Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΓΕΥΣΗ

Ζούμε την εποχή των εκλεκτών virtual εστιατορίων;

Γευστικά πρότζεκτ ξεπετάγονται στο instagram και τις πλατφόρμες delivery ενώ η Αθήνα μαθαίνει τα ιαπωνικά bento boxes, ψήνει μόνη της πίτσα ακολουθώντας τις οδηγίες ενός δημοφιλούς σεφ, τρώει τυλιχτό σουβλάκι και σάντουιτς από σημαντικά εστιατόρια.

Overoll: Φαίνεται πως η Αθήνα περίμενε αυτά τα κρουασάν εδώ και χρόνια

Η πρώτη croissanterie μόλις εμφανίστηκε στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης προσφέροντας comfort σφολιάτες, μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές στην πιο ποιοτική της εκδοχή, με γαλλικό βούτυρο, προζύμι και αφοσίωση στην τέχνη που απαιτεί το κρουασάν.

Madame Ginger, τι θα μαγείρευες στον Άλεξ Τέρνερ και ποια συνταγή σου αφιερώνεις στην Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ;

Η Μαρίλου Παντάκη κυκλοφόρησε το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, ένα διαφορετικό βιβλίο μαγειρικής με 61 πανεύκολες συνταγές για όλους. Της ζητήσαμε να αφιερώσει κάποιες από αυτές σε γνωστά κι ετερόκλητα μεταξύ τους πρόσωπα.

Ποια είναι η νέα ταυτότητα της ελληνικής κουζίνας;

Μπορούμε να διαχωρίσουμε πότε τρώμε ελληνικά και πότε όχι; Φτάνει η καλή πρώτη ύλη για όλους; Έχουν να μας διδάξουν κάτι άλλο οι ξένες κουζίνες; Ρωτήσαμε τους ειδικούς, κάποιους από τους μάγειρες που πήραν τα καλύτερα σχόλια φέτος.

Έχει Πλωμάρι, Έχει Ήλιο κι αυτά είναι τα 7 φθινοπωρινά must για να μεγαλουργήσετε στην βεράντα σας

Ποιός είπε ότι η βεράντα δεν μπορεί να γίνει το νέο αγαπημένο μας στέκι; Έχει Πλωμάρι, Έχει Ήλιο και με αυτά τα έξυπνα tips, όλα γίνονται!

Έχει Πλωμάρι, έχει Ήλιο και Ώρα για Πλωμάρι χωρίς μουσική δε γίνεται!

Αν Ώρα για Πλωμάρι να τα 10 τραγούδια που θα κάνουν την στιγμή ηλιόλουστη.

Στοά Φιξ: Η Ομόνοια έχει πλέον ένα υπόγειο γαστρονομικό καφενείο που μας χωράει όλους

Η Γωγώ Δελογιάννη σερβίρει τα διάσημα κεφτεδάκια της, συνταγές σημερινές και comfort με βλέμμα στην παράδοση θέλοντας να δημιουργήσει ένα στέκι μακριά από τις γνωστές πιάτσες. Η Στοά Φιξ μόλις άνοιξε και είναι talk of the town.

Στον Μπούφαλο το μπέργκερ τρώγεται μόνο με τα χέρια

Στην πιο ανερχόμενη πλατεία της Αθήνας, θα βρεις το πιο αμερικάνικο μπέργκερ της πόλης και όχι μόνο.

Μισό αιώνα μετά την πρώτη του εμφάνιση, ο frappé συνεχίζει να είναι συνδεδεμένος με τα καλοκαίρια μας

Στη χώρα μας που έχει πάνω από 200 μέρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο, αναζητούμε την δροσιά ακόμα και στα μικρά. Ένα από αυτά είναι και ο αγαπημένος μας καφές.

To six d.o.g.s μόλις δημιούργησε το νέο fun εστιατόριο της πόλης

Ένα ταϊλανδέζικο-κρυφό διαμάντι του Αγίου Δημήτριου μετακόμισε μόνιμα στην καρδιά του κέντρου, στον πιο δραστήριο πολυχώρο που μόλις ανανέωσε το εστιατορικό του προφίλ και ταίριαξε άψογα το φαγητό του με τα cocktails και το χαλαρό κλίμα του.

