ΓΕΥΣΗ

To six d.o.g.s μόλις δημιούργησε το νέο fun εστιατόριο της πόλης

Ένα ταϊλανδέζικο-κρυφό διαμάντι του Αγίου Δημήτριου μετακόμισε μόνιμα στην καρδιά του κέντρου, στον πιο δραστήριο πολυχώρο που μόλις ανανέωσε το εστιατορικό του προφίλ και ταίριαξε άψογα το φαγητό του με τα cocktails και το χαλαρό κλίμα του.

Στο Melt το παγωτό σε κάνει να λιώνεις

Στον αριθμό 19 της Αιόλου, κάπου ανάμεσα σε καφέ και street food μαγαζιά, η πολύχρωμη βιτρίνα του Melt σε κάνει να μην ξέρεις ποια γεύση παγωτού να πρωτοδιαλέξεις.

Η Αθήνα ξέρει από καλό καφέ

Η πόλη γνωρίζει εδώ και καιρό από φάρμες και υψόμετρα, από aeropress και V60, κάποιοι ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά της Βραζιλίας από την Αιθιοπία. Συγκεντρώσαμε τις διευθύνσεις του ποιοτικού καφέ στο κέντρο, είτε μιλάτε αυτή τη γλώσσα είτε όχι.

Τι Ψήνουν οι Εναλλακτικές Bakers της Αθήνας;

Πριν από μερικούς μήνες όλο το Instagram άρχισε να φτιάχνει banana bread, να ζυμώνει ψωμί, να πειραματίζεται με μαρίζ, φουέ και λαδόκολλες. H Ζωή Παρασίδη κάλεσε στην Popaganda, αυτές που αγάπησαν το baking και πριν την καραντίνα.

Η Grana Padano DOP είναι το τυρί που θα απογειώσει γευστικά τα πιάτα σας

Ένα τυρί που κουβαλάει πάνω του μια ιστορία 9 αιώνων, αγαπιέται πιο πολύ από ποτέ από τους λάτρεις του καλού φαγητού παγκοσμίως.

Φαγητό & Ποτό στην Αθήνα: Τρία δροσερά μέρη για την επιστροφή στην πόλη

Δύο ταράτσες με την πιο πολυπόθητη θέα της Αθήνας και μια κατάφυτη διαχρονική αυλή μας δίνουν νόστιμους λόγους για να τις επισκεφθούμε: Από signature cocktails με μυρωδικά που ορίζουν το ελληνικό καλοκαίρι μέχρι τα πιο ξακουστά κεφτεδάκια της πόλης.

Νίκο Θωμά, γιατί όλοι μιλάνε για το φαγητό του Simul;

Στο restart της εστίασης, το όνομά ενός εστιατορίου που άνοιξε το 2015 συζητήθηκε με τα καλύτερα λόγια. Ο chef patron του Simul παρομοιάζει τα εστιατόρια με έναν μουσικό μίκτη και εξηγεί πως πρέπει να προσφέρεται το φαγητό για να μας μένει αξέχαστο.

Vegan Vandal: Στο «Κάτω Παγκράτι», το street food προσφέρεται στην πιο υγιεινή του εκδοχή

Από την παραδοσιακή λαδένια και το σουβλάκι του μέχρι τα burgers του, η νέα vegan διεύθυνση έχει προτάσεις με φαντασία και γεύσεις γνώριμες, είναι ένα μέρος για όσους δεν έχουν πειστεί μέχρι τώρα ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί να είναι απολαυστικό.

Το ποτοπωλείο Τρικενέ στο Μεσολόγγι είναι ένα ταξίδι στο χρόνο.

Αντέχει απαράλλαχτο από το 1901 φτιάχνοντας ούζο, λικέρ μαστίχα, μπανάνα, μέντα και κονιάκ.

Σε ένα φούξια κουτί chillbox κρύβεται όλη η δροσιά του καλοκαιριού

Όταν το γιαούρτι γίνεται πειρασμός…. ο προορισμός είναι ένας! Unbox yourself in a chillbox store.

O «θείος Λεωνίδας» και η ΒΕΡΓΙΝΑ σε κοινή διαδρομή

Η αγαπημένη ελληνική μπύρα αλλάζει εικόνα, κρατώντας όμως αναλλοίωτη τη μοναδική της γεύση.

