img_2760

PHOTO: Gerasimos Domenikos

Μπορεί για όση ώρα και αν χαζεύετε ένα κουταλάκι του γλυκού να προσπαθείτε μάταια να βρείτε τι δεν μπορεί να κάνει καλά το μικρό αντικείμενο, αλλά οι Dysfunctional Teaspoons αποφάσισαν να συστήνονται ως δυσλειτουργικά τέτοια. Έχοντας στο μυαλό τους να δημιουργήσουν δικά τους κομμάτια, ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2013 να βουτούν τα κουταλάκια τους αρχικά σε covers κι αφου χόρτασαν απ’ αυτά, τα βούτηξαν σε δικές τους συνταγές τις οποίες πρόσφεραν για μουσική βρώση το Μάιο του 2015 με το single “Echoes”.

Μετά απο ζητήματα «ανωτέρας βίας» και του εφιάλτη που ακούει στο όνομα πανελλήνιες, μας αποχαιρέτησαν προσωρινά με ένα πάρτυ στο six d.o.g.s., και ξυπνώντας από τον προαναφερθέντα εφιάλτη, δεν τρομοκρατήθηκαν, αλλά μπήκαν στο studio και ηχογράφησαν ένα EP που θα κυκλοφορήσει μετά από το επερχόμενο live. Υποστηρίζουν ότι μπορεί ως τώρα να κινούνταν σε indie και alternative μονοπάτια, αλλά τώρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πιο post και ατμοσφαιρικές συνταγές. Και πως θα μοιράζονταν περιχαρείς τη σκηνή με τον David Bowie. Άργησαν λίγο.


Ποιά άλλα ονόματα πέσαν στο τραπέζι για όνομα της μπάντας πριν καταλήξετε στο Dysfunctional Teaspoons; Τελικά που έγκειται η δυσλειτουργικότητα που έχει ένα κουταλάκι του γλυκού;
Πριν το Dysfunctional Teaspoons είχε πέσει στο τραπέζι το Dysfunctional Creatures, αλλά σαν ιδέα κράτησε για 1-2 λεπτά. Γενικά ο Σπύρος είχε κολλήσει με το dysfunctional σαν λέξη, διότι εκείνη την περίοδο ο καθηγητής των αγγλικών του τους φώναζε έτσι μες στην τάξη. Ο Πάκο κόλλησε το άκυρο teaspoons και ήρθε και έδεσε. Η δυσλειτουργικότητα ενός κουταλακίου είναι κάτι ειρωνικό. Το συνδυάζουμε με τη μουσική και τους μουσικούς, καθώς πολλοί τους υποτιμούν, αλλά κανείς δεν μπορεί χωρίς μουσική, οποιαδήποτε και να είναι αυτή… Όπως και κανείςδεν μπορεί να φάει μια σούπα, για παράδειγμα, χωρίς κουτάλι.

Περιγράψτε τη μουσική σας με πέντε λέξεις.
Ατμοσφαιρική, συναισθηματική, μυστήρια, δυσλειτουργική, αλλόκοτη.

Συμπληρώστε τις παρακάτω φράσεις: α) θα σταματούσα να παίζω μουσική μόνο εάν… β)αν ζούσε ο/η …… θα ήθελα πολύ να μοιραστώ τη σκηνή μαζί του/της γ) το τελευταίο κομμάτι που πρόσθεσα στο mp3 μου ήταν…
α) Πεθαίναμε, όσο mainstream και αν ακούγεται β) David Bowie γ) Σπύρος: Long Gone Day των Mad Season. Πάκο: A Tale of 2 Citiez του J Cole. Νικολής: Back Pocket των Vulfpeck. Νικήτας: Excuse Me των Fire From The Gods.

Ονομάστε τέσσερις βασικές μουσικές σας επιρροές.
Η πιο δύσκολη ερώτηση… Ίσως οι: Arctic Monkeys, We Lost The Sea, Catfish and the Bottlemen και οι While She Sleeps.

img_2789

PHOTO: Gerasimos Domenikos

Τι μουσική ακούτε όταν δεν σας ακούει/βλέπει κανείς;
Σπύρος: Εγώ ακούω τα ίδια και με παρέα και μόνος μου, οπότε θα πω πως χορεύω εμπνευσμένος από τη μουσική (όποια και αν είναι αυτή) που θ’ ακούω κάποια στιγμή που θα είμαι μόνος μου, μιας και ντρέπομαι αρκετά να το κάνω μπροστά σε κόσμο. Πάκο: Ελληνική ραπ. Νικολής: Ρεμπέτικα. Νικήτας: Ariana Grande.

Είστε σε ένα ερημικό νησί για το υπόλοιπο της ζωής σας. Ποιά 5 άλμπουμς παίρνετε μαζί σας;
α) Humbug των Arctic Monkeys β) The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars του David Bowie γ) Curtains του John Frusciante δ) Innerspeaker των Tame Impala ε) Random Access Memories των Daft Punk.

Ποιές άλλες ελληνικές μπάντες εκτιμάτε;
The Cave Children, Inconsistencies, Whereswilder, Revenge Of The Giant Face, Still Falling, Day Oof, Violent Cartoons, Rollin’ Dice, Thousand Mile, Despite Everything, Vodka Juniors, we.own.the.sky και Amnesia.


Tι σας έλειψε περισσότερο τον ενάμιση χρόνο αποχής από τα λάιβ;
Τα πάντα. Οι εντατικές πρόβες, το άγχος, η ένταση, το τρέξιμο για να κανονίσουμε όλα όσα χρειάζονται σε ένα live. Κυρίως, όμως, αυτό το συναίσθημα που νιώθει ο κάθε μουσικός όταν μοιράζεται τη μουσική του με το κοινό.

Μεταφέρεστε μουσικά στη δεκαετία του ’90. Ποιό είναι το πρώτο συγκρότημα για το οποίο αγοράζετε εισιτήρια για live του;
Ίσως για κάποιο festival και όχι συγκεκριμένα καλλιτέχνη. Κάποιο από τα Pinkpop 92, Reading 92, Glastonbury 95/97.

Ποιά είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Αμέσως μετά το live, θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο το EP μας. Το οποίο θα συνοδευτεί και με ένα video clip. Από εκεί και μετά, δεν έχουμε συγκεκριμένα πλάνα. Ίσως να προετοιμαστούμε για κάποιο άλλο live.

Dysfunctional Teaspoons EP Live Presentation at six dogs
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 21.00
Είσοδος: 5 ευρώ