Μετά από τα εγκαίνια της Πέμπτης, τα πρώτα οχτώ μπαρ του κέντρου που άνοιξαν την αυλαία με εντυπωσιακές επιδόσεις στα (δυο το καθένα) ποτά με βάση premium spirits που ετοίμασαν ειδικά για το φετινό Athens Fine Drinking, παραχώρησαν τις θέσεις τους στην επόμενη οκτάδα. Noel, six d.o.g.s, Drunk Sinatra, Faust, Monk, Feedέλ Urban Gastronomy, Couleur Locale και Quartier D’ Athènes ανέλαβαν να διακοσμήσουν το pop-up μπαρ τους, σύμφωνα με τη δική τους ξεχωριστή αισθητική (είδαμε από vintage αναφορές στο μπαρ του Drunk Sinatra, μέχρι λατίνο σε αυτό του Couleur Locale) και να υποδεχθούν τον (πολύ) κόσμο που συρρέει από την Πέμπτη στον Παλιό Χρηματιστήριο για να μυηθεί στον κόσμο του fine drinking. Παράλληλα κάθε μέρα στο Μικρό Χρηματιστήριο κορυφαίοι Έλληνες bartenders by World Class πραγματοποιούν αποκλειστικά mentorings για όσους επιθυμούν να φτιάξουν το τέλειο homemade cocktail.
Στο σικάτο μπαρ του whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve, συναντήσαμε το εξίσου κομψό και ατμοσφαιρικό Monk, που μας προσέφερε ένα straight Perfect Serve της premium ετικέτας σε χαμηλό ποτήρι, με ιδανικό pairing ένα δαμάσκηνο με γέμιση αποξηραμένων φρούτων και μασκαρπόνε.
Δίπλα στο μπαρ της Ketel One Vodka το Drunk Sinatra έστησε ένα ρετρό σκηνικό με παλιά ραδιόφωνα, αντίκες και vintage πολυθρόνες. Από τις δύο δημιουργίες του Ανδρέα Δημητρόπουλου ξεχώρισα το 1691 -ένα cocktail με Ketel One Vodka, μοναστηριακό λικέρ, dry vermouth, σιρόπι βατόμουρο και Lemon Tonic water.
Το ταξίδι μου συνεχίστηκε στο γειτονικό Noel, εξίσου κινηματογραφικό με τα ρολόγια του να κοσμούν το μπαρ του gin Tanqueray No. Ten. Εκεί δοκίμασα το Noel Negroni ένα δικό τους ιδιαίτερο twist με απεριτίφ αγκινάρας και το Strawberry Field Forever που μας «χόρεψε» σε γλυκούς και φρέσκους ρυθμούς με Tanqueray No. Ten, βερμούτ αρωματισμένο με αγριοφράουλες, λικέρ θυμάρι και tonic.
Το six d.o.g.s, ο περίφημος πολυχώρος της Αβραμιώτου βρέθηκε πίσω από το pop-up μπαρ της Ciroc Vodka και παρουσίασε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κοκτέιλ της βραδιάς το γλυκόξινο Fairy’s Cobweb με Ciroc, ιταλικό απαρετίφ, shrub από ντοματίνι και φράουλα, bitters, κόκκινο πιπέρι και αρωματισμένο αλάτι.
Στο πιο αρτιστίκ Faust (στο pop up του Bulleit Bourbon Whiskey) δοκίμασα το εξαιρετικά ενδιαφέρον Straight out of Kentucky με Bulleit με σιρόπι αγαύης, creole bitters, αψέντι και σουμάκ, ένα ανατολίτικο μπαχάρι με πικρόξινη γεύση για rim, ενώ στο Feedέλ Urban Gastronomy επέλεξα ένα φρέσκο, αρωματικό Highball με Talisker Skye Malt Whisky, τζίντζερ, εσπεριδοειδή, μοσχολέμονο, βασιλικό και top up με χειροποίητη σόδα με αχλάδι.
Φτάνοντας στο pop-up της τεκίλα Don Julio συνάντησα το Couleur Locale, το οποίο μας ταξίδεψε διακοσμητικά και γευστικά στο Μεξικό. Εξαιρετικό το φρουτένιο Caricia de Madre με Don Julio Tequila, ελαιοσάκχαρα εσπεριδοειδών, sherry, bitters και κρέμα βανίλιας στο χείλος του ποτηριού.
