Στα γρήγορα: Συλλογή με ηχογραφήσεις blues κομματιών από τα 20s και τα 30s κυρίως από την περιοχή του Μισισίπι και καλλιτέχνες όπως οι Robert Johnson, Mississippi Sheiks, Charley Patton, Frank Stokes. Η συλλογή είναι μέρος του ευρύτερου project American Epic που περιλαμβάνει και άλλες μουσικές συλλογές όπως American Epic: Country, την πεντάωρη συλλογή 100 κομματιών American Epic: The Collection ενώ είναι και σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από την ιστορία της αμερικανικής μουσικής, πίσω από τα οποία, μεταξύ άλλων, κρύβεται και ο Jack White. Από τη σειρά έχουν προκύψει δύο album συλλογές, το American Epic: The Soundtrack και το Music From The American Epic Sessions, με επανεκτελέσεις κομματιών των προαναφερθέντων δεκαετιών από σύγχρονους καλλιτέχνες.

Την ακούσαμε: Το American Epic: Blues αποτελεί ένα πολύ καλό τεκμήριο ιστορικής καταγραφής των blues και κατ’ επέκταση, ολόκληρης της κιθαριστικής κι όχι μόνο μουσικής έκτοτε. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία τόσο για όσους τα γνωρίζουν ήδη και θέλουν να τα ξεσκονίσουν, και για όσους θέλουν μία πρώτη γνωριμία με την πολύ σημαντική χρονική περίοδο. Γιατί χωρίς τα blues του δέλτα τι θα ήταν ο Chuck Berry; Και για να θυμηθούμε τη ρήση του John Lennon, «αν προσπαθούσες να δώσεις στο rock ‘n’ roll ένα άλλο όνομα, θα μπορούσες να το πεις Chuck Berry». Αφήνουμε την επαγωγή σε εσάς.

Τρέξε μακριά: Αν δεν σε ενδιαφέρει από που κρατά η σκούφια της μουσικής που ακούς και όλα αυτά είναι «αρχαιολογίες».

Τ’ είπες τώρα; «Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, θα έχει στη συλλογή του καλύτερες και χειρότερες εκδοχές των κομματιών αυτής της συλλογής. Αλλά παίρνοντας το ως concept και τραγούδι-τραγούδι, αυτά τα 17 καθαρά, πλούσια και σε αδίστακτη αλληλουχία remasters του Duke Erikson -κυρίως τύποι από το δέλτα με μπάντες του αέρα και δύο Τεξανοί στο μείγμα για έξτρα γεύση- τα αφήνει όλα στη σκόνη.» –Noisey

Να τ’ αφήσω; Δεν τα αφήνουμε να φύγουν τέτοια πράγματα.