Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #12: Ένα χαμόγελο απέναντι στο ρατσισμό κόντρα στους γραφιάδες του μίσους

Όλη η ομάδα της Popaganda εξομολογείται τα Up και τα Down της από την εβδομάδα που πέρασε (9 - 15/4/2017).
popaganda_ola_popa

Αναστασία Βαϊτσοπούλου 

OLA_POPA_UP

Το κορίτσι με το χαμόγελο «νίκησε» τον φασισμό του English Defense League (EDL) που διαδήλωνε στο κέντρο του Birmingham το περασμένο Σάββατο. Η 24χρονη Saffiyah Khan μπήκε μπροστά και υπερασπίστηκε τη μουσουλμάνα Saira Zafar. «Μένω αρκετά ήρεμη σε αυτές τις καταστάσεις. Ήξερα ότι προσπαθούσε να με προκαλέσει, αλλά εγώ δεν θα το έκανα. Απλά έμεινα μπροστά του», δήλωσε. 

khan2_0
OLA_POPA_DOWN
«Δοκούμενα», «ντοκουμέντα» και #crapumenta. Η τέχνη οφείλει να προκαλεί. Τις αισθήσεις. Το μυαλό. Το σώμα. Η συζήτηση για το τι συνιστά τέχνη είναι μακρά και χωρίς οριστική απάντηση. Από το ένα άκρο της απόλυτης ισοπέδωσης της μοντέρνας τέχνης, όπως διαβάζουμε σε αυτό εδώ το άρθρο, που θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελεί οδηγό για το πως να μην γράφετε περί τέχνης, μέχρι το άλλο άκρο και τις ριζοσπαστικές περφόρμανς, (να εύχεσαι να) είναι μακρύς ο δρόμος… 

 

Σταύρος Διοσκουρίδης 

OLA_POPA_UP

Τις τελευταίες μέρες παίρνω το πρωινό μου αντικρίζοντας το υπέροχο κάστρο της Αστυπάλαιας. Η ομορφιά δεν είναι μόνο το ίδιο το κάστρο αλλά και το πόσο πολύ έχουν φροντίσει οι κάτοικοι τα σπίτια και γενικά όλη τη Χώρα. Όλο αυτό έρχεται κόντρα στην διάθεση καταστροφολογίας που είχαν οι γενιές πριν τους millenials. Θυμάμαι ότι πολλά Πάσχα στην επαρχία τα περνάγαμε σαν να ‘ναι τα τελευταία με τον συνδυασμό γούστο, παράδοση και φύση. Έχουμε 2017, όλα είναι στη θέση τους και ευτυχώς οι παλιοί διαψεύστηκαν.  

IMG_20170414_194403_829
OLA_POPA_DOWN

11 ώρες! Τόσο έκανε το καράβι να φτάσει το 2005 στην Αστυπάλαια, τόσο κάνει και σήμερα εστω κι αν έχει αλλάξει θέση το λιμάνι. Κάτι λάθος θα παίζει. 


 

Γεράσιμος Δομένικος

OLA_POPA_UP

Μεγάλη Παρασκευή

 

manetas_easter
OLA_POPA_DOWN

Μεγάλο Σάββατο


Γεωργία Δρακάκη

OLA_POPA_UP

Το γεγονός ότι μένω στα πολύβουα κι ερωτικά Εξάρχεια είναι από μόνο του ένα up. Όμως, η άνοιξη σε αυτή τη γειτονιά είναι το κάτι άλλο. Η ωραιότερη εποχή τους, με τραπεζάκια γεμάτα και χρωματιστά στους δρόμους, τις πρώτες ζακέτες που ξεφλουδίζονται από τους ώμους για να πάρει θέση πάνω στο δέρμα ο Αθηναίος ήλιος, τα αδεσποτάκια με τις ζεστές κοιλιές στην ξάπλα, οι παρέες της πλατείας με τα αχνιστά τους τσιγάρα και οι ατελείωτες γύρες με γυαλιά ηλίου και χυμό στο χέρι από βιτρίνα σε βιτρίνα, από συντροφιά σε συντροφιά.

athens in spring
OLA_POPA_DOWN
Συγγνώμη, τι γίνεται με τη ΔΕΗ; Μου ήρθε λογαριασμός τριπλάσιος του συνηθισμένου! Σοβαρολογούν; Απορώ πού βασίζουν τις ελπίδες τους για αποπληρωμή από ανθρώπους που μέρα με τη μέρα περιορίζουν ανάγκες και επιθυμίες, για να συνεχίσουν να ζουν. Θλίψη.

