνος.
Ένα μυστικό για να ρίξεις τις Θεσσαλονικιές; Αυτοπεποίθηση.
Τους Θεσσαλονικιούς; Μεγάλα βυζιά.
Ποια είναι τα αυθεντικότερα μπουζούκια της πόλης; Δεν ξέρω, δεν πάω αλλά μου λένε πως είναι το Παρτιτούρα.
Τελικά, έχει αλλού σαν την Χαλκιδική; Δεν έχει, ειδικά κάθε Σαββατοκύριακο στο πήγαινελα.