ΓΕΥΣΗ

Huaca Nikkei Resto Bar: Ιαπωνία και Περού συναντιούνται στο Μετς

Είναι μικρό, ζεστό κι αφιερωμένο σε μια κουζίνα με ενδιαφέρουσα ιστορία, ο νέος προορισμός για όσους αγαπούν το φαγητό στη μπάρα και τις fusion γεύσεις που συνδυάζονται άψογα με cocktails.

Bushmills Irish Whiskey: Το γνωρίσαμε στο #DiscoverDifferent πάρτι της Popaganda και δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε

Έρχεται από το βορειότερο τμήμα της Βόρειας Ιρλανδίας, γεμίζει τα ποτήρια μας, είναι το νέο μας αγαπημένο ουίσκι.

Lost Athens: Ένα ανατρεπτικό εστιατόριο, ένας ακόμα λόγος για να βρεθείτε στην Αρχελάου

Είναι αφιερωμένο στην αναζήτηση κι ανάδειξη της ποιοτικής ελληνικής μπύρας, το μενού του χωρίζεται σε πιάτα «με το χέρι»/ «με κουτάλι»/ «με πιρούνι και μαχαίρι», συνιστά το τελευταίο πιο ενδιαφέρον πείραμα της γαστρονομικής Αθήνας.

Αυτό το burger θα το βρείτε στο Yechef, το έχει φτιάξει ο Hλίας Σκουλάς και μάλλον πρέπει να το δοκιμάσετε

Ο πάντα πληθωρικός σεφ μας ταξιδεύει στον κόσμο με street food συνταγές. Ανοίγοντας μπλε τορτίγιες μπροστά μας, φλερτάροντας με το τούρκικο «φαγητό δρομου», φτιάχνοντας το δικό του λουκάνικο και το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο στην πόλη.

11 Νόστιμες Αφίξεις για τον Φετινό Χειμώνα στην Αθήνα

Από comfort ιταλική μέχρι κλασική γαλλική κουζίνα κι από υψηλή γαστρονομία που στο rooftop ενός ξενοδοχείου μέχρι την street food εκδοχή της, αυτά είναι τα νέα μέρη που σηκώνουν συζήτηση στην αυγή του 2020. Της Ζωής Παρασίδη.

Steve’s: Πίσω από την πόρτα ενός πρώην συνεργείου στον Κεραμεικό κρύβεται ένα νέο νόστιμο μυστικό

Το Steve's θέλει να μοιάζει με food market σε κήπο της Νέας Υόρκης, οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την ιταλική κουζίνα των μεταναστών, είναι ένα hidden alley restaurant που σερβίρει πίτσα, τηγανιτά ραβιόλι, ένα mac ‘n’ cheese σε vegan εκδοχή.

Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Άνετον μόλις βρήκε το νέο της σπίτι στο κέντρο της Αθήνας

Το εστιατόριο που οδηγούσε πολλούς μέχρι το Μαρούσι μετακόμισε στην καρδιά του κέντρου αλλά μένει πιστό στην εποχικότητα, στα comfort πιατά που το ανέδειξαν, στην ιδιαίτερη αισθητική του και την χαλαρότητα.

Το Φαγοπότι, αυτό που λέμε κλασική ταβέρνα

Στην ταβέρνα της Νέας Σμύρνης από την οποία έχει περάσει όλη η Αθήνα τα τελευταία 35 χρόνια, θα απολαύσετε νόστιμα κρεατικά μαγειρεμένα σε σιφνιώτικες πήλινες γάστρες, όσο χαζεύετε το εντυπωσιακό κελάρι της.

Στο Dimitris Economides φτιάχνουν καθημερινά καλαίσθητα γλυκά «αρχιτεκτονήματα»

Ο Δημήτρης Οικονομίδης, ο "pastritect" του Νέου Ψυχικού μιλάει με πάθος για την εμμονή του με την πρώτη ύλη και το κόνσεπτ που επανεφηύρε τον χώρο του ζαχαροπλαστείου εντυπωσιάζοντας επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Πού τρώμε αυτούς τους λαχανοντολμάδες; Στη Ζωοδόχο Πηγή, στα Καμίνια, εκεί από το 1944.

