SPIRITS

Dia De Los Muertos: η Altos Tequila & το Del Maguey Single Village Mezcal γιορτάζουν την εμβληματική ημέρα του Μεξικό!

Dia De Los Muertos ή «Η Ημέρα των Νεκρών»: μια μεξικανική γιορτή αφιερωμένη στα αγαπημένα πρόσωπα που δεν βρίσκονται πια μαζί μας. Μια παράδοση που ξεκινά 3.000 χρόνια πριν, από τη φυλή των Αζτέκων, και σήμερα γιορτάζεται στις αρχές Νοέμβρη.

 Oι σύγχρονες παραδόσεις περιλαμβάνουν το «κάλεσμα» των νεκρών μέσω των αγαπημένων τους φαγητών, ποτών και αντικειμένων. Κατά την διάρκεια των εορτασμών, το Μεξικό πλημμυρίζεται από θεματικές παρελάσεις, κρανία φτιαγμένα από ζάχαρη, ζωγραφισμένους σκελετούς (calaveras) που χαμογελούν «για να κοροϊδέψουν τον θάνατο» και πολύχρωμα λουλούδια κατιφέ ή αλλιώς, «λουλούδια του θανάτου» (flor de muerto). Η ημέρα φόρος-τιμής στους νεκρούς είναι για τους Μεξικανούς μια γιορτή της ζωής και της μνήμης εκείνων που έφυγαν.

Γιορτάστε μαζί μας

Η Altos Tequila & το Del Maguey Mezcal μεταφέρουν το πνεύμα του Dia de Los Muertos σε επιλεγμένα bars σε όλη την χώρα, και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους  την πιο αγαπημένη γιορτή του Μεξικού, μέσα από μια σειρά θεματικών εκπλήξεων!  Μάθετε να φτιάχνετε μόνοι σας μια γευστική Paloma, τολμήστε ένα face painting που θα σας μεταμφιέσει σε έναν από τους Calaveras και αφήστε την ομάδα μας να σας ενθουσιάσει με εκπλήξεις, δώρα και, φυσικά, θεματικά, special cocktail εμπνευσμένα από την Dia de los Muertos.

Altos & Del Maguey: οι πρωταγωνιστές της φετινής Dia de Los Muertos

Η super-premium tequila Altos από 100% μπλε αγαύη είναι ο ένας πρωταγωνιστής της γιορτής, καθώς αποτελεί τη βάση για τα πιο εκλεκτά tequila-based cocktails. Φέρει περήφανα την υπογραφή του Henry Bessant και του Dré Masso, δυο παγκοσμίου φήμης mixologists που συνεργάστηκαν με τον Jesus Hernandez, τον Maestro Tequilero της Altos, για να δημιουργήσουν το ποτό που πάντα αναζητούσαν. Και είναι η απαράμιλλη γεύση και η ασύγκριτη απαλότητά της οι λόγοι που ψηφίστηκε ως η #1 tequila για την παρασκευή Margarita, στην ψηφοφορία του περίφημου Drinks International το 2023, ανάμεσα σε κορυφαίους bartenders από όλο τον κόσμο.

Ο άλλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, είναι το Del Maguey Single Village Mezcal, το καλά κρυμμένο (μέχρι πρότινος, αφού το Del Maguey έκανε παγκοσμίως γνωστό το mezcal) μυστικό από το Μεξικό. Το απόσταγμα «για εκείνους που δεν σταματούν να ανακαλύπτουν ποτέ». Όπως λέει άλλωστε το Del Maguey, “you don’t find mezcal, mezcal finds you”. Όλα τα Del Maguey φτιάχνονται με απόλυτα παραδοσιακό τρόπο σε χωριά του Μεξικό, από οικογένειες ιθαγενών. Έτσι, δε μιλάμε απλά για ένα απόσταγμα αγαύης – μιλάμε για την πραγματική κουλτούρα και την αρχαία κληρονομιά αυτής της τόσο γοητευτικής χώρας.

📍 Locations:

31/10/23

Juan Rodriguez Bar | Παλλάδος 3, Αθήνα (Altos)

2/11/23

Mejico | Θράκης 10 & 28ης Οκτωβρίου 36, Αργυρούπολη (Altos)

3/11/23

Escoba |Πατριάρχου Μαξίμου 1, Κηφισιά (Altos)

Κόκκινος Λωτός | Ζωοδόχου Πηγής 5, Αθήνα (Altos)

Buena Vista | Αγίου Φιλίππου 7, Αθήνα (Altos)

Λάλος | Ευρυδάμαντος 19, Αθήνα (Del Maguey)

Vogatsikou 3 | Βογατσικού 3, Θεσσαλονίκη (Del Maguey)

Υφήλιος | Προξένου Κορομηλά 1, Θεσσαλονίκη (Altos)

Head & Tales | Πυρσινέλλα 2, Ιωάννινα (Altos)

Grappa | Δημάρχου Κονταράτου 1, Βόλος (Altos)

Bitter | Σφακτηρίας & Αναπλιώτη 26, Καλαμάτα (Altos)

Luna Lounge | Αριστομένους 23, Καλαμάτα (Del Maguey)

The Bitters Bar | Ίδης 25, Ηράκλειο Κρήτης (Altos)

🌐LearnMore

Olmeca Altos | Top ranked tequila for Margarita & Paloma

Del Maguey Single Village Mezcal

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA