ΜΟΥΣΙΚΗ

Ακούστε, πρώτα στην Popaganda, το νέο κομμάτι των Mary’s flower Superhead “Tonight We Sail”

Η αγαπημένη indie μπάντα από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει με καινούριο άλμπουμ στην Inner Ear. Πάρτε μια γεύση με το πρώτο single.

Πέρασε κάποιος καιρός. Έξι χρόνια, για την ακρίβεια. Οι Mary’s  flower Superhead επιστρέφουν με νέο άλμπουμ στην Inner Ear. Θα λέγεται Wealth και θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και digital album (με ένα επιπλέον track) στις 12/2. 

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έμειναν αδρανείς. Με βάση το στούντιο Polytropon στην έδρα τους Θεσσαλονίκη, το μέρος που γεννήθηκε κι ενηλικιώθηκε η μπάντα, έγραφαν συνέχεια καινούριο υλικό. Το δούλευαν, έπειτα το απέρριπταν και, μέσα από την επανάληψη αυτής της διαδικασίας, τελικά επέστρεψαν σε παλιά τους ακούσματα. Σε εκείνα που τους ένωσαν πριν από 15 χρόνια, όταν ξεκίνησαν να παίζουν μαζί μουσική. 

Μετά το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ “Everything Descends”, που είναι ένα δείγμα των προηγούμενων πειραματισμών των M.f.S με τα synths και τον ψυχεδελικό ήχο, τα υπόλοιπα εννέα tracks είναι μια επιστροφή στην απλότητα, μια εκ νέου ανακάλυψη της αξίας που έχει η ωμότητα του ήχου. Ειδικά για να ντύσει στίχους που αγγίζουν το εύθραυστο της ανθρώπινης φύσης και την εσωστρέφεια.

Οι Mary’s flower Superhead, 15 χρόνια μετά την πρώτη τους συναυλία, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον χαρακτηρισμό power trio group που τους είχε δοθεί από την πρώτη βραδιά εκείνου του Σεπτέμβρη και δεν τους εγκατέλειψε έκτοτε.

Πρώτα στην Popaganda ακούστε το “Tonight We Sail”, μια πρώτη γεύση από τον τέταρτό τους δίσκο. O Ηλίας Σμήλιος, frontman του συγκροτήματος (Θάνος Καζαντζής και Νίκος Δημακίδης τα άλλα δύο μέλη) μας λέει δύο λόγια γι’ αυτό…

https://www.youtube.com/watch?v=HezJV6DZ140

«Είναι το τελευταίο κομμάτι που ηχογραφήσαμε για το δίσκο και μάλιστα πολύ καιρό αφού είχαμε τελειώσει με τα υπόλοιπα. Αυτό, γιατί ακούγοντας το σύνολο των κομματιών μας φάνηκε ότι θέλαμε να “ζωηρέψουμε” λίγο ακόμα το περιεχόμενο του album και μέσα από ένα jam στο studio βγήκε το “Tonight we sail”. Έτυχε εκείνη τη περίοδο να διαβάζω πολλά άρθρα για ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται στα ανοιχτά του Αιγαίου, αναγκαsμενοι να αφήσουν την όποια πατρίδα τους, να μπουν σε μια βάρκα κι όσοι επιβιώσουν να αναζητήσουν μια άλλη ζωή. Όλew αυτές οι ιστορίες ήταν η αφορμή να γράψω τους στίχους για το τραγούδι».

Το Wealth κυκλοφορεί στις 12/2 από την Inner Ear Records

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.