Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΤΕΧΝΕΣ

Στο Music Hub θέλουν να επανεφευρίσκουν την μουσική

Στην συμβολή των οδών Καλλισπέρη & Ερεχθείου στην περιοχή της Ακρόπολης, ακριβώς κάτω από το Ηρώδειο και τον πεζόδρομο της Δ. Αεροπαγίτου, βρίσκεται ένα νεοκλασικό, από τα παράθυρα του οποίου ξεπηδάνε νότες και μουσικές.

Ο μεγαλύτερος μαθητής του Music Hub μετρά 84 ολόκληρα χρόνια ζωής, ενώ ο μικρότερος μόλις τέσσερα κι όμως αυτοί οι δυο άνθρωποι που τους χωρίζουν οχτώ δεκαετίες, μοιράζονται την ίδια αγάπη για την μουσική, γιατί πρωτίστως την μουσική πρέπει να την αγαπάς, μέχρι να βρεις το δικό σου προσωπικό soundtrack. Αυτό προσπαθούν να κάνουν από το 2017 η Μαρία Μπλιάντση και ο Χρυσόστομος Φιλιππάκης, curators του Music Hub, του πιο ιδιαίτερου ίσως, μουσικού ωδείου της πόλης. Στόχος τους είναι να αλλάξει η κουλτούρα γύρω από την εκμάθηση της μουσικής. 

Για την Μαρία και τον Χρυσόστομο, το ωδείο πρέπει να λειτουργεί ως ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και όχι ως ένα «φροντιστήριο μουσικής». Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως στο Music Hub δεν γίνονται μαθήματα μουσικής, το αντίθετο, απλά η μουσική διδάσκεται με μια φρέσκια ματιά, όπως ταιριάζει δηλαδή σε δυο νέους άνθρωπους που έχουν ως κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για τις νότες και θέλουν να ταράξουν τα νερά στη μουσική εκπαίδευση. Στο Μusic Ηub μπορείς να μάθεις από μπαρόκ μέχρι ροκ, τζαζ, ποπ, κλασική μουσική από επιλεγμένους καθηγητές, ενεργούς στον καλλιτεχνικό χώρο. Σκοπός τους, η ομάδα να μοιράζεται με τους μαθητές τη γνώση και το πάθος της για τη μουσική.

Όταν περάσει κάποιος την πόρτα αυτού του ωδείου που καταφέρνει και συνδιάζει το μοντέρνο με το κλασσικό, μπορεί να χαθεί σε ένα κόσμο γεμάτο ήχους και μουσικές, μπορεί να μάθει πιάνο ή κιθάρα, σπάνια όργανα όπως τσέμπαλο ή clavichord, αλλά και οτιδήποτε άλλο επιθυμεί με το πρόγραμμα music on demand. Πως λειτουργεί αυτό; Πολύ απλά. Εσύ λες τι όργανο θες να μάθεις και το Music Hub σου βρίσκει τον κατάλληλο καθηγητή. Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα έχει την τιμητική του το Open Hub. Σπουδαστές και καθηγητές, μικροί και μεγάλοι μαζεύονται, παίζουν μουσική, πίνουν καφέ και κάνουν chitchatting. Η συναυλία είναι ανοιχτή στο κοινό αλλά και σε μουσικούς που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.

Η Μαρία Μπλιάντση και ο Χρυσόστομος Φιλιππάκης.

Επειδή όμως, όπως είπαμε για την Μαρία και τον Χρυσόστομο, το ωδείο πρέπει να λειτουργεί ως ένας χώρος πολιτισμού, στο Music Hub εκτός από τα μαθήματα μουσικής, οργανώνονται συναυλίες, διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλιών και εργαστήρια με ξεχωριστές θεματικές, όπως αυτό της χοροκινητικής ψυχοθεραπείας. Και φυσικά όλα αυτά γίνονται σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ ανανεώνονται και συνεχώς.  

Ακόμα και αυτές οι πολύ περίεργες μέρες που βιώνουμε τον τελευταίο μήνα, δεν έχουν εμποδίσει το Music Hub από το να συνεχίσει το ξεχωριστό έργο του. Τα μαθήματα και οι δράσεις γίνονται πλέον on line και κανένας μαθητής δεν χάνει την επαφή του με την μουσική, άλλωστε σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας η μουσική ήταν πάντα εκεί για εμάς όταν την χρειαζόμασταν. Πλέον μουσική και τεχνολογία συμμαχούν. Οι μαθητές συντονίζονται στις οθόνες των υπολογιστών τους και στην άλλη μεριά τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους.

Εκεί που συναντιώνται η Καλλισπέρη και η Ερεχθείου, λίγο πιο κάτω από την Ακρόπολη στέκει το Music Hub, δημιουργημένο για να κάνει τον κόσμο να αγαπήσει την μουσική και τον πολιτισμό. Ο χώρος αποπνέει ζεστασιά και ελπίδα, ενώ παντού υπάρχουν μουσικά όργανα που σε προσκαλούν να τα ανακαλύψεις και τα καλοκαίρια το fun μεταφέρεται στην ταράτσα του κτιρίου που κοιτά τον Παρθενώνα και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα γνωστά rooftops της πόλης. Το Music Hub σε προσκαλεί να ξεκινήσεις τη μουσική σου αναζήτηση σήμερα με ένα δοκιμαστικό μάθημα!

Music Hub: Καλλισπέρη 27, Αθήνα
Website: www.musichub.gr
Τηλέφωνο: 2109238990
Instagram: musichubathens
Facebook: Music Hub Athens

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.