 

Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

OLA_POPA_UP

Η Αθήνα που (σχεδόν) αδειάζει το Πάσχα. Χωρίς την αφόρητη ζέστη και τη νέκρα του Δεκαπενταύγουστου αυτές είναι οι καλύτερες μέρες για να την χαρείς. Ανακαλύπτεις ομορφιές που η καθημερινοί ρυθμοί και η βαβούρα τις κρύβουν. Όσοι μείνετε εδώ εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για εκείνο τον περίπατο που όλο λέγατε να κάνετε κι όλο τον αναβάλλετε. 

 
OLA_POPA_DOWN
 Η κατρακύλα της Καθημερινής το τελευταίο διάστημα. Κάνα-δυο αρθρογράφοι της φαίνεται πως έχουν βάλει στόχο ζωής να μετατρέψουν την πιο σοβαρή αστική εφημερίδα σε Ελευθέρη Ώρα χωρίς το αστείο πρωτοσέλιδο.
 
17903336_10155363204349101_5199560418268758649_n
 

 

Μελίνα Καλφαντή

OLA_POPA_UP

Η Αθηνα που αδειάζει και γίνεται νωχελική, και μοιάζει με sneak peek της Αθήνας του Ιουλίου και του Αυγούστου. 

OLA_POPA_DOWN

Ο Στέφανος Κασιμάτης, το αχώριστο δίδυμο (στη δική μου αντίληψη) του Τάκη Θεοδωρόπολου, που ακόμα μια φορά βυθίζεται στη χυδαιότητα, όμως ακόμα, παρά την αφορμή που δίνει (και δεν τη δίνει για πρώτη φορά), δεν τίθεται σε αμφισβήτηση ο αυτόκλητα δοσμένος τίτλος της “Σοβαρής Εφημερίδας”.  


 

Παναγιώτης Μένεγος

OLA_POPA_UP
Η αυτοπεποίθηση και η ευφορία που έβγαζε η Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Πολλά events, καινούριες φάτσες, διαφορετικές γλώσσες, φανταστικός ήλιος, πάρτυ με 3-4000 κόσμο στην Πειραιώς 260, περίεργα φρούτα στους δρόμους γύρω από το Comicdom, ανοιχτά μαγαζιά (δεκτές οι αντιρρήσεις, αλλά παίζει ρόλο), μια μητρόπολη ανθισμένη παρά τα ζόρια της. Λίγο εκβιασμένα όλα αυτά από την αυθυποβολή της Documenta, αλλά μήπως την αναπολήσουμε όταν τελειώσει ή φύγει από το προσκήνιο; Είναι κι αυτή μια κάποια λύσις…

20170408_162339

Comicdom Con 2017

OLA_POPA_DOWN
«Να βάλετε λεφτά, να φτιάξετε ομάδα που να μην έχει ανάγκη κανένα, να κερδίζει και την Αριστερά»

gavros_2017-04-14

(τώρα που το ξαναβλέπω UP είναι κι αυτό)


 

Νατάσσα Πανταζοπούλου 

OLA_POPA_UP

Εγώ να χορεύω, όπως αυτός ο υπέροχος τύπος στο βίντεο κλιπ, στους άδειους δρόμους της Αθήνας το Πάσχα. Στον ρυθμό αυτού του μπιτ που μας χαρίζουν οι Flume and Chet Faker. Αφιερωμένο στους εναπομείναντες και υπομείναντες

OLA_POPA_DOWN
Ο φόβος μήπως τελικά δεν αδειάσει η Αθήνα και οι Αθηνέλληνες μείνουν σπίτια τους να παρακολουθούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία με κομένη την ανάσα.

sunday_morning_b

 

Ζωή Παρασίδη

OLA_POPA_UP

 Όταν ο Αντώνης Βαβαγιάννης σκιτσάρει πασχαλιάτικα για τα Κουραφέλκυθρα

 