Στο Melt το παγωτό σε κάνει να λιώνεις

Στον αριθμό 19 της Αιόλου, κάπου ανάμεσα σε καφέ και street food μαγαζιά, η πολύχρωμη βιτρίνα του Melt σε κάνει να μην ξέρεις ποια γεύση παγωτού να πρωτοδιαλέξεις.

Η Αθήνα ξέρει από καλό καφέ

Η πόλη γνωρίζει εδώ και καιρό από φάρμες και υψόμετρα, από aeropress και V60, κάποιοι ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά της Βραζιλίας από την Αιθιοπία. Συγκεντρώσαμε τις διευθύνσεις του ποιοτικού καφέ στο κέντρο, είτε μιλάτε αυτή τη γλώσσα είτε όχι.

Τι Ψήνουν οι Εναλλακτικές Bakers της Αθήνας;

Πριν από μερικούς μήνες όλο το Instagram άρχισε να φτιάχνει banana bread, να ζυμώνει ψωμί, να πειραματίζεται με μαρίζ, φουέ και λαδόκολλες. H Ζωή Παρασίδη κάλεσε στην Popaganda, αυτές που αγάπησαν το baking και πριν την καραντίνα.

Η Grana Padano DOP είναι το τυρί που θα απογειώσει γευστικά τα πιάτα σας

Ένα τυρί που κουβαλάει πάνω του μια ιστορία 9 αιώνων, αγαπιέται πιο πολύ από ποτέ από τους λάτρεις του καλού φαγητού παγκοσμίως.

Φαγητό & Ποτό στην Αθήνα: Τρία δροσερά μέρη για την επιστροφή στην πόλη

Δύο ταράτσες με την πιο πολυπόθητη θέα της Αθήνας και μια κατάφυτη διαχρονική αυλή μας δίνουν νόστιμους λόγους για να τις επισκεφθούμε: Από signature cocktails με μυρωδικά που ορίζουν το ελληνικό καλοκαίρι μέχρι τα πιο ξακουστά κεφτεδάκια της πόλης.

Νίκο Θωμά, γιατί όλοι μιλάνε για το φαγητό του Simul;

Στο restart της εστίασης, το όνομά ενός εστιατορίου που άνοιξε το 2015 συζητήθηκε με τα καλύτερα λόγια. Ο chef patron του Simul παρομοιάζει τα εστιατόρια με έναν μουσικό μίκτη και εξηγεί πως πρέπει να προσφέρεται το φαγητό για να μας μένει αξέχαστο.

Vegan Vandal: Στο «Κάτω Παγκράτι», το street food προσφέρεται στην πιο υγιεινή του εκδοχή

Από την παραδοσιακή λαδένια και το σουβλάκι του μέχρι τα burgers του, η νέα vegan διεύθυνση έχει προτάσεις με φαντασία και γεύσεις γνώριμες, είναι ένα μέρος για όσους δεν έχουν πειστεί μέχρι τώρα ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί να είναι απολαυστικό.

Το ποτοπωλείο Τρικενέ στο Μεσολόγγι είναι ένα ταξίδι στο χρόνο.

Αντέχει απαράλλαχτο από το 1901 φτιάχνοντας ούζο, λικέρ μαστίχα, μπανάνα, μέντα και κονιάκ.

Σε ένα φούξια κουτί chillbox κρύβεται όλη η δροσιά του καλοκαιριού

Όταν το γιαούρτι γίνεται πειρασμός…. ο προορισμός είναι ένας! Unbox yourself in a chillbox store.

O «θείος Λεωνίδας» και η ΒΕΡΓΙΝΑ σε κοινή διαδρομή

Η αγαπημένη ελληνική μπύρα αλλάζει εικόνα, κρατώντας όμως αναλλοίωτη τη μοναδική της γεύση.

Τα Παγωτά της Αθήνας

Νέα, διαχρονικά, «ιταλικά» κι «απαλά» - είναι πιο ποιοτικά από ποτέ. Η Ζωή Παρασίδη έκανε την δροσιστική βόλτα στα αθηναϊκά παγωτατζίδικα.