Δύο αδέρφια συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειάς τους σ' ένα μαγαζί συνώνυμο με το παρελθόν της περιοχής, πιστοί σε συνταγές που κληρονόμησαν από τη γιαγιά τους βάζοντας όμως και δικές τους πεντανόστιμες πινελιές.

Στο LOT51 το brunch αποκτά άλλη έννοια

Εκεί όπου συναντιώνται η Παπαδιαμαντοπούλου και η Μιχαλακοπούλου, υπάρχει ένα μαγαζί που θυμίζει τόπο συνάντησης για σέρφερς σερβίρει ένα από τα καλύτερα brunch (και όχι μόνο) της πόλης.

45 Λεπτά Πριν ο Σωτήρης Κοντιζάς Σερβίρει το Πρώτο Πιάτο στο Proveleggioς

Ο Παναγιώτης Μένεγος κι ο Ανδρέας Σιμόπουλος ήταν εκεί.

Valteziana: Η Νέα, Ωραία και Φθηνή Πίτσα της Αθήνας

Μανουέλ Καπούρσο και Γεωργία Στρατάκη γνωρίστηκαν μέσω της φωτογραφίας. Τελικά, αφοσιώθηκαν στην τέχνη της ιταλικής πίτσας, ανοίγοντας στα Εξάρχεια ένας μαγαζί που πραγματικά έχει κάτι να πει, τόσο με την αισθητική όσο και με τις γεύσεις του.

Πριν 10 χρόνια βρεθήκαμε στο παλιότερο αποστακτήριο του κόσμου! Και δείτε τι μας έτυχε φέτος…

Στο χωριό Bushmills της Βόρειας Ιρλανδίας παράγεται εδώ και 4 αιώνες το ομώνυμο ουίσκι. Η μοίρα έφερε την Popaganda να το συναντήσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2019.

Στα Prosopa οι γεύσεις συνεχίζουν να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο

Το μαγαζί που άλλαξε τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνα πριν από 20 χρόνια, συνεχίζει να καινοτομεί, προσφέροντας όμως, ακόμα εκλεκτές γεύσεις σε όσους το επισκέπτονται.

Το Opera Quarta φέρνει την Ιταλία στο πιάτο σου

Στον αριθμό 4 της οδού Κριεζώτου, θα βρεις ένα αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο, όπου μπορείς να φας πίτσες με λεπτή ζύμη, φρέσκα ζυμαρικά αλλά και γλυκά, που θα σε ταξιδέψουν γευστικά στα στενά σοκάκια της ιταλικής πρωτεύουσας.

Pura Vida: Μια γευστική έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας

Σε μια «τρύπα» στην οδό Περικλέους θα βρείτε ωραίο καφέ, γευστικά σάντουιτς, χυμούς και «ντόπιες» σαλάτες. Μπράβο στα δύο αδέρφια που έφεραν αέρα από Κόστα Ρίκα στη γειτονιά.

Με τον Πάνο Ιωαννίδη στο Ovio

Πριν εμφανιστεί στην τηλεόραση, ο σεφ εργάστηκε για πολλά χρόνια στο private dining κι έμαθε να μαγειρεύει «για καλεσμένους κι όχι για πελάτες». Αυτή είναι και η φιλοσοφία γύρω από το νέο «ιταλικό» της πιάτσας του Συντάγματος. Της Ζωής Παρασίδη.

Τα γλυκά του Μάρκου Κωνσταντινίδη γίνονται η καλύτερη αφορμή για να πηγαίνετε συνέχεια στο Χαλάνδρι

Ένας pastry chef με όρεξη και έμπνευση, αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη των βορείων προαστίων και συστήνει στον κόσμο κλασικές αλλά και μοντέρνες γεύσεις σε έναν μίνιμαλ και φιλόξενο χώρο, δίπλα στο μετρό της Αγίας Παρασκευής.

Στο «Στέκι Του Ζήση» στην Καστέλλα, οι καλοί πελάτες φτάνουν 20 λεπτά πριν ανοίξει ρωτώντας αν «έχει βάλει φωτιά»…

Ο κύριος Ζήσης Τσαρδακλής, ο καλύτερος ψήστης της περιοχής, μπορεί να μετανιώνει που δεν έβγαλε φωτογραφία με τους «γνωστούς» που πέρασαν από τα τραπέζια του, όμως παραμένει άσος στο παϊδάκι, το μπιφτέκι, το κοντοσούβλι, ακόμα και στην καλή φέτα.