Τα Παγωτά της Αθήνας

Νέα, διαχρονικά, «ιταλικά» κι «απαλά» - είναι πιο ποιοτικά από ποτέ. Η Ζωή Παρασίδη έκανε την δροσιστική βόλτα στα αθηναϊκά παγωτατζίδικα.

Η Ιταλία στο Παγκράτι

Ένα βράδυ στο Trattoria Italia D’Onofrio.

Κανονίζεις άραγμα με φίλους; Βρήκαμε τι θα πιείτε!

Δεν χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές για να μαζευτείς με φίλους και περάσεις καλά. Μέχρι να μπείτε στο καράβι, μπορείτε να μαζεύεστε στις γωνιές της πόλης και να απολαμβάνετε όλοι μαζί το πιο δροσερό ποτό αυτού του καλοκαιριού.

Φέτος το καλοκαίρι, στο Παγκράτι θα βρείτε κρασιά που αξίζει να συλλέξετε από κάθε άποψη

Η πρώτη σοδειά του Δημήτρη Τζάκου από αμπελώνες μοναδικούς για την Πρέβεζα φιλοτεχνήθηκε στο χέρι από τον Γρηγόρη Παπαγρηγορίου, σε μια συνεργασία με περιορισμένες φιάλες, που είναι συλλεκτική χωρίς να απευθύνεται μόνο σε γνώστες του κρασιού.

«Εκλεκτά αλλά προσιτά»: Έτσι προσαρμόζεται η αθηναϊκή εστίαση στη μετά-lockdown εποχή

7 προτάσεις-καλά νέα για το πορτοφόλι μας: από το μοναδικό διάστερο εστιατόριο της πόλης μέχρι την έξυπνη ιδέα ενός wine bar που φτάνει στην πόρτα μας κι από ένα κορυφαίο γιαπωνέζικο εστιατόριο σε pop-up ανατρεπτικό καφενείο. Της Ζωής Παρασίδη.

Υπάρχει ένας καφές που έγινε το πιο ευχάριστο διάλειμμα στο 8ωρο μας

Όταν οι ρυθμοί στο γραφείο πέφτουν, θες κάτι να σε κάνει να χαλαρώσεις και να ξεχαστείς. Εμείς σου λέμε ποιος είναι ο καφές μας συνοδεύει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και μας δίνει την ενέργεια που μας λείπει.

Materia Prima: Το κρασί βρήκε την πιο casual εκδοχή του στην Πλατεία Μεσολογγίου

Αγάπα τους «αναρχικούς» οινοπαραγωγούς, μαγειρεύει νόστιμα με υλικά από το deli του και βγάζει τραπέζια στην τελευταία κρυφή πλατεία του Παγκρατίου. Το νέο wine bar - bistro της πόλης δεν έχει τίποτα στημένο κι απευθύνεται σε όλους.

Κι όμως ο «σπιτικός» παγωμένος καφές μπορεί να είναι απολαυστικός και σας λέμε ποιος είναι

Δεν χρειάζεται να καταφεύγεις στη λύση του delivery, προκειμένου να απολαύσεις τον αγαπημένο σου freddo. Βρήκαμε τον καφέ που θα μπορείς να φτιάχνεις σπίτι σου, χωρίς να διαφέρει σε τίποτα από τον παγωμένο καφέ της καφετέριας.

COYA Mykonos: Μια νέα γαστρονομική πρόταση φέρνει το πνεύμα της Λατινικής Αμερικής στο κυκλαδίτικο ταπεραμέντο

Φτάνει στη κοσμοπολίτικη Μύκονο με Περουβιανό αέρα, για να προσφέρει γευστικές εμπειρίες που απογειώνουν τις αισθήσεις, αλλά και να μυήσει τους επισκέπτες στην περουβιανή και λατινοαμερικάνικη κουζίνα και κουλτούρα.

Το Joshua Tree Café είναι το υγιεινό pop diner που φέρνει την Καλιφόρνια στο Μετς

Επισκεφθήκαμε το νέο αθηναϊκό hot spot που βασίζεται στην plant-based κουζίνα αλλά ξέρει από «καθαρό βρώμικο» κι all day brunch, ανοίγει νωρίς το πρωί και πάει μέχρι αργά το βράδυ, όταν «πειράζει» cocktails σαν το Bloody Maria.