Η Ιταλία στο Παγκράτι

Ένα βράδυ στο Trattoria Italia D’Onofrio.

Κανονίζεις άραγμα με φίλους; Βρήκαμε τι θα πιείτε!

Δεν χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές για να μαζευτείς με φίλους και περάσεις καλά. Μέχρι να μπείτε στο καράβι, μπορείτε να μαζεύεστε στις γωνιές της πόλης και να απολαμβάνετε όλοι μαζί το πιο δροσερό ποτό αυτού του καλοκαιριού.

Φέτος το καλοκαίρι, στο Παγκράτι θα βρείτε κρασιά που αξίζει να συλλέξετε από κάθε άποψη

Η πρώτη σοδειά του Δημήτρη Τζάκου από αμπελώνες μοναδικούς για την Πρέβεζα φιλοτεχνήθηκε στο χέρι από τον Γρηγόρη Παπαγρηγορίου, σε μια συνεργασία με περιορισμένες φιάλες, που είναι συλλεκτική χωρίς να απευθύνεται μόνο σε γνώστες του κρασιού.

«Εκλεκτά αλλά προσιτά»: Έτσι προσαρμόζεται η αθηναϊκή εστίαση στη μετά-lockdown εποχή

7 προτάσεις-καλά νέα για το πορτοφόλι μας: από το μοναδικό διάστερο εστιατόριο της πόλης μέχρι την έξυπνη ιδέα ενός wine bar που φτάνει στην πόρτα μας κι από ένα κορυφαίο γιαπωνέζικο εστιατόριο σε pop-up ανατρεπτικό καφενείο. Της Ζωής Παρασίδη.

Υπάρχει ένας καφές που έγινε το πιο ευχάριστο διάλειμμα στο 8ωρο μας

Όταν οι ρυθμοί στο γραφείο πέφτουν, θες κάτι να σε κάνει να χαλαρώσεις και να ξεχαστείς. Εμείς σου λέμε ποιος είναι ο καφές μας συνοδεύει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και μας δίνει την ενέργεια που μας λείπει.

Materia Prima: Το κρασί βρήκε την πιο casual εκδοχή του στην Πλατεία Μεσολογγίου

Αγάπα τους «αναρχικούς» οινοπαραγωγούς, μαγειρεύει νόστιμα με υλικά από το deli του και βγάζει τραπέζια στην τελευταία κρυφή πλατεία του Παγκρατίου. Το νέο wine bar - bistro της πόλης δεν έχει τίποτα στημένο κι απευθύνεται σε όλους.

Κι όμως ο «σπιτικός» παγωμένος καφές μπορεί να είναι απολαυστικός και σας λέμε ποιος είναι

Δεν χρειάζεται να καταφεύγεις στη λύση του delivery, προκειμένου να απολαύσεις τον αγαπημένο σου freddo. Βρήκαμε τον καφέ που θα μπορείς να φτιάχνεις σπίτι σου, χωρίς να διαφέρει σε τίποτα από τον παγωμένο καφέ της καφετέριας.

COYA Mykonos: Μια νέα γαστρονομική πρόταση φέρνει το πνεύμα της Λατινικής Αμερικής στο κυκλαδίτικο ταπεραμέντο

Φτάνει στη κοσμοπολίτικη Μύκονο με Περουβιανό αέρα, για να προσφέρει γευστικές εμπειρίες που απογειώνουν τις αισθήσεις, αλλά και να μυήσει τους επισκέπτες στην περουβιανή και λατινοαμερικάνικη κουζίνα και κουλτούρα.

Το Joshua Tree Café είναι το υγιεινό pop diner που φέρνει την Καλιφόρνια στο Μετς

Επισκεφθήκαμε το νέο αθηναϊκό hot spot που βασίζεται στην plant-based κουζίνα αλλά ξέρει από «καθαρό βρώμικο» κι all day brunch, ανοίγει νωρίς το πρωί και πάει μέχρι αργά το βράδυ, όταν «πειράζει» cocktails σαν το Bloody Maria.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.