Πάνε οι εποχές που όλοι έπιναν ουίσκι και τζιν. Αυτά τα δυο ποτά είχαν την δόξα που τους άξιζε, για όσο καιρό τους άξιζε. Τώρα οι καταναλωτές είναι πιο ενημερωμένοι και ξέρουν τι θέλουν από το ποτό τους. Αναζητούν πιο ιδιαίτερες και ξεχωριστές γεύσεις.

Σε μερικά από τα πιο εκλεκτά bars παγκοσμίως τα τελευταία πέντε χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση έως και 400% στη ζήτηση cocktails. Παρόλα αυτά, οι καταναλωτές δεν επιλέγουν οποιοδήποτε cocktail, με το 80% αυτών στη Μεγάλη Βρετανία να αναφέρει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να πληρώσει παραπάνω για ένα cocktail υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης. 

Εδώ είναι που έρχεται το ρούμι  Zacapa να κάνει την διαφορά και να φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο των ποτών.

Στα 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, – σε αυτό που αποκαλούμε «Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα»– παράγεται το ρούμι Zacapa, στην καταπράσινη γη της Γουατεμάλα η οποία περιβάλλεται από βουνά και ενεργά ηφαίστεια. Η master blender Lorena Vasquez διαλέγει μόνο την καλύτερη ποιότητα ζαχαροκάλαμου αλλά και αναμιγνύει διάφορες ποικιλίες ρούμι, μέχρι να πετύχει την εξαιρετική γεύση του Zacapa.

«Παρατηρούμε ότι όλο και περισσότεροι bartenders προτείνουν το ρούμι ως επιλογή, με τον ίδιο τρόπο που κάνουν για το ουίσκι και το κονιάκ, «συστήνοντας» όλο και περισσότερο αυτό το απίστευτο ποτό. Το Zacapa είναι το πιο ντελικάτο, luxury ρούμι, ειδικά όταν σερβίρεται σκέτο, ωστόσο το βάθος της γεύσης του και το πλούσιο άρωμά του το καθιστούν ιδανικό για cocktails». Και όχι μόνο, καθώς πλέον όλο και περισσότεροι το διαλέγουν για να συνοδεύσουν το γεύμα τους.

Κάθε μπουκάλι ρούμι Zacapa «τυλίγεται» με ένα “petate”, ένα χειροποίητο δαχτυλίδι από αποξηραμένα φύλλα φοίνικα που αριστοτεχνικά φιλοτεχνούν γυναίκες από τις κοινότητες των Μάγια, με την τεχνική παρασκευής αυτού του δαχτυλιδιού να περνάει από μάνα σε κόρη και να αποτελεί σημαντικό έσοδο για τις οικογένειές τους.

Στην παραγωγή του Zacapa τίποτα δεν γίνεται βιαστικά. Από την συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου, την απόσταξη και αποθήκευσή του αλλά και την τοποθέτηση του petate, όλα παίρνουν τον χρόνο τους, όπως ακριβώς πρέπει να κάνουν και όσοι το απολαμβάνουν. The Art Of Slow!

Το Zacapa αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο ρούμι για το 2017 από το Drinks International Bar Report. Οπότε,  την επόμενη φορά που θα είστε σε ένα bar ή θα απολαμβάνετε ένα εξαιρετικό γεύμα, μη ξεχάσετε να παραγγείλετε ένα Zacapa 23.

Γίνετε κι εσείς μέλος της επανάστασης!