Οι ίδιοι στην περιγραφή της σελίδας τους αυτοχαρακτηρίζονται ως «ένας αισθητικός φόρος τιμής της πραγματικότητας μέσα στην πραγματικότητα σε μια ατελείωτη καθοδική κλίμακα που τείνει να…» και μας προτρέπουν να συμπληρώσουμε εμείς τον ορισμό. Θα προσθέταμε λοιπόν πως οι Dance With Invisible Partners γράφουν σκοτεινές ποπ μελωδίες που μπολιάζουν με εναλλακτικές κιθάρες αλλά και στοιχεία εξ Ανατολής ορμώμενα, όπως μπορεί κανείς να ακούσει στο ντεμπούτο της μπάντας, Honey, που κυκλοφόρησε πρόσφατα ανεξάρτητα.

Οι Dance With Invisible Partners ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τον παρθενικό τους δίσκο στη σκηνή του six d.o.g.s. για πρώτη φορά ζωντανά με full band, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, σε μια βραδιά που θα ανοίξει το synthwave ντουέτο των Marva Von Theo. Στο μεταξύ η κεφαλή του γκρουπ, Κωστής Γαρδίκης, μιλά για το «ένοχο» μέταλ παρελθόν του ενώ παραδέχεται ότι θα ήθελε οι Pink Floyd να παίξουν live στην κηδεία του -και μετά αυτός θα έπιανε κολλητιλίκια στον παράδεισο με τον Cobain…

https://www.youtube.com/watch?v=PrMUk6S4_MQ

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; To Master of Puppets. Το 1989 έπεσε στα χέρια μου μια παρτιτούρα του “Battery”. Το έπαιξα στην (κλασική) κιθάρα, ήταν ένα μυστήριο και είπα να το ακούσω κανονικά ξοδεύοντας όλο το χαρτζιλίκι μου στο δίσκο. Με πάτησε τρένο.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Το Fragments του KOSTADiS.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Ντρέπομαι για τους – παραπάνω από 3- δίσκους των Scorpions. Όχι που τους έχω, αλλά που τους έχω λιώσει. Ντρέπομαι που δεν έχω σε βινύλιο τα: ΟK Computer tvn Radiohead, 9 Πληρωμένα Τραγούδια από Τρύπες, Μagical Mystery Tour των Beatles.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Τώρα που το λες έχω τις παραλλαγές Goldberg με τον Glenn Gould – καμιά δεκαριά χρόνια -Νίκο θα στο φέρω το Σάββατο ρε μαν. Και το Intermodulation των Bill Evans/Jim Hall. Κι αυτό πολύ καιρό.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Πολύ δύσκολο. Μπορεί ο Ίγκυ Ποπ κάπου, που δε θυμάμαι, πριν 60 χρόνια. Από vibe σίγουρα οι Black Sabbath στη Μαλακάσα. Έχω πάθει σοκ και με την 1η του Mahler σε διεύθυνση Κουρεντζή. Μπορεί οι Τρύπες στο Ρόδον. Mάλλον οι Radiohead στο Μιλάνο. Θα διαλέξω τους Einstürzende Neubauten στην Αθήνα -και για εικαστικούς λόγους.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); “Ι wanna be your dog”. Πρώτο, τελευταίο, ξεχωριστά για το καθένα και για όλα μαζί.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Arvo Pärt-“Spiegel im Spiegel”.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Μήπως να μην παίξουμε το “I wanna be your dog”;

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Απάντησα!

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Έχω μετανιώσει μία φορά -στο γυμνάσιο- που όλο αυτό το χρόνο που είχα αφιερώσει στη μουσική δεν έκανα κάτι τύπου καράτε για να έχω κορμί και συνεπώς μεγαλύτερη ερωτική επιτυχία. U.F.O.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; The Beatles – “She’s so Ηeavy”.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Στράτος Διονυσίου – “Όλα για όλα δικά σου”.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. 7 για να είμαι έτοιμος για το σοκ. 6 για να του πω πως ο Παπαδόπουλος είναι κλάσεις καλύτερος κιθαρίστας από τον Cobain  -κι ότι αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Kαι κλείσιμο με 3, για ήχο στα μάτια μέσα από δορυφόρο λίγο πριν την παντοτινή αμνησία.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Οι Pink Floyd – με Barrett και Gilmour. Νεκρός είμαι ό,τι θέλω κάμω.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Mε τον Cobain. Θα πίναμε τσάι, θα κοιτάγαμε τον ουρανό, θα κάναμε θόρυβο και δε θα ανταλλάζαμε κουβέντα.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Ο Μεγαλοδύναμος είναι ο Βach. Οι υπόλοιποι βγάζουμε φωτοτυπίες. Ο Morissey απλά έχει το φωτοτυπάδικο. 

https://www.youtube.com/watch?v=_IVK-If_oPk

Οι Dance With Invisible Partners θα εμφανιστούν στο six d.o.g.s. την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Την βραδιά θα ανοίξει το ντουέτο των Marva Von Theo. Η βραδιά ξεκινάει στις 21:00 κι η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ.
Περισσότεροι Dance With Invisible Partners: Facebook / Youtube / Spotify
Μπορείτε να αποκτήσετε την δική σας κόπια του ντεμπούτο των Dance With Invisible Partners, Honey, εδώ.