17904166_792276100929595_7811283087684077267_n
OLA_POPA_DOWN

Ο Σον Σπάισερ από το βήμα που έχει σαν εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχει διαπράξει χειρότερα εγκλήματα από τον Αδόλφο Χίτλερ διότι ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας «δεν είχε προβεί στη χρήση χημικών όπλων εναντίον του ίδιου του λαού». Στην ίδια κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς φροντίζει να μην συναντά μόνος γυναίκες -στο πλαίσιο των πολιτικών του καθηκόντων πάντα- καθώς φοβάται ότι υπάρχει κάποιο φεμινιστικό σχέδιο να τον σαγηνεύσουν. Στα δικά μας νέα, ο Νίκος Δένδιας θέλοντας να αντιπαρατεθεί στον υπουργό Οικονομικών -που είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να πιει κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον- ολοκλήρωσε την εισήγησή του λέγοντας «έτσι που τα πάτε και η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου και πολύ σας πέφτει» σε ένα σεξιστικό παραλήρημα. Εκτός βουλής αλλά ως αρχηγός κόμματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε την Documenta 14 γράφοντας «η Έκθεση Documenta ΔΕΝ είναι ένα πολιτιστικό γεγονός. Είναι μια ωμή απόβαση στη χώρα από εκείνους που διεκδικούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποκριτικά είπε ο Στάινμαγερ: το ιστορικό ξέπλυμα και την ηθική νομιμοποίηση των εγκλημάτων του Τρίτου Ράιχ και την επανάληψή τους με άλλα μέσα». Πόση πολιτική ηλιθιότητα να αντέξει κανείς σε μια εβδομάδα;


 

Λίνα Ρόκου

OLA_POPA_UP
 Η Saffiyah Khan είναι το κορίτσι που στάθηκε χαμογελώντας απέναντι από έναν ακροδεξιό του EDL, που μαζί με ομοϊδεάτες του είχαν περικυκλώσει μια κοπέλα με μαντήλα στο Μπέρμιγχαμ. Η Khan βρέθηκε τυχαία εκεί και δε δίστασε να ορθώσει το παράστημα της εναντίον τους. Εκείνη είναι ήρεμη, εκείνος είναι επιθετικός. Το βλέμμα της έχει ήδη κερδίσει τη μάχη.
 
khan
 
OLA_POPA_DOWN

Ο 29χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου υπέκυψε στα τραύματά του. Άνθρωποι βάζουν φωτιά στον εαυτό τους και πεθαίνουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας και δεν κουνιέται φύλλο. 


 

Ανδρέας Σιμόπουλος

OLA_POPA_UP

 Η performance της Μαίρης Ζυγούρη «Το Περικύκλωμα: Κοκκινιά 1979-Κοκκινιά 2017  που έγινε την Κυριακή 9 Απριλίου στο Μνημείο του Μπλόκου Κοκκινιάς στο πλαίσιο της documenta 14.

_MG_9380
OLA_POPA_DOWN

Ότι οι μισθοί των εργαζομένων της documenta 14 είναι 2 ταχυτήτων.Αλλο μισθό έχουν οι Έλληνες εργαζόμενοι και άλλο οι Γερμανοί.


 

Ελένη Τζαννάτου

OLA_POPA_UP

Youth against fascism

khan2_0 (1)
OLA_POPA_DOWN
 Ας φιμώσει κάποιος τον Στέφανο Κασιμάτη (βλ. παραπάνω φωτό).
 
 

 

Τζούλια Τσιακίρη

OLA_POPA_UP

Είπε ο Morrissey για το τραγούδι του: «Είμαι έτοιμος στ΄άλήθεια να καώ πάνω στην πυρά για να υπερασπιστώ το τραγούδι αυτό. Σημαίνει τόσα πολλά για μένα που δε θα μπορέσω πότε να τα εξηγήσω όσο χρόνο και αν μου δώσετε. Γίνεται τόσο δύσκολο να τα πω και βυθίζομαι στο τέλμα της συγκίνησης που μου προξενεί όλο αυτό».

OLA_POPA_DOWN

Η φωνή του Morrissey χάνεται…

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.