Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

Cine Πολεμικό Μουσείο: Μπήκαμε στο νέο θερινό σινεμά της Αθήνας που ξεκινά απόψε τις προβολές του

Ένας open air κινηματογράφος ανοίγει στην καρδιά της πόλης γιατί οι μυρωδιές από βασιλικό και pop corn το καλοκαίρι δεν αρκούν ποτέ.
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος
Cine Πολεμικό Μουσείο

Μερικά χρόνια πριν, το περιοδικό Monocle έγραφε διθυράμβους για την ομορφιά και τη σπουδαιότητα των θερινών σινεμά στην Αθήνα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της μόνο με την ύπαρξη τους και κάνουν την πόλη έναν προορισμό που αξίζει να επισκεφτεί κανείς ξανά και ξανά σαν ταξιδιώτης. Όχι ότι χρειαζόμασταν το Monocle για να μας θυμίσει τη σημασία τους, άλλα πάντα είναι ευχάριστο μια κοινή αλήθεια που βιώνουμε ως κάτοικοι της Αθήνας να αναγνωρίζεται διεθνώς. Τα θερινά σινεμά είναι ένα από τα ελάχιστα αποκούμπια που έχουμε στην πόλη αυτή για να χρυσώσουμε το χάπι του καύσωνα που καταπίνουμε κάθε καλοκαίρι, το οποίο, όσο η κλιματική κρίση διογκώνεται και κάνει την ατμόσφαιρα πιο αποπνικτική, γίνεται και πιο δύσκολο να το αντέξουμε. Αλλά αυτό δεν είναι ένα κείμενο για να καταγγείλει την καταστροφή του περιβάλλοντος -όχι ότι χρειάζεται κανείς ειδική αφορμή για να αναφερθεί σε αυτό που συντελείται γύρω μας-, αλλά ένα κείμενο για να γιορτάσει μια νέα άφιξη στην πόλη, το Cine Πολεμικό Μουσείο.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να δούμε ένα νέο θερινό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας και το άκουσμα των εγκαινίων του Cine Πολεμικό Μουσείο, που ανοίγει σήμερα τις πόρτες του για το κοινό, μας χαροποίησε ιδιαίτερα και μας έδωσε ελπίδα ότι το μέλλον της Αθηναϊκής κινηματογραφικής σκηνής μπορεί να είναι πιο αισιόδοξο από όσο κάποιοι πιστεύουν.

Cine Πολεμικό Μουσείο

«Ονομάσαμε τον χώρο Cine Πολεμικό Μουσείο, γιατί το Πολεμικό Μουσείο είναι ιδιοκτήτης του χώρου και θέλαμε να υπάρχει σύνδεση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων (κινηματογράφος-μουσείο)» μας λέει ο Γιώργος Τσιτσόπουλος, επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης του σινεμά μαζί με τον Πάνο Παπαδάκο. Οι δύο άντρες προέρχονται από τον χώρο της εστίασης και οραματίζονταν καιρό να ανοίξουν τον κινηματογράφο, αλλά οι συνθήκες που ισχύουν πανευρωπαϊκά (πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, δυσκολία στις μεταφορές), καθυστέρησαν την κατασκευή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η λειτουργία του απόψε στην καρδιά του καλοκαιριού και εν μέσω κύματος καύσωνα. «Το γεγονός αυτό δε μας επηρεάζει και όλοι μας εργαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας, να γίνει το Cine Πολεμικό Μουσείο το νέο hot spot της Αθήνας και να προσελκύσει νέους θεατές στους θερινούς», συμπληρώνει ο Γιώργος Τσιτσόπουλος.

Ο κινηματογράφος θα παίζει ταινίες πρώτης προβολής, παιδικές ταινίες και κατά διαστήματα μεγάλες επιτυχίες παρελθόντων χρόνων, ενώ το μπαρ του θα σερβίρει τα παραδοσιακά snacks που αγαπάμε στους κινηματογράφους, ροφήματα και ποτά που βρίσκουμε στα θερινά σινεμά, και σύντομα cocktails που θα παρασκευάζονται στο bar του cinema αλλά και finger food από τη κουζίνα τους. Το ολοκληρωμένο μενού βρίσκεται στην τελική ευθεία, αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο.

Το πιο έντονο χαρακτηριστικό αυτού του πολύ όμορφου και καλοσχεδιασμένου κινηματογράφου είναι το αμφιθεατρικό του στήσιμο. Τα αρώματα του βασιλικού και της λεβάντας κατακλύζουν τον χώρο και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τον θεατή σε μία άλλη εποχή. Ο εξοπλισμός είναι τελευταίας τεχνολογίας για την καλύτερη δυνατή προβολή κάθε ταινίας και η άνεση του θεατή είναι η απόλυτη προτεραιότητα της ομάδας του Cine Πολεμικό Μουσείο. Επίσης, είναι πολύ συνειδητή επιλογή τα μεγάλα κενά ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα για να είναι καθολικά προσβάσιμο σε ΑμεΑ. «Ήταν στο μυαλό όλης της ομάδας να πραγματοποιήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας ως θεατές και φίλοι των θερινών. Στο δικό μας θερινό, ο θεατής με την είσοδο του έχει ένα welcome drink και θα απολαμβάνει την ταινία με εξαιρετική εικόνα στη τεράστια οθόνη μας, με καταπληκτικό ζωντανό ήχο, σε αμφιθεατρικό υψηλής αισθητικής χώρο, διαλέγοντας το κάθισμα που του ταιριάζει. Προτεραιότητα μας είναι η πρόσβαση και παροχή υψηλών υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρία», μας ενημερώνει ο Γιώργος Τσιτσόπουλος. Έχει χωρητικότητά  220 θέσεων, μεταξύ των οποίων τοποθετούνται πολλά τραπέζια για μεγαλύτερη άνεση. 

Όσοι λοιπόν πιστεύουν ότι το θερινό σινεμά αποτελεί σταθερά τον καλύτερο τρόπο ψυχαγωγίας και θέλουν να νιώσουν την έννοια της χαλάρωσης κάτω από τον αττικό ουρανό στην ζεστή καλοκαιρινή Αθήνα, νομίζω ότι στο νέο αυτό θερινό σινεμά θα βρουν μια όαση που θα γίνει το ιδανικό σκηνικό για κινηματογραφικές αναμνήσεις και μαγικές στιγμές.

Κλείνοντας την κουβέντα, ρωτήσαμε τους ιδιοκτήτες του χώρου τι θέλουν για το μέλλον του σινεμά τους: «Φιλοδοξούμε να γίνει γρήγορα το νέο talk of the town της Αθήνας. Επιτυχία για εμάς θα είναι επιστροφή του θεατή στο Cine Πολεμικό Μουσείο ξανά και ξανά για όλα όσα θα του προσφέρουμε!».

Cine Πολεμικό Μουσείο, Ριζάρη 2, Ευαγγελισμός, Αθήνα
cinepolemiko.gr
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.