ΓΕΥΣΗ

Η Μαργιώρα στην Κύθνο είναι από μόνη της ένας προορισμός

Τα Θερμιά -το δεύτερο όνομα της Κύθνου- είναι ένα νησί με καταπληκτική νησιωτική ενδοχώρα, μαγικές παραλίες και υπέροχους ανθρώπους και…

3 years ago

Jerár: Ήρθε στη Δάφνη για να προσφέρει νέες γαστρονομικές εμπειρίες

Η φιλία του σεφ Χάρη Νικολούζου με τον συνιδιοκτήτη του Barro Negro, Γιώργου Καβακλή, μετρά χρόνια και φέτος ήρθε η…

3 years ago

Cultivos: Μια μυστική αυλή στην Κυψέλη

Δίπλα από τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ήρθε το Cultivos. Σε έναν χώρο που κάποτε φιλοξενούσε ένα βιβλιοπωλείο και είχε…

3 years ago

Blue Oyster: Το μαγαζί όπου τα όστρακα είναι πρωταγωνιστές

«Μετά τον κορωνοϊό αυτό που μας έλειψε ήταν το κοντά και το μαζί και το Blue Oyster θέλουμε να είναι…

3 years ago

Στο annie fine cooking ο κατάλογος αλλάζει κάθε μέρα

Στην ιστορία των ελληνικών εστιατορίων της πρωτεύουσας που κλείνουν κάτι λιγότερο από ένα χρόνο ζωής, νομίζω πως λίγα θα μπορούσαν να…

3 years ago

Βόλτα σε 3 μαγαζιά για μπραντς στην Κυψέλη

Λίγα χρόνια πριν ήταν σπάνιο να βρεις «μπραντσάδικο» στην Ελλάδα. Πολλοί δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει και πίστευαν ότι πρόκειται…

3 years ago

Ο Λωτός θα σε κάνει να ξεχάσεις όσα ήξερες για τη μεσογειακή κουζίνα

Ακριβώς απέναντι από το λιμάνι του Πειραιά, στο στενό της οδού Σκουζέ, βρίσκεται το plant-based εστιατόριο Λωτός. Από τα τραπεζάκια…

3 years ago

Μήπως η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο είναι vegan;

Κανείς δεν θα πει όχι σε αυτά τα θαλασσινά φιλετάκια από τόφου. «Γιατί και ο βιγκαν θέλει τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά του!…

3 years ago

Ο μπακαλιάρος, η σκορδαλιά και ο μακρύς ύπνος μες στη μέρα

Μπακαλιάρος και σκορδαλιά. Ένα «επαναστατικό» γαστριμαργικό ζευγάρι. Τόσο δυνατό και αχτύπητο, που για να συνέλθουμε από το πέρασμά του, χρειαζόμαστε…

3 years ago

Το νέο μενού της Tζουτζούκα είναι ωδή στο νόστιμο φαγητό

Η Τζουτζούκα συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό τον Απρίλιο του 2021 ως μια μοντέρνα γαστροταβέρνα, που επικεντρωνόταν στις κλασικές ελληνικές γεύσεις, που…

3 years ago

Ποιο είναι το κοκτέιλ που πρέπει να φτιάχνει καλά κάθε bartender;

Αν κάτι μας έλειψε στα δύο χρόνια πανδημίας, αυτό ήταν τα μπαρ. Εκεί όπου δίναμε ραντεβού τα Σάββατα για ποτό, αλλά…

3 years ago

Θες να μάθεις να κάνεις το πιο τέλειο fondant; Ξέρουμε τον τρόπο

Λίγες ημέρες πριν, ο Αντώνης Σελέκος μας έμαθε ότι το Panettone σταμάτησε να έχει εποχή κι ότι πιθανόν το καλοκαίρι…

3 years ago

Τον Αντώνη Σελέκο δεν τον πειράζει αν δεν σου αρέσει το Panettone του αρκεί να αναγνωρίσεις ότι είναι δικό του

Στην Εριφύλης 2 στο Παγκράτι, μέσα από την ψηλή τζαμαρία ο Αντώνης Σελέκος, είναι σκυμμένος πάνω από ένα σαν μικρό…

3 years ago

Mochi: Τα ξεχωριστά ιαπωνικά γλυκά που έχουν κατακτήσει τα social media

Από τα μέσα του 20ου αιώνα, που έγινε και πιο εξωστρεφής ως προς την Δύση, η Ιαπωνία προσφέρει απλόχερα στον…

3 years ago

Τις Κυριακές το Diego μεταμορφώνεται σε περουβιανή cevicheria

Το Diego άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτεμβρίου του 2021 και έγινε γρήγορα σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το κέντρο,…

