«Τάξε μου, τάξε μου!» Πόσες φορές το έχουμε πει σε φίλους μας; Ο Νο.1 Τάχτης όμως είναι ο ηθοποιός Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην διαφήμιση του ΟΠΑΠ για το Τζόκερ και τάζει στους φίλους πολλά και ωραία δώρα! Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αγαπήσει ο κόσμος. Όχι άδικα, αφού εκτός από το υποκριτικό του ταλέντο, θέλει να δίνει τα πάντα στους φίλους του και στους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω του.
 
Η Popaganda εντόπισε τα ίχνη του Γιάννη Οικονομίδη και ξεκίνησε τις ερωτήσεις.

Ας ξεκινήσουμε με αυτό, μετά που είδες τι έπαθε ο ήρωας που υποδύεσαι, πόσο εύκολα τάζεις πράγματα; Η αλήθεια είναι, πως πριν την διαφήμιση, έταζα κι εγώ στους φίλους μου τα πάντα! Μετά την διαφήμιση, σκέφτηκα να είμαι φειδωλός όσον αφορά τις υποσχέσεις μου…γιατί ποτέ δεν ξέρεις!

 Ο ρόλος του Τάχτη είναι αυτός που έχει παίξει κάθε Έλληνας κάποια στιγμή; Ο ρόλος του Τάχτη υπάρχει γύρω μας, τον συναντάμε στους φίλους μας, τον βλέπουμε στο ταίρι μας, γινόμαστε εμείς οι ίδιοι γενναιόδωροι καθημερινά. Ναι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παίξει τον ρόλο του Τάχτη!

 Τι θα ζητούσες εσύ από τον Τάχτη να σου τάξει; Από τον Τάχτη θα ζητούσα ένα ταξίδι 365 ημερών, για να γυρίσω τον Κόσμο!

 Σου ζητάνε στο δρόμο τώρα πράγματα μετά τη διαφήμιση στο Τζόκερ; Μου ζητάνε κάθε λεπτό, ό,τι μπορείς να φανταστείς…από vespa μέχρι… βίλα! Τώρα πια και σιντριβάνι σοκολάτας!

 Έχεις σκεφτεί κανένα κόλπο ως Τάχτης για να γλιτώσεις από αυτά που έχεις τάξει; Θα μπορούσες για παράδειγμα να εξαφανιστείς για λίγο καιρό. Ο Τάχτης είναι φιλότιμος, πιστός φίλος…ποτέ δεν θα έφευγε από τους φίλους του, πόσο μάλλον, να αθετήσει τις υποσχέσεις του απέναντί τους. Σίγουρα θα του στοιχίσει λίγο παραπάνω, αλλά θα είναι εκεί!

Δίνεις διάφορα πράγματα στη διαφήμιση, ποιο είναι αυτό που σε πόνεσε πιο πολύ;  Αυτό που πόνεσε περισσότερο είναι με τον φίλο μου, Κίμωνα, που έδωσα σε έναν ήδη πολύ πλούσιο ό,τι είχε… διπλά!

 Εσύ αν κέρδιζες το Τζόκερ, δεν θα έδινες όμως με χαρά κάποια δώρα στους φίλους σου; Θα έδινα τα πάντα στους φίλους μου! Είναι το πολυτιμότερο αγαθό, να κάνεις τους ανθρώπους που αγαπάς…χαρούμενους!

 Αλήθεια, ποιο είναι εκείνο που θα έκανες όπως και δήποτε αν κέρδιζες το Τζόκερ; Αυτό που θα έκανα σίγουρα αν κέρδιζα το Τζόκερ, που εδώ που τα λέμε, δεν είναι πια και τόσο απίθανο. Θα ήταν μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο με τους φίλους, την γυναίκα και τα παιδιά μου…για ένα μήνα! Καλό Καλοκαίρι σε όλους μας ! Να είμαστε γεροί και τυχεροί!