Last but not least, κατευθύνθηκα στο νεότερο μέλος των μπαρ του κέντρου. Το -παριζιάνικης ατμόσφαιρας- Quartier D’ Athenes, το οποίο ετοίμασε ένα γλυκόπικρο Lucky 23 με Zacapa 23 Rum, μοσχολέμονο, χυμό ανανά και σιρόπι τζίντζερ. Έκλεισα τη βραδιά με μια γουλιά από το δεύτερο πότο στη λίστα, το Quatzalino που τελικά ήταν περισσότερο στα δικά μου γευστικά γούστα, με Zacapa 23, μείγμα από δύο βερμούτ, σιρόπι μέλι και orange bitters με συνοδεία από ένα bitter σοκολατάκι.
Σάββατο 20 Μαΐου: Dizzy Mo, 360, Ipitou, Rehab, Alexander’s bar (GB), Bartessera, Trap, Tall’s Toy
Κυριακή 21 Μαΐου: 7 Jokers, The Clumsies, Barreldier, Baba au Rum, Φουαρ, Bar 9, Electra Hotel, Kuko’s
Mentoring Sessions
Σάββατο 20 Μαΐου:
18.00-18.45: Μανόλης Λυκιαρδόπουλος (World Class Greek Winner 2015, Co Founder Odori Vermuteria Di Atene) Cocktails from Scratch: Ευφάνταστες και απλές συνταγές cocktail με όπλο ένα ψυγείο και τα βασικά εργαλεία της κουζίνας σας
20.00-20.45: Νίκος Μπάκουλης (World Class Greek Winner 2011, Co Founder The Clumsies) Cocktails and Photography: πως να απογειώσετε φωτογραφικά τη Fine Drinking εμπειρία σας και να τη μοιραστείτε στο διαδίκτυο. Παρουσία επαγγελματία φωτογράφου
22.00-22.45: Γιώτης Αγγελίδης (Reserve Brands Ambassador) O κήπος του Τanqueray No. TEN: Πώς μπορούμε να απογειώσουμε το “δικό μας” Tanqueray No.TEN & tonic επιλέγοντας φρέσκα φρούτα και αρωματικά βότανα ή φυτά
Κυριακή 21 Μαΐου:
18.00-18.45: Άντζελα Μαριδάκη (Reserve Brands Ambassador) Το εργαστήρι της “Margarita”: δημιουργήστε τη δική σας Tommy’s Margarita αξιοποιώντας τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά
20.00-20.45: Βασίλης Κυρίτσης (World Class Greek Winner 2012, Co Founder of The Clumsies) 6 σημεία της πόλης (ανάμεσα τους το εστιατόριο Βεζενέ και το Wiseup Coffee Roasters) βάζουν τη δική τους πινελιά στην εμπειρία απόλαυσης του ultra premium rum Zacapa 23.
22.00-22.45: Γιώτης Αγγελίδης (Reserve Brands Ambassador) Bulleit Julep and burgers: Πόσο εύκολα μπορείτε να συνδυάσετε ένα American bourbon whiskey με burgers; Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας julep
Παλαιό Χρηματιστήριο, Σοφοκλέους 10 // ως 21 Μαΐου // 19.00 – 00.00
Γενική είσοδος: Στην τιμή των €10 αγοράζετε το βραχιολάκι «Athens Fine Drinking» και έχετε: πρόσβαση στα pop-up όλες τις ημέρες, 2 signature ποτά (straight, mixed ή cocktail) δικής σας επιλογής, τη συμμετοχή σε mentoring sessions στο Μικρό Χρηματιστήριο (κατόπιν εγγραφής), καθώς και τη δυνατότητα να απολαύσετε μοναδικά ποτά σε προνομιακή τιμή σε όλα τα συνεργαζόμενα bars του «Athens Fine Drinking» μέχρι τις 27 Μαΐου, αλλά και εκπτωτικό κουπόνι αξίας 5 ευρώ σε συνεργασία με το Taxiplon για την ασφαλή μετακίνησή σας το τετραήμερο 18-21 Μαΐου.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια και το Athens Fine Drinking by World Class, επισκεφτείτε το athensfinedrinking.gr ή κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή cliomuse app bit.ly/cliomuse και αναζητήστε την διαδρομή Αthens Fine Drinking.
#AthensFineDrinking #GetServed #WorldClassGreece #DrinkResponsibly