Το party γλετzair γιορτάζει τα 4α του γενέθλια διοργανώνοντας ένα μεγάλο πάρτι στο στέκι της Αβραμιώτου, αυτό το Σάββατο, με καλεσμένο τον Γερμανό, Βετεράνο παραγωγός και DJ, Steve Bug. Κάθε party της ομάδα διαδραστικών mobile parties, γλετzair, με έδρα την Αθήνα, είναι ένα ταξίδι με διαφορετικό προορισμό και το ανάλογο dress code. Φέτος κλείνει τα τέσσερα χρόνια ενεργούς δράσης της, με συνολικά 28 πτήσεις στο ενεργητικό της και τα γιορτάζει στο six d.o.g.s.

Προορισμός της πτήσης GL29 είναι η Ζion City, με dress code εμπνευσμένο από το Matrix. Κυβερνήτης του αεροσκάφους θα είναι φυσικά ο ιδιοκτήτης της Poker Flat Recordings, Steve Bug, ενώ στο cockpit μαζί του θα βρίσκονται o resident DJ της γλετzair Nikolas Gale και ο ιδιοκτήτης της Blindstich Recordings, Bengoa.

PhotoCredits: George Xigos

Εμείς μιλήσαμε με τον resident DJ της γλετzair, Nikolas Gale, για την πορεία του στον χώρο της μουσικής αλλά και το πολυαναμενόμενο πάρτι!

Nikolas Gale, Ποια είναι η ιστορία σου; Στην εφηβεία μου έφυγα συνειδητά από τη θέση του -μόνο- ακροατή και άρχισα να ασχολούμαι σε δημιουργικό επίπεδο με διάφορα κομμάτια και παρακλάδια της μουσικής. Το djing, η σύνθεση, η παραγωγή, τα live performances, η διδασκαλία και η διοργάνωση μουσικών δρώμενων είναι πράγματα με τα οποία ασχολούμαι σήμερα.

Πως θα χαρακτήριζες την μουσική που παίζεις; Τα parties, ή και τα όχι parties, διαφέρουν από μέρος σε μέρος και από μέρα σε μέρα. Γενικά θέλω να αλληλεπιδρώ με το χώρο και ο,τι ή όποιον αυτό περιλαμβάνει.

Η Αθήνα χορεύει; Η Αθήνα, όπως και κάθε άλλος τόπος, είναι οι άνθρωποι της, οι οποίοι σίγουρα έχουν τη θέληση και την ανάγκη να ξεφεύγουν με γνώμονα τη ψυχαγωγία, χορεύοντας ή όχι. Η γλετzair γίνεται 4. Τι άλλαξε αυτά τα χρόνια στην νύχτα της Αθήνας; Πλέον εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, με πρωτεύοντες και δευτερεύοντες ρόλους, και βρίσκω ότι υπάρχει ως επί το πλείστον μία τάση για καλαισθησία, δημιουργικότητα και αλληλεπίδραση. Από την άλλη, ο κύριος αντίπαλος αυτών των εννοιών, τα χρήματα, σαφώς και λιγοστεύουν.

Και τι να αναμένουμε από το γενέθλιο πάρτι της φετινής σεζόν; Όσον αφορά τα γενέθλια, προσωπικά, δεν είναι κάτι άλλο από μία υπενθύμιση αυτών που έχουμε κάνει στο παρελθόν. Αν νιώθουμε στο παρόν μας ότι έχουμε ζήσει το παρελθόν έτσι όπως θέλουμε, δε χρειάζεται να κάνουμε πολλά παραπάνω για να γιορτάσουμε, πέρα από αυτό που μας βγαίνει πηγαία. Νομίζω ότι αυτό θα γίνει και στο six d.o.g.s. στα 4 χρόνια της γλετzair.

Σύστησε μας τον καλεσμένο, Steve BugΤην πορεία του Steve Βug στον χάρτη της ηλεκτρονικής μουσικής σαν producer, dj και label owner από τη δεκαετία του 90, θα την χαρακτήριζα αξιοσημείωτη. Είναι σημαντικό επίσης ότι εξακολουθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να βρίσκεται στο προσκήνιο. Υπάρχουν αρκετά που μπορώ να σκεφτώ, tracks-sets-κυκλοφορίες άλλων καλλιτεχνών στα labels του, αλλά θα σταθώ στο Bugnology, ένα compilation που κυκλοφόρησε στην δική του Poker Flat το 2004, το οποίο όταν το άκουσα πρώτη φορά, με σύστησε με ένα ηχόχρωμα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, το οποίο μέχρι τότε δεν ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου και με επηρέασε. Θεωρώ ότι αυτό το mix, θα μπορoύσε να παιχτεί ατόφιο ακόμα και σήμερα σε οποιοδήποτε club.

Στο «cockpit» επίσης θα βρίσκεται ο Bengoa. Είναι ένας άνθρωπος με τη δική του μουσική ιστορία και πολύ έντονο παρόν, ο οποίος φέρει και μέρος ευθύνης για τον ομαλό προγραμματισμό της πτήσης.

Perestroika: 4 years γλετzair w/ Steve Bug & Bengoa, Nikolas Gale, Σάββατο 28 Οκτωβρίου, μετά τα μεσάνυχτα, Είσοδος: 12 ευρώ, @six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι