Categories: STREET FOOD

The Pie Shop: Ένα μικροσκοπικό μαγαζί στην οδό Βουλής ξέρει συνταγές απ’ όλο τον κόσμο και τις προσφέρει σε χειροποίητη ζύμη

Εδώ και μερικούς μήνες, μια βιτρίνα στην οδό Βουλής γεμίζει με γεύσεις διεθνούς γαστρονομίας, με προτάσεις για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας ή να κάνουμε ένα γρήγορο διάλειμμα,  με γλυκές και αλμυρές παραλλαγές που συνδυάζουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Με πίτες, τάρτες και σφολιάτες προσεγμένες, με αυθεντικές συνταγές απ’ όλο τον κόσμο και με σεβασμό στο πολύ καλό φαγητό.

Το The Pie Shop είναι μικροσκοπικό, με ζεστή ατμόσφαιρα και μετρημένα σκαμπό που γεμίζουν από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Σερβίρει φρέσκες ατομικές πίτες με την υπογραφή ενός σεφ με πολυετή εμπειρία σε πολλά και διαφορετικά τερέν γεύσης.  Ο Γάλλος Dominique Perrot υπήρξε στην υπηρεσία του Φρανσουά Μιτεράν, έχει εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου και για πρεσβείες, έχει αναλάβει την κουζίνα του Μουσείου της Ακρόπολης, του Agora Bistro στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και από τον Οκτώβρη του 2017 ανέλαβε να δημιουργήσει και τον πλούσιο με λιχουδιές κατάλογο του The Pie Shop.

O Dominique Perrot έφτιαξε τον κατάλογο στο Pie Shop.

Στο μαγαζί της οδού Βουλής έχει συγκεντρώσει συνταγές από πολλά μέρη του κόσμου -γνωστές ή όχι στην Ελλάδα- και τις κλείνει σε δικές του χειροποίητες ζύμες. Στο The Pie Shop δεν θα βρείτε τίποτα έτοιμο ή κατεψυγμένο, οι γεύσεις αλλάζουν αναλόγως με τα φρούτα και τα λαχανικά που προσφέρει η κάθε εποχή.

Αν η όρεξή σας τραβάει αλμυρό (από 3 έως 7 ευρώ) θα βρείτε συνταγές από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Κορέα, την Κορσική σε γαλλική σφολιάτα. Με μπέικον και αυγά, hornazo de Salamanca με jamon, χοιρινό φιλέτο και λουκάνικο chorizo, coulibiac των τσάρων με φιλέτο φρέσκου σολομού, ρύζι, μανιτάρια και μπαχαρικά, κοτόπιτα με φρέσκο κοτόπουλο, μπεσαμέλ, καρότο, σέλερι και μία σφολιάτα με φρέσκο σπανάκι και κατσικίσιο τυρί.

Οι πολύ νόστιμες, φρέσκες και έξω από τα συνηθισμένα προτάσεις του The Pie Shop δεν σταματούν εκεί. Υπάρχει μια πικάντικη «τούρτα» από τη Βόρεια Αφρική με αρνί, μοσχάρι και curry, μια κορεάτικη τάρτα ντομάτας, χειροποίητα spring rolls με καρότο, κινέζικο λάχανο, βλαστούς σόγιας και ginger, samosas από την Τανζανία, beef patties με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, chili, ντομάτα και μπαχαρικά από την Τζαμάικα.  

Αν έχετε αδυναμία στην quiche θα δοκιμάσετε μια κλασική Lorraine με μπέικον, αυγά κρέμα γάλακτος και emmental, μία με μανιτάρια πλευρώτους και πράσα, quiche με μπρόκολο, κολοκύθι, καρότο, αυγό, κρέμα γάλακτος και emmental. Όλες τους φτιάχνονται σε χειροποίητη ζύμη brisée του σεφ που όπως μας είπε «κι αν δεν ξέρετε να μιλάτε γαλλικά δεν πειράζει, φάτε γαλλικά, ακόμα καλύτερα!».

Τα γλυκά του (από 0,80 έως 4,50 ευρώ)  απευθύνονται σε όσους αποφεύγουν τους τόνους ζάχαρης, σε εκείνους που προτιμούν άγλυκες συνταγές που παίρνουν γεύση από την ποιοτική πρώτη ύλη. Αν ανήκετε σε αυτούς θα λατρέψετε την blueberry pie με φρέσκα μύρτιλλα, όπως μια Αμερικανίδα πελάτισσα που την χαρακτήρισε “just like home, even better”. H τάρτα λεμόνι με αφράτη κρέμα λεμόνι είναι δημοφιλής, ενώ υπάρχουν και η τάρτα με μήλο και καραμέλα, με σοκολάτα ganache και φυστίκι Αιγίνης, με πάστα αμυγδάλου και αχλάδι. Και μια αυθεντική αφράτη mousse με μικρά κομμάτια σοκολάτας, μια ιταλική tiramisu με πλούσια κρεμώδη υφή και σπιτικά cookies.

Στον αριθμό 16 της οδού Βουλής θα βρείτε επίσης κέικ χωρίς γλουτένη, ποιοτικό καφέ και διάφορες γεύσεις τσαγιού από την Κίνα, τη Σρι Λάνκα και τη Γερμανία, χαμομήλι, λουίζα και βιολογικά αφεψήματα. Αν επιλέξετε να τα απολαύσετε εκεί θα ακούσετε και τζαζ μελωδίες από ένα CD player. Φεύγοντας με ένα κουτί γεμάτο πίτες από το μαγαζί ίσως νιώσετε σαν να βγήκατε με ψώνια από μια κομψή boutique. 

Με σύνθημά του το “bake the world a better place”, το The Pie Shop ανοίγει από τις 8:30 έως τις 18:00 από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, το Σάββατο λειτουργεί από τις 9:00 έως τις 19:00 και την Κυριακή είναι κλειστό.


The Pie Shop, Βουλής 16, Σύνταγμα. Τηλ: 2114037328
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη