Το πόσο μπορεί να αλλάξει η διασκέδαση, να κατορθώσει να ξεφύγει από τα όριά της και να γίνει μια νέα εμπειρία, είναι ένα ερώτημα. Για κάποιους, μάλιστα, αποτελεί και ένα μεγάλο στοίχημα. Διότι, για να προχωρήσει κανείς σε αυτή την άλλη διάσταση ο δρόμος θα περάσει υποχρεωτικά μέσα από την εμπειρία της μουσικής.

Η Absolut αποφάσισε να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση. Στις 19 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο,  προχώρησε σε μια φουτουριστική, εξερεύνηση στο μέλλον της νυχτερινής ζωής στο πλαίσιο του #ElectrikLondon. 

Ο χώρος ήταν το club Bankside Vaults του Blackfriars στο Λονδίνο, ο οποίος μεταμορφώθηκε- χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα- ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των καλεσμένων από μια νυχτερινή έξοδο. 

#ElectrikLondon - DJ Leon Vynehall
#ElectrikLondon - Blue Room (12)

Το ταξίδι – μια 360° εμπειρία, επιμελήθηκε το στούντιο Marshmallow Laser Feast (διάσημο για τη δημιουργία καινοτόμων και συναρπαστικών εμπειριών που συνδυάζουν τις τέχνες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας) και η  ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία R&S Records που αγαπά την ηλεκτρονική μουσική, βάζοντας στο «παιχνίδι» την εμπειρία, το κέφι τους αλλά και την αστείρευτη διάθεσή τους για πειραματισμό. Οι δυό τους δημιούργησαν ένα ενθουσιώδες μείγμα ήχου, εικόνας και «Εlektrik» ενέργειας.

Ο στόχος ήταν πολύ συγκεκριμένος: Η μουσική όφειλε να επηρεάζει την κίνηση, κι εκείνη  με τη σειρά της να επηρεάζει, όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τη συνολική ατμόσφαιρα του event.

Κι όλα αυτά μέσα σε τρία δωμάτια, ειδικά διαμορφωμένα ώστε να προσφέρουν διάφορες ατομικές και μαζικές εμπειρίες για το κοινό, που αποκαλύπτουν διαφορετικές όψεις της νυχτερινής ζωής. 

Οι DJ Leon Vynehall, Lone, Space Dimension Controller και Moiré ανέλαβαν με τις μουσικές τους επιλογές να δώσουν τον τόνο την ώρα που LED προβολές, οι οποίες κάλυπταν τους τοίχους, ενεργοποιούνταν με την κίνηση. Ήταν σαν να  ανταποκρίνονταν απόλυτα στον ήχο και στη διάθεση, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για παράδειγμα, όταν ο Moiré ήταν στα decks, ένα χρυσό δικό του ολόγραμμα πετούσε ανάμεσα σε εκείνον και στη σκηνή. Παράλληλα, ακουστικά εικονικής πραγματικότητας μετέφεραν τους καλεσμένους σε μια άλλη διάσταση, αλλάζοντας τις αντιλήψεις τους για τη νυχτερινή ζωή.

#ElectrikLondon - Electrik Room (9)
#ElectrikLondon - Main Bar (11)

Το πετυχημένο event του Λονδίνου είναι μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων της Absolut, με τίτλο «Absolut Nights», οι οποίες πραγματοποιούνται σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Πηγή έμπνευσης αυτής της απίστευτης νύχτας υπήρξε το λανσάρισμά της νέας συλλεκτικής φιάλης της Absolut. Ο λόγος για το πραγματικά εντυπωσιακό Absolut Electrik, μια λαμπερή έκδοση που αποτελείται από δύο ίδια μπουκάλια διαθέσιμα σε μπλε electric και ασημί χρώμα, με ημι-διαφανή επικάλυψη που δημιουργεί see-through αντανακλάσεις. 

Αυτά τα υπέροχα μπουκάλια στόλιζαν καλλιτεχνικά τον χώρο εκείνο το βράδυ, ενώ στο μπαρ προσφέρονταν τα άψογα cocktails της Absolut. Την ίδια στιγμή πολλοί συμφωνούσαν ότι μπορεί τα shows ήχου και εικόνας να μην είναι κάτι καινούριο, αλλά η οπτική τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε ενίσχυσε σημαντικά αυτό που επιθυμούσε να προσφέρει η Absolut: μια  μοναδική μουσική εμπειρία.