Naif: Το νέο ανεπιτήδευτο μαγαζί του Νέου Κόσμου σερβίρει λίγα και πολύ καλά

Πίσω από τη Στέγη, ένας νέος all day χώρος ξεκινάει από νωρίς με ποιοτικό καφέ και νόστιμο πρωινό, συνεχίζει με ωραία πίτσα, προσεγμένα απεριτίβο και ιδιαίτερα κρασιά. Το Naif φτιάχτηκε για να γίνει στέκι σε μια γειτονιά ανεξερεύνητη.

The Blind Spot: Το συζητάει όλο το Χαλάνδρι, κι όχι μόνο…

Προέκυψε με αφορμή την κοινότητα που συγκεντρώθηκε γύρω από ένα σύγχρονο μπαρμπέρικο. Πλέον απευθύνεται σε όσους αποζητούν τον ποιοτικό καφέ και τα προσεγμένα γεύματα, σε εκείνους που απολαμβάνουν τα cinnamon rolls στη νέα τους απολαυστική εκδοχή.

Τρομερό Παιδί: Το νέο talk of the town μαγαζί της Αθήνας είναι ένας διαφορετικός φούρνος στα Ιλίσια

Ψήνοντας αρωματικά ψωμιά με ελληνικά σιτηρά και φυσικό προζύμι, ο νέος φούρνος εμπνέεται από τη γαλλική φιλοσοφία στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και δεν μοιάζει με κανέναν άλλον στην πόλη.

Δείξε μου την κούπα σου να σου πω ποιος είσαι

Τελικά ο καφές κάνει την κούπα, ή η κούπα τον καφέ; Πόσα λέει για τον χαρακτήρα μας το φλιτζάνι που επιλέγουμε να γεμίσουμε μυρωδιές και εμπειρίες από το Καφεκοπτείο Coffee Island;

Όταν μόνο πόλεμος δεν ξέσπασε για μια μακαρονάδα

Πώς μια σκελίδα σκόρδο πυροδότησε μια διασκεδαστική ιστορία που μπλέκει γαστρονομία, παράδοση και στερεότυπα με πεντανόστιμο τρόπο...Της Ζωής Παρασίδη.

Όσα νόστιμα της Αθήνας μας έλειψαν κι είναι πάλι κοντά μας, με delivery και take away

Από ένα γαστρονομικό εστιατόριο που προσάρμοσε το μενού του ώστε να μπορούμε να το απολαύσουμε σπίτι μέχρι τα αγαπημένα μας street food σημεία που δεν είχαν ως τώρα delivery, η γεύση της πόλης προσαρμόζεται μέχρι να μας υποδεχθεί ξανά στον χώρο της.

Aν πιστεύετε ότι η εμπειρία ενός ολόφρεσκου specialty espresso δεν χωράει σε μια κάψουλα, το Dope θα σας διαψεύσει

Ένα από τα καλύτερα καφέ της Αθήνας βρήκε έναν καινούργιο τρόπο να μας κρατήσει σε επαφή με τα αρώματα και τις γεύσεις που συνηθίζει να βάζει στο φλυτζάνι μας. H φιλοσοφία του Dope φτάνει πλέον ολόφρεσκη και πολύ αμέσα στην πόρτα μας.

Πώς θα είναι η επόμενη μέρα στην εστίαση;

5 σεφ - εστιάτορες μιλούν για το μέλλον της γεύσης, για τους προβληματισμούς τους, για όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια σκηνή κι όσα θα ήθελαν να δουν να συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και για τη δική μας εστιατορική παρουσία στη ζωή μετά τον κορωνοϊό.

Ζητήσαμε από 12 αγαπημένους μας Σεφ μια Εύκολη Συνταγή για το φετινό Πασχαλινό Τραπέζι

Το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα είναι με λιγότερο κόσμο και πιο λιτό. Αλλά ποιος είπε ότι δεν πρέπει να απολαύσουμε το φαγητό μας; Ζητήσαμε από 12 ειδικούς συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε όλοι κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν με τις πιο νόστιμες.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.