Το Etnico/Alternative Street Cuisine μοιράζει καθημερινά στην πολύβουη γειτονιά της Κολοκοτρώνη, γεύσεις από Μεξικό, Ινδία, Αραβικές χώρες και Νοτιοανατολική Ασία. Από δω και πέρα θα μοιράζει και τις ιστορίες πίσω από τις εξωτικές συνταγές.
Το Tasty Stories by Etnico, μας παρουσιάζει την ιστορία πίσω από τα Σαμόζας, τα διάσημα ινδικά πιτάκια
Μαζί με το κάρυ είναι το πιο αναγνωρίσιμο ινδικό φαγητό. Στην πραγματικότητα τα σαμόζας είναι το διασημότερο μέλος μιας μεγάλης οικογένειας, με καταγωγή απ’ την Κεντρική Ασία και «ξαδέλφια» απ’ το Καζακσταν ως τη Μέση Ανατολή. Στην Ινδία τα έφεραν Πέρσες έμποροι, που έφτιαχναν τα δικά τους «σαμπούσακ» τα βράδια στη φωτιά για το δύσκολο ταξίδι της επόμενης μέρας. Τον 14ο αιώνα κατέκτησαν και τη βασιλική αυλή της Ινδίας, αφού μάγειρες απ’ τη Μέση Ανατολή τα καθιέρωσαν ως ευγενές έδεσμα στο Σουλτανάτο του Δελχί.
Στα χέρια των Ινδών οι μικρές γεμιστές πίτες ενσωμάτωσαν τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας και βρήκαν δεκάδες γευστικές εκδοχές, καθώς η γέμισή τους διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Με πατάτες και λαχανικά γίνονται τα veggie σαμόζας, απαραίτητο finger food σε μια χώρα που τιμά όσο καμία τη χορτοφαγία, ακολουθούμενα σε δημοφιλία από τα σαμόζας γεμισμένα με κιμά και μυρωδικά. Τα ινδικά μπαχαρικά μεταμορφώνουν μια απλή ιδέα σε γευστικό αριστούργημα, ενώ τα τσάτνεϋς απογειώνουν την εμπειρία του ουρανίσκου.