mind-against-at-afterlife-in-amsterdam-dance-event-oct-2017

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, οι ομάδες  PIXI και OVERDRIVEN παρουσιάζουν στην Ελλάδα και την Αθήνα την δισκογραφική εταιρεία JUST THIS από το Μιλάνο με παραγωγές σε διεθνή μουσικά festivals και το δίδυμο των Ιταλών παραγωγών με βάση το Βερολίνο MIND AGAINST, νούμερο 18 στην λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες παγκοσμίως του Resident Advisor. Mαζί τους, το νέο μέλος του label ALTMAN και οι INVISIBLE PEOPLE.

H oμάδα του Pixi και της Overdriven εξήγησαν στην Popaganda γιατί το Just This πάρτι δεν είναι ένα ακόμα ηλεκτρονικό πάρτι σαν όλα τα άλλα στην αθηναϊκή νύχτα! 

mind-against-press-2

Pixi και Overdriven μαζί. Πείτε μας για αυτό. Το PIXI βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο παρουσίας του στον χώρο. Μετά από τέσσερα χρόνια στο μαγαζί του Κεραμεικού, φιλοξενώντας σε εβδομαδιαία βάση διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, συνεχίζει φέτος αποκλειστικά με mobile μουσικές παραγωγές σε ιδιαίτερα σημεία της πόλης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδα.  To Overdriven ξεκίνησε το 2014 με mobile events, όταν μερικοί φίλοι αποφάσισαν να κάνουν πράξη το όραμά τους και να δημιουργήσουν μέσα από τα events τους μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, σύμφωνα με τις εμπειρίες και τα πρότυπά τους. 

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τη δισκογραφική JUST THIS; Η συνεργασία μεταξύ μας ξεκίνησε τον χειμώνα του 2014 παρουσιάζοντας και στηρίζοντας μαζί το νέο ρεύμα της Ιταλικής Techno. Ακολουθήσαμε παρέα την JUST THIS σε διάφορες παραγωγές τους στο εξωτερικό , όπως το Μιλάνο και την Βαρκελώνη κι έτσι αναπτύξαμε μια δυνατή φιλική και επαγγελματική σχέση με τα μέλη του label.  Το πρώτο κοινό μας event έγινε στον χώρο του PIXI όπου φιλοξενήσαμε τους HUNTER/GAME τον Φεβρουάριο του 2015. Στην συνέχεια της ίδιας χρονιάς στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την JUST THIS, παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στην Αθήνα και την Ελλάδα  καλλιτέχνες όπως οι MIND AGAINST, LOCKED GROOVE και PISETZKY. Στην ουσία ένα κοινό όραμα που συνυπάρχει και στις τρεις ομάδες σε διαφορετικό timing, βρήκε συγχρονικά τον τρόπο να συναντιέται στην Αθήνα.

Ποιος είναι ο στόχος σας; Η ηλεκτρονική μουσική σήμερα έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ευρείας αναγνώρισης κι αποδοχής, με υποστήριξη από σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Σίγουρα ακόμη είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο, όμως το να είναι η Αθήνα ένας διεθνές προορισμός και meeting point για τους fan της Techno, είναι ένας ρεαλιστικός στόχος και σίγουρα concept όπως τα πάρτι της JUST THIS συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η περιοδεία του label μέχρι και τον Δεκέμβριο συμπεριλαμβάνει πόλεις όπως Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη,Λονδίνο και Μιλάνο. Σκοπός μας είναι να εκπροσωπήσουμε και να καθιερώσουμε αυτό το international production και στην Αθήνα συμβάλλοντας και εμείς στην κουλτούρα της πόλης που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο διαμορφώνεται. Πριν μια δεκαετία κάποιος πολύ δύσκολα θα φανταζότανε πως το Μιλάνο θα έχει δική του “σχολή” στην Techno. Στόχος μας λοιπόν είναι να προωθήσουμε την JUST THIS και το νέο αυτό μουσικό ρεύμα.

Πείτε μας λίγα λόγια για τους MIND AGAINST, τον ALTMAN και τους INVISIBLE PEOPLE. Οι MIND AGAINST αποτελούνται από τα 2 αδέρφια, τους Alessandro και Federico Fognini, οι οποίοι ξεκίνησαν δυναμικά την πορεία τους στην δισκογραφική εταιρεία LIFE&DEATH  με 3 συνεχόμενα EP. Ανήκουν στα βασικά μέλη της νεοσυσταθείσας δισκογραφικής εταιρείας AFTERLIFE με residency  εμφανίσεις  στο SPACE, Ibiza αλλά και παραγωγές στο ΟFF-SONAR της Βαρκελώνης και το Amsterdam Dance Event (ADE). Η ψηφοφορία του Resident Advisor (RA) τους κατατάσσει ανάμεσα στους 100 καλύτερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, στο νούμερο18. O ALTMAN, Pietro είναι ένας ανερχόμενος Ιταλός καλλιτέχνης, που αρέσκεται να πειραματίζεται με διαφορετικά στυλ, χωρίς όμως να λησμονεί τις ρίζες του, οι οποίες είναι βαθιά εγκατεστημένες στην techno. Πριν 2 εβδομάδες ολοκλήρωσε το πρώτο του release στην  JUST THIS με τίτλο ASSAULT. Οι INVISIBLE PEOPLE, φίλοι από παιδιά, ο William Blake και ο Billy Bartok με τον πολύ ιδιαίτερο και πολυδιάστατο ήχο τους έχουν καταφέρει να ενώνουν κόσμο από διαφορετικές κουλτούρες  της σκηνής με εμφανίσεις από τα μεγαλύτερα stage της πόλης έως τα πιο underground parties. Αυτό τον καιρό δουλεύουν πάνω στις πρώτες κυκλοφορίες τους, όπου ένα δείγμα της δουλειάς του θα παρουσιάσουν το Σάββατο. 

Πως υποδέχτηκε το ελληνικό κοινό το πρόσφατο JUST THIS event με τον ROMAN FLÜGEL; Το κοινό ήξερε πολύ καλά τον λόγω που ήρθε αφού ακολούθησε τον ROMAN FLUGEL μέχρι τέλους με απίστευτο παλμό! Σίγουρα αυτό δείχνει πως η Αθήνα είναι μια ζωντανή πόλη, που ψάχνεται μουσικά κι αυτό αποτελεί κίνητρο για να συνεχιστεί η συνεργασία, να μεγαλώνει και να δυναμώνει. Το να ξέρει κάποιος που θα βγει στην πόλη ότι μπορεί να βρει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να μοιραστεί μαζί τους το dancefloor και να ζήσει εμπειρίες με μεγάλους καλλιτέχνες της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής, είναι κάτι  που πρέπει να υπάρχει στην Αθήνα ως σταθερή επιλογή. 

Τα JUST THIS πάρτι θα έχουν συνέχεια στην πόλη μας; Εκπροσωπώντας την JUST THIS στην Ελλάδα, σκοπός μας είναι να εδραιώσουμε πρώτα την δισκογραφική στην πόλη παρουσιάζοντας με μία σταθερή συχνότητα τα μέλη της και επόμενο βήμα σίγουρα είναι οι παραγωγές αυτές να εξαπλωθούν και στο υπόλοιπο της χώρας κατά την διάρκεια της χειμερινής αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου. Επόμενη και τρίτη κατά σειρά JUST THIS παραγωγή αυτή τη σεζόν είναι τον Δεκέμβριο με τους PISETZKY και LOCKED GROOVE. 

Γιατί δεν πρέπει να χάσει κανείς αυτό το πάρτι; Διότι πρόκειται για μια παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, που προσφέρει φρέσκα,ατμοσφαιρικά και παράλληλα πολύ δυναμικά ακούσματα μέσα σε έναν πολύ ιδιαίτερο και όμορφο χώρο όπως είναι το πέτρινο θέατρο του Χυτηρίου. 

mind-against