Ωδή στα Χριστούγεννα ή αλλιώς All I Want For Christmas Is You. Εάν υπάρχει κάποιο κομμάτι το οποίο να έχεις καταραστεί έστω μία φορά στη ζωή σου, όταν αποφάσισε για πολλοστή φορά να τρυπώσει βίαια και απροσκάλεστα στα ηχεία του ραδιοφώνου σου ενώ εσύ βρισκόσουν πηγμένος στην κίνηση της γιορτινής Αθήνας, τότε σίγουρα είναι αυτό.

Τι κι αν η εμμονή με το κομμάτι σε έχει κάνει να παρανοήσεις, τι κι αν εύχεσαι εξαιτίας του να μη ξημερώσουν γιορτινές μέρες, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Mariah Carey εξακολουθεί επί 23 χρόνια να πλουτίζει και οι Αμερικανοί συνεχίζουν να ανακηρύσσουν το All I Want For Christmas Is You, ως αναπόσπαστο κομμάτι του πνεύματος των Χριστουγέννων και της διασκέδασής τους. 

Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα, σε αμερικανικό γκάλοπ σχετικά με το ποιο χριστουγεννιάτικο κομμάτι θα επέλεγε το κοινό να καταργήσει από τον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, το All I Want For Christmas Is You βρέθηκε τελευταίο στην κατάταξη, με το Wonderful Christmastime του Paul McCartney να έρχεται πρώτο, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι για ‘μας  μπορεί να αποτελεί έναν εφιάλτη, αλλά στην αμερικανική ήπειρο εξακολουθεί να λατρεύεται. 

Τι κι αν το 1994 χρειάστηκαν 15 μόνο λεπτά για να γράψει η Mariah Carey τη μελωδία στο τραγούδι, χάρη σε αυτό όμως, μπορεί μετά τον Χριστό και τον Άγιο Βασίλη, να θεωρείται η τρίτη οντότητα που συνδέεται πιο στενά με την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και ένα… οικονομικό θαύμα!

Αξίζει να αναφέρουμε πως την τελευταία εβδομάδα, το All I Want For Christmas Is You, για πρώτη φορά στα 23 χρόνια ύπαρξής του, βρέθηκε στο top 10 του Billboard Hot 100, που αποτελεί το πρότυπο της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας όσον αφορά τη διαδικασία κατάταξης των πιο δημοφιλών τραγουδιών στα charts.

Τα fun facts όμως δε σταματούν εδώ. Το AIWFCIY, αποτελεί μία επιχείρηση από την πρώτη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας του. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 15 best-selling singles όλων των εποχών και εξακολουθεί να αναρριχάται, κάνοντας την Carey να έχει κερδίσει μέχρι σήμερα περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα του κομματιού, σύμφωνα με την Economist.

Στα fun/sad facts αξίζει να προστεθεί και το γεγονός ότι στο επίσημο video clip του κομματιού, εμφανίζεται ο πλέον πρώην σύζυγος της Carey και τότε επικεφαλής της Columbia Records, ντυμένος ως… Άγιος Βασίλης. Το ζευγάρι χώρισε μόλις 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του κομματιού, το 1997.

Η Mariah Carey βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας! Η χριστουγεννιάτικη, ρομαντική κωμωδία του 2003 “Love Actually” περιλαμβάνει μία χαώδη performance της Olivia Olson, μέσω της οποίας δόθηκε μία αξιοσημείωτη, περαιτέρω ώθηση στο κομμάτι κατά την περίοδο των εορτών εκείνου του έτους, ενώ ως τελευταία προσθήκη που αφορά το All I Want For Christmas Is You, έχουμε την κυκλοφορία της ομότιτλης ταινίας κινουμένων σχεδίων του 2017!

Σε αυτή την εκδοχή της ιστορίας, το “You” βέβαια δεν αναφέρεται στον πρώην σύζυγο της Carey, Tommy Mottola, αλλά σε έναν… σκύλο.

https://www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY