Σε περίπτωση που έχετε βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες στον δρόμο της οδού Αναπαύσεως, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσατε καφέ χάρτινα κουτιά να βγαίνουν από το μαγαζί του αριθμού 9, να διασχίζουν τον δρόμο μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο και να κατευθύνονται προς την γωνία του αριθμού 22. Η σύντομη διαδρομή που κάνει μια πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης προκειμένου να φτάσει ζεστή μέχρι μια μαρμάρινη μπάρα σηματοδοτεί τη συνεργασία γιγάντωνπου μόλις ξεκίνησε στην περιοχή του Μετς
Πόσες φορές δεν έχετε λαχταρίσει κάτι από παραπάνω από ένα μπολ με ξηρούς καρπούς προκειμένου να συνοδεύσετε το ποτό σας; Έτσι κι αλλιώς, είναι και μια νέα τάση στην αθηναϊκή bar σκηνή, απόλυτα ευπρόσδεκτη ως εισαγωγή αό το εξωτερικό. Και πόσες άλλες δεν έχετε αφήσει στη μέση την ιεροτελεστία ενός μακρόσυρτου μεσημεριανού καφέ υπακούοντας στο αίσθημα της πείνας σας; Βγάζοντάς μας -επιτέλους- από τη δύσκολη θέση, το λιλιπούτειο και πρωτότοκο κατάστημα του Colibri, που για πάνω από μια δεκαετία κάνει την Αθήνα να παραμιλάει με τα πιάτα του, δημιούργησε ένα μενού που μπορεί κανείς να απολαύσει παρατηρώντας τις λεπτομέρειες στο εντυπωσιακό mural του Κάιν ή εκείνη την πιο ποπ ταπετσαρία του με τα φλαμίνγκο.
Το καφέ – μπαρ που έκλεισε πρόσφατα ένα χρόνο ζωής στον δρόμο που οδηγεί στο πρώτο νεκροταφείο συνεργάζεται με τον πιο «έμπειρο» γείτονα προκειμένου και μας προσφέρει, εκτός από πρωινά ροφήματα κι εξαιρετικά cocktails, φαγητό με ποιοτικές πρώτες ύλες, αλλά και δοκιμασμένα δοξασμένη γεύση.
Τι προέκυψε λοιπόν από αυτό το πάντρεμα; Σάντουιτς σε καρβελάκι chiapatta, σε bun brioche, σε ψωμάκι panini και βιεννέζικη μπαγκέτα. Ένα άψογο roast beef με φρέσκο γαλλικό νουά, ένα salmone με φιλέτο καπνιστού σολομού, ένα paini caprese με mozzarella di bufala και ένα αλλαντικών για εκείνους που έχουν συνδυάσει το ψωμί με τη γεύση του ζαμπόν και της γαλοπούλας (από 3.80 έως 5.50 ευρώ). Την επόμενη κατηγορία με τίτλο «σαλάτες» μονοπωλεί εκείνη με τη ντομάτα, τη mozzarella di bufala, την pesto βασιλικού και το απαραίτητο ελαιόλαδο που σερβίρεται παρέα με τα φρεσκοψημένα – σήμα κατατεθέν του Colibri- μπαγκετίνι (6.50 ευρώ).
Στη δεύτερη σελίδα του καταλόγου πρωταγωνιστούν ελαφριές μπρουσκέτες με διακριτικό άρωμα από τριμμένο σκόρδο. Salmone με φιλέτο καπνιστού σολομού και μια prosciutto με φρέσκια ρόκα (8 ευρώ). Φυσικά από το μενού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι κλασικές πίτσες του γείτονα με την λεπτή και τραγανή ζύμη. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια parmigiano ή σε μια prosciutto, σε μια πιο «γεμάτη» italiana vera και σε μια κλασική caprese (από 8.50 έως 9 ευρώ). Για πιο μικρές δόσεις γεύσης ή για τη μέση του τραπεζιού προσφέρονται οι μπουκίτσες με πεπερόνι και μοτσαρελα, chilli και bbq sauce (5.50 ευρώ).
Συγκρατήστε πως τα σάντουιτς προσφέρονται είτε ζεστά είτε κρύα, και μαζί με τις σαλάτες, σερβίρονται καθημερινά μεταξύ 11:00 – 20:00. Σε περίπτωση που σας έχουν εξαντλήσει από νωρίς τα early drinks υπάρχει και η δυνατότητα να πάρετε το φαγητό σας για το δρόμο και σε χαμηλότερη τιμή. Όσο για τις μπρουσκέτες, τις πίτσες και τα peperoni mozzarella bites μπορείτε να τα απολαύσετε καθημερινά (εκτός δευτέρας) από τις 18:30 έως τις 00:30. Και αφού σκουπίσετε τα πιάτα σας, ευχηθείτέ τους (το Kain πρόσφατα, άλλωστε, έκλεισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του) «να ζήσετε», έτσι, για το καλό.