Λίγες ημέρες πριν, ο Αντώνης Σελέκος μας έμαθε ότι το Panettone σταμάτησε να έχει εποχή κι ότι πιθανόν το καλοκαίρι να το βρει παρέα με παγωτό.
Αυτήν τη φορά, επιστρέφει με μια συνταγή πανεύκολη και πεντανόστιμη, που θα σε κάνει να νιώσεις μεγάλο ταλέντο στη ζαχαροπλαστική. Το Fondant σοκολάτας με φιστίκι αιγίνης και cranberries είναι πιο κοντά απ’ όσο φαντάζεσαι, μιας κι έχουμε την συνταγή που θα ξεκλειδώσει την πόρτα της απόλαυσης.
210γρ Σοκολάτα 70%
210γρ Βούτυρο λιωμένο 82%
100γρ Ζάχαρη άχνη
200γρ Αυγά
50γρ Cranberries
50γρ Φιστίκια Αίγινας χοντροσπασμένα
2γρ Ανθός αλατιού
Προθερμαίνουμε το φούρνος στους 170C⁰ σε αέρα.
Καλύπτουμε το εσωτερικό από ένα τσέρκι διαστάσεων 18εκ.-3εκ., με αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα και αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τα φιστίκια, τα cranberries και τέλος τον ανθό αλατιού ανακατεύοντας το μίγμα.
Αδειάζουμε στο τσέρκι που έχουμε ντύσει, μοιράζουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε στον φούρνο για 12 λεπτά περίπου, μέχρι περιμετρικά του γλυκού να έχουμε μία ελαφρά διόγκωση.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε δροσερό μέρος για περίπου 4 ώρες. Θέλουμε να είναι πολύ ζουμερό αλλά σταθεροποιημένο.
Αφαιρούμε το τσέρκι και την λαδόκολλα, τοποθετούμε σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε το γλυκό με φιστίκια Αιγίνης και cranberries.
Κόβουμε σε μικρές μερίδες και σερβίρουμε με ζεστό καφέ.