«Αδελφός»: Το ελληνικό εστιατόριο που σερβίρει γεμιστά στο Παρίσι και στο μενού του θυμάται έναν στίχο του Τάκι Τσαν

Ο Théodoros Gennitsakis άνοιξε ένα εστιατόριο στην «Πόλη του Φωτός», φόρο τιμής σε όσα τον έχουν διαμορφώσει, μακριά απο κλισέ. Αφετηρία του ήταν ένα fashion brand, έμπνευσή του οι διαφορετικές κουλτούρες ανάμεσα στις οποίες μεγάλωσε.

Τα πιάτα του Αννίβα Πιτυλάκη, θα σε κάνουν να θες να πηγαίνεις πιο συχνά στα Πατήσια

Το ΕΝΘΥΜΙΟΝ στην Αγίας Λαύρας 56, μετρά πλέον 24 χρόνια και ο σχεδόν συνομήλικος σεφ του, το βάζει δυνατά στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.

To Mama Roux σε ταξιδεύει στη μεξικανική κουζίνα

Ξεναγός, ο διάσημος Μεξικανός chef Fernando Martinez Zavala και διαβατήριο ένα pop up μενού με tacos υψηλής γαστρονομίας.

10+1 πιάτα που Τρώμε στις Μπάρες της Αθήνας

Από τη βουτυράτη φρυγανιά του Galaxy και τη μακαρονάδα με κιμά του Duende μέχρι τα «τυράκια-σαλαμάκια» του Drupes & Drips και τις τηγανητές μπάμιες στο Λοκάλι, αυτά είναι τα πιάτα που μας κρατάνε στη θέση μας στα μπαρ. Της Ζωής Παρασίδη.

Στο Ηράκλειο όλα τα στενά οδηγούν στο Apiri για ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις

Μίνιμαλ διακόσμηση και πιάτα φτιαγμένα με τα πιο εκλεκτά υλικά, αποτελούν την συνταγή για την δημιουργία του καλά κρυμμένου μυστικού των Ηρακλειωτών.

Το Mystic στο Παγκράτι ανανεώνει το μενού με Μεσογειακά πιάτα ημέρας… μμμ!!!

Η επιχείρηση που σύστησε την πίτσα, τα ζυμαρικά και το λάδι κάνναβης στους Αθηναίους, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις νέες γεύσεις που έχει προσθέσει στον κατάλογό της.

Τι κι αν έχουμε Νοέμβρη, ας δούμε λίγα και ενδιαφέροντα στοιχεία για το Oktoberfest

Το 1815 η Paulaner έστησε το πρώτο της beerhall και το Oktoberfest ήταν πλέον πραγματικότητα. Έκτοτε το ραντεβού όλων των φίλων της μπύρας διεθνώς δίνεται κάθε Οκτώβριο στο Μόναχο. Μας ταξίδεψε κι εμάς μέχρι εκεί.



Αναζητώντας τον καλύτερο νέο σεφ του κόσμου

O Φώτης Βαλλάτος ταξίδεψε μέχρι τη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσει έναν εκ των τελικών του S.Pellegrino Young Chef 2020 Regional Finals, του σημαντικότερου διεθνή διαγωνισμού ανάδειξης νέων σεφ και εντυπωσιάστηκε από το πολύ υψηλό επίπεδο.

Juicy Lucy: Ο πεζόδρομος της Ζεύξιδος μπορεί να υπερηφανεύεται για τα burgers του!

Το γευστικό πείραμα της Φλώρας και του Λευτέρη σβήνει το πρώτο του κεράκι στη Θεσσαλονίκη!

«Ρακόρ», αυτό που εννοούμε όταν λέμε Μικρό Εστιατόριο Πόλης

Πάντα φιλόξενο στον Κεραμεικό, δε μας αφήνει να βαρεθούμε με τα πιάτα ημέρας και τις βελουτέ σούπες του, ενώ βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση καλής πρώτης ύλης για να μας προσφέρει νέα δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.