Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΓΕΥΣΗ

Τέσσερα σπιτικά κοκτέιλ για να γίνει το σαλόνι σας η νέα αγαπημένη σας μπάρα

Μπορεί τα μπαρ να είναι κλειστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να απαρνηθούμε όλες τις μικρές χαρές της παλιάς μας καθημερινότητας. Τώρα μπορείς να γίνει κι εσύ bartender και μάλιστα πιο εύκολα απ' όσο νομίζεις.

Να βρείτε κάποιον να σας φέρεται όπως ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης στο χαρούπι

Στη «Χαρουπιά» γεύσεις από όλο τον κόσμο τυλίγονται σε μια πίτα από χαρούπι.

Pizzaslut: Η νέα γκουρμέ πίτσα της Αθήνας αποδείχτηκε εθιστική

Φτιάχνεται μέσα σε ένα μπαρ-στέκι της Πλατείας Καρύτση, ακολουθεί τη ναπολιτάνικη σχολή αλλά δεν θέλει τον τίτλο της «αυθεντικής ιταλικής», έχει ζυμάρι αέρινο και φροντίζει να μην αφήσουμε στεφάνι στο κουτί.

“Alex Cooks At Home” & “Aleria Weekend at Home”: Δύο σπουδαίοι σεφ μας έχουν νόστιμα νέα

O Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε να ανοίξει την κουζίνα του σπιτιού του και ο Γκίκας Ξενάκης φέρνει στο σπίτι μας την νέα ελληνική κουζίνα.

Noah: Η αυλή του κέντρου που αποφάσισε να φέρει το καλοκαίρι μέσα στον Χειμώνα

Και το φέρνει στην πόρτα μας, κάνοντας delivery όσα απολαύσαμε στο μπαρ της τις ζεστές μέρες, συστήνοντας μας τη