Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
VIEW ALL 11 PHOTOS
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
1/11
Στα τέλη των 90s κάθε νέος που μεγάλωσε στην Δυτική πλευρά της Αθήνας, εκεί πέρα από το ποτάμι, το Σαββατοβραδό του το περνούσε στην πλατεία Μπουρναζίου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ραντεβού δίναμε στα Goody’s για να ξεκινήσουμε την, αρκετές φορές, αποτυχημένη έξοδο. Ήμασταν μικροί, στα “Κο-Κο-Κο” (που έγραφε τις προάλλες ο Μένεγος), […]
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
2/11
Το Γκελ, το εστιατόριο δίπλα στο Booze Cooperativa έχει πρωτότυπο μενού, μεγάλες μερίδες και δική του αισθητική στο πως πρέπει να σερβίρονται τα πιάτα. Στον κατάλογο του έχει ένα απλό cheeseburger με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμύδι, μαρούλι, ντομάτα ενώ σερβίρεται με χειροποίητη σως και πατατοσαλάτα. Είναι χορταστικό και πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με […]
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
3/11
H Τίνη και η Τερέζα φτιάχνουν μπέργκερ και ακούνε house στο στενό της Καλαμιώτου. To Str. Food είναι καινούριο στη γειτονιά και το έφερε η ομάδα του bar Dude. Έχει απλά, κλασικά μπέργκερ, λειτουργεί όλες τις ώρες, φτιάχνει fish and chips αλλά αυτό είναι ξεχωριστή κατηγορία. Τα ετοιμάζουν και τα σερβίρουν γρήγορα, έχουν μια εντελώς […]
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
4/11
Το Μελίλωτος Streating είναι το μικρό αδερφάκι του αγαπημένου Μελίλωτου της οδού Καλαμιώτου. Στεγάζεται εκεί που παλιά βρισκόταν το Φασόλι στην οδό Ιπποκράτους και προέκυψε από την ανάγκη των ιδιοκτητών του να προσφέρουν γεύματα σε μια πιο street food εκδοχή. Στο μενού έχει δύο μπέργκερς. Το ένα με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, παστράμι, λόλα, λαραμελωμένα κρεμμύδια, ψητή […]
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
5/11
Στο Nixon, στον Κεραμεικό, ο Marko Rossi φτιάχνει τρία μπέργκερ που συνδυάζουν το street food με τον γκουρμέ καθωσπρεπισμό. Το Νixon με τυρί, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια σε μπαλσάμικο, το Classic με τσένταρ, ντομάτα, κρεμμύδι, γλυκιές πίκλες παραγωγής του και το Turkey με τυρί comte και την εξαιρετική μαρμελάδα cranberry που δένει υπέροχα, όλα αυτά σερβιρισμένα […]
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
6/11
Το Colibri θέλει υπομονή. Είναι μικρό μαγαζί συγκριτικά με τη φήμη που έχει και τις ανάγκες που δημιούργησε στον κόσμο από αυτά που προσφέρει. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, ειδικά αυτό στην Παγκρατιώτικη Εμπεδοκλέους (της Αναπαύσεως λειτουργεί περισσότερο ως delivery) και φτιάχνει πίτσα, ζυμαρικά, μπιφτέκια και μπέργκερ. Ίσως πρόκειται για το πιο value for money εστιατόριο […]
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
7/11
Μια Ford του ‘55 έξω από το μαγαζί, κιθάρες και δισκάκια του Elvis στους τοίχους, κόκκινα καθίσματα και neon λάμπες που σε κάνουν να νομίζεις ότι θα βγει η Μία Γουάλας να χορέψει με τον Βίνσεντ Βέγκα όπως στο Pulp Fiction. To American Burger υπάρχει στην Ελλάδα από το 2004 μας λέει ο Δημήτρης, υπεύθυνος […]
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
8/11
O Δημοσθένης Κουβαράκης είναι φαν της σειράς Sopranos του ΗΒΟ. Έχει βάλει στους τοίχους φωτογραφίες του Toni και της παλιοπαρέας από το Νιου Τζέρσι ενώ έχει δώσει το όνομά του σε ένα μπέργκερ. Βρίσκεται στο Χολαργό και τα εξαιρετικά του μπέργκερ τα σερβίρει σε αφράτα ψωμάκια ή σε brioche ή σε bagel. Το μπιφτέκι είναι […]
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
9/11
Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Εκεί το όνομα του είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο στην προφορά οπότε του το μίκρυναν σε Kozi. Έτσι βάπτισε το μαγαζί του Kozi και κατάφερε να επιτύχει το γνωστό success μπέργκερ story των Β.Π. αφού για να βρεις να κάτσεις, ειδικά τα Π/Σ/Κ, πρέπει να […]
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
10/11
Στο κέντρο του Πειραιά σε ένα στενό λίγο μετά το δημαρχείο είναι το Μπαρ Μπεε Κιου. Ξεκίνησε ως μπριζολάδικο, στην αρχή είχε τέσσερα-πέντε μπέργκερ στον κατάλογο και ο Μιχάλης Μαντζουράνης, ιδιοκτήτης του μαγαζιού, αγόραζε καθημερινά δέκα ψωμάκια από το φούρνο για να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Και ξαφνικά γίνεται το μπαμ, όλοι ζητάνε “το μπλε του […]
Η άνοιξη του αθηναϊκού burger
Φωτογραφίες: Γιάννη Δρακουλίδης / FOSPHOTOS
17.02.2014
11/11
Στο κέντρο της Γλυφάδας κοντά στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής θα βρείτε μπέργκερ που θυμίζουν Νέα Υόρκη. Στο Burger Joint (πριν λίγο καιρό απέκτησε αδερφάκι στο Ψυχικό) το κρέας (και εκεί) δεν έχει μπαχαρικά, είναι της ποικιλίας Black Angus και εισάγεται από την Αυστραλία και την Αμερική “γιατί εκεί είχε καουμπόιδες και αυτοί ξέρουν”. Τα […]