Στα γρήγορα: Νέα κυκλοφορία για τον Sufjan Stevens στην Asthmatic Kitty, μετά τον συνεργατικό δίσκο Planetarium (με τους: Bryce Dessner και ντράμερ των National, Nico Muhly και James McAlister) που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο. Στο The Greatest Gift περιλαμβάνονται remixes κομματιών από τον δίσκο του Carrie & Lowell (2015), μερικά demos, αλλά και τέσσερα ακυκλοφόρητα κομμάτια που δεν περιλήφθηκαν σε αυτόν (“Wallowa Lake Monster”, “City of Roses”, “The Hidden River of My Life”, “The Greatest Gift”).

Την ακούσαμε: Το σπαραξικάρδιο στοιχείο του δίσκου Carrie & Lowell που πραγματευόταν τον θάνατο της μητέρας του Stevens, εξακολουθεί να βρίσκει εδώ την folk δικαίωσή του στα τέσσερα ακυκλοφόρητα ως τώρα κομμάτια. Από τις νέες εκδοχές των παλαιότερων κομματιών, για τον γοητευτικό μινιμαλισμό του (που διαπερνά λίγο πολύ όλον τον δίσκο) ξεχωρίζει το fingerpicking remix (που όπως μαρτυρά ο επιθετικός προσδιορισμός, έχει ως ραχοκοκκαλιά κιθαριστικές τρίλιες που ακούγονται σαν ιαπωνικό koto) στο “Drawn To the Blood”. Πρόκειται για μία κυκλοφορία-mixtape ουσιαστικά, που απευθύνεται κυρίως στους fans του Sufjan Stevens και μπορεί να ιδωθεί κατά βάση ως «συμπληρωματικό» στο Carrie & Lowell. Για τους υπόλοιπους, μπορεί να μην είναι…the greatest gift, αλλά αποτελεί ένα ευχάριστο ηχητικό background για απογεύματα μελαγχολικής ενατένισης με ψυχρό αεράκι και μουντό ουρανό.

Τρέξε μακριά: Αν έκανες εικόνα το τελευταίο με γκριμάτσα αποδοκιμασίας.

Τ’ είπες τώρα; «Το The Greatest Gift περισσότερο περιγράφει το έργο ως ζωντανό έγγραφο. Εκθέτει σκιές από το παρελθόν και το μέλλον του album και γι’ αυτόν τον λόγο, είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο.» –Pitchfork

Να τ’ αφήσω; 73/100 –Metacritic

https://www.youtube.com/watch?v=Kwo_Ucs-wc4