ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣτο Cocktail Bar πιστεύουν ότι οι τελευταίοι υπερήρωες είναι οι barmen…

Στο Cocktail Bar πιστεύουν ότι οι τελευταίοι υπερήρωες είναι οι barmen…

“First come, first served” είναι το μότο σε ένα γνήσιο ποτάδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Χωρίς συνταγή, χωρίς κατάλογο, χωρίς σερβιτόρους.
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αβραμίδης
_DSC6723

Mια νέα πιάτσα στη θέση της παλιάς
Οδός Πολυτεχνείου. Η προέκταση της Τσιμισκή προς δυσμάς – στα όρια του τέλους του κέντρου και της Παλιάς Πόλης, στη σκιά του Τοπ Χανέ, στα νώτα του δικαστικού μεγάρου, στο ένα άκρο της σκοτεινής στοάς των Μαγεμένων, ένα αχρησιμοποίητο επί σειρά ετών κατάστημα (πρώην τυπογραφείο-φωτοτυπείο) θα αναβοσβήσει νοερά σαν πινακίδα νέον σε τέσσερα ζευγάρια μάτια, πολύ πριν τοποθετηθεί η πραγματική χαρακτηριστική φωτεινή επιγραφή στο χώρο που θα στεγάσει από το Μάιο του 2011 το «μαγαζάκι» τους, όπως μου αποκαλούν σεμνά το Cocktail bar. Τα υπόλοιπα ήρθαν από τη δουλειά και από την πρόταση που διαμόρφωσαν, τοποθετώντας τους με εμφατικό τρόπο στην περιοχή και στον χάρτη της νυχτερινής ζωής της πόλης.

_DSC6715
_DSC6676

_DSC6698
_DSC6692

Οι άνθρωποι, “The Dream Team”
Μια δεμένη παρέα, μια οικογένεια πια, ετερόκλητων επαγγελματιών με κοινό όραμα τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου χώρου στη λογική του self service, που είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: ένα freestyle cocktail bar. Η Ντίνα είναι το “girl power” που στηρίζει παρασκηνιακά από το back office, Βαγγέλης και Βασίλης οι δύο head bartenders ή «οι αγαπημένοι μου υπερήρωες ήταν ανέκαθεν οι barmen» και last but not least ο Χρήστος, υπεύθυνος λειτουργίας, ήτοι τα μάτια του μαγαζιού μέσα κι έξω ή κατά δήλωσή του «ο Νονός της νύχτας» – καλά, μην το πάρετε και τοις μετρητοίς, αστειεύεται.

_DSC6744
_DSC6749
_DSC6759
_DSC6769

Και πώς γίνεται;
«Δε θέλαμε και δεν είπαμε ποτέ ότι θα κάνουμε τα καλύτερα cocktails στον κόσμο». Στόχος ήταν, και παραμένει, να μάθει ο κόσμος να παραγγέλνει διαφορετικά και να απολαμβάνει ένα διαφορετικό τελικό προιόν στο σύνολό του, να μη χάνεται η πληροφορία στη μετάφραση, να πλησιάσει ο καθένας ακομπλεξάριστα την μπάρα και να συζητήσει τις προτιμήσεις του, το cocktail να μην είναι «ένα δύσκολο, μη προσβάσιμο, μέρος». Δεν υπάρχουν συνταγές ούτε περιορισμοί, δεν υπάρχουν απαγορευτικοί συνδυασμοί. Υπάρχει σίγουρα μια βάση δεδομένων που προκύπτει από την εμπειρία κι από εκεί και πέρα ξεκινάνε οι δημιουργικοί πειραματισμοί. Αυτή είναι και η πρόκληση.
De gustibus et coloribus non disputandum est, άλλωστε… Μόνο που στην περίπτωση παραγγελίας του τύπου «Θέλω κάτι ροζ/μπλε/πράσινο», η απάντηση είμαι μία: το χρώμα δεν έχει γεύση!

_DSC6830
_DSC6826
_DSC6882
_DSC6855
_DSC6897

Drinks and more…
Κι ενώ σχεδόν πέντε χρόνια τώρα όλοι περνούν από εδώ με τη βεβαιότητα ότι θα απολαύσουν τη γευστική τους φαντασίωση μετουσιωμένη με ακρίβεια στη λεπτομέρειά της, συνεχίζουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά και για το κάτι παραπάνω… Χαμηλού προφίλ συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, live performances και dj sets, τακτικά events και mobile parties, αλλά και μεταφορά του bar τους σε ανοιχτούς συναυλιακούς χώρους είναι τα άλλα όπλα του ρεπερτορίου τους.
Επιπλέον, έχουν προνοήσει ώστε να μη μας λείψουν κατά τη θερινή περίοδο με το άνοιγμα φέτος για πρώτη χρονιά του καλοκαιρινού τους μικρού διδύμου, του ΠΛΑΖ cocktails and food. Ένα beach bar στην ίδια φιλοσοφία, έξω από νόρμες, dress codes και face controls, που ήρθε για να μείνει στην παραλία Kohi Kohi του Porto Carras Grand Resort.

_DSC6923

Την Κυριακή 13/12 σας περιμένουν με το καθιερωμένο We Love 90s ||The old school party|| 

Cocktail bar, Πολυτεχνείου 17Α (Στοά), Θεσσαλονίκη (κέντρο), 2310524242

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.