3 years ago

Charles Spence: Ο επιστήμονας που αλλάζει τον τρόπο που τρώμε

Γνωρίζετε ότι τραβώντας με το smartphone μια φωτογραφία το πιάτο που πρόκειται να φάμε, το φαγητό έχει καλύτερη γεύση ή…

3 years ago

Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας: 7 μέρη στην Αθήνα για να φας νόστιμο ιταλικό φαγητό

Στους γείτονες μας από την άλλη μεριά του Ιονίου και της Αδριατικής χρωστάμε πολλά. Το φαντεζί ποδόσφαιρο, τον παραμυθένιο κινηματογράφο,…

3 years ago

Franco Manca: Η διάσημη Ναπολιτάνικη πίτσα που ξετρέλανε τους Βρετανούς ήρθε στην Αθήνα

Η ιστορία της Franco Manca ξεκινά με ένα inside joke, όπως μας λέει και ο Σπύρος Λιάκος καλοσωρίζοντάς μας ένα…

3 years ago

Το Black Salami είναι ένας ρωμαϊκός φούρνος στην καρδιά της Αθήνας

«Ανοίξαμε στα τέλη του Οκτωβρίου 2021. Η ιδέα χτίζεται από τον Απρίλιο του 2019. Για την υλοποίησή της χρειάστηκαν περίπου…

3 years ago

Cookoovaya: Εδώ και επτά χρόνια δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο wise cuisine

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης εδώ και μια επταετία, διατηρεί τον τίτλο του γιατί δεν σταματάει διαρκώς να…

3 years ago

«Η Γειτονιά» ταΐζει μαγειρευτές νοστιμιές τους Κυψελιώτες από το 1992

Η Κυψέλη είναι μια γειτονιά και ένας κόσμος ολόκληρος. Κάποτε στους δρόμους της περπατούσε ο μπουρλοτιέρης Ελληνικής Επανάστασης και ύστερα…

3 years ago

Στο Fika τα κρουασάν φρεσκοφουρνίζονται καθημερινά από τις 05:30 το πρωί

«Μήπως το καλύτερο κρουασάν στον κόσμο φτιάχνεται στην Αυστραλία;», αναρωτιούνταν οι New York Times το 2015, όταν έγραφαν για τη…

3 years ago

Wellington με cranberries, μεθυσμένο στιφάδο, βασιλόπιτα και άλλα cruelty-free καλούδια για το γιορτινό τραπέζι

Αποχαιρετώντας το 2021, έχουμε την ανάγκη να σπινθηροβολήσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες και να σβήσουμε κάθε πικρία που μας έδωσαν οι τελευταίες ατελείωτες…

3 years ago

Το Madame Fraise είναι το ζαχαροπλαστείο που ψάχνουν όλοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να βρει

Κανονικά αυτό το κείμενο θα ξεκινούσε λέγοντας πως, «Το Madame Fraise άνοιξε τις πόρτες του...», αλλα το Madame Fraise δεν…

3 years ago

Nouvelle Vague: Το πιο κουλ μπαρ των Τιράνων σας προτείνει τρία εύκολα σπιτικά cocktails

Οι γιορτές είναι σπιτική υπόθεση. Όλοι ψάχνουμε αφορμή για να μαζευτούμε με φίλους, φορώντας τα καλά μας, ενώ τα τραπέζια…

3 years ago

Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα: η αμαρτωλή

Άλλοι είναι λάτρεις του ιταλικού πανετόνε, άλλοι λατρεύουν όλα τα παραδοσιακά εορταστικά γλυκά και είμαστε και κάποιοι που ξερογλειφόμαστε με…

3 years ago

Το manouka wine restaurant καλωσορίζει στην κουζίνα του τις comfort γεύσεις της Ελένης Αλειφέρη

Το manouka είναι ένα εγχείρημα με πυλώνες την αγάπη για την εστίαση και τη δημιουργία, δομές τα διαλεκτά ελληνικά προϊόντα…

3 years ago

O Χιλιανός μάγειρας του Kulinaristan έχει φάει σφαίρες στην Παλαιστίνη

Μεσοβδόμαδα με βροχή και μέσα σ’ ένα ταξί, προσπαθώ να θυμηθώ αν έχω αργήσει ή αν θα φτάσω νωρίτερα στο…

3 years ago

Εσείς ακόμα δεν έχετε δοκιμάσει γουρουνοπούλα με Margarita στο Γκαστόνε;

Άνοιξε τον Μάιο, λίγο μετά την άρση του δεύτερου lockdown, ακριβώς την εποχή που είχαμε βγει όλοι σαν τρελοί στους…

3 years ago

Kitschen: Ακονίστε τα chopsticks σας για dumplings με παντζάρι και spicy cocktails

Ο Δημήτρης Liem και ο Σπύρος Μινέτος έφτιαξαν το Kitschen κυριολεκτικά με τα χέρια τους. Από τα ξύλινα ράφια μέχρι και…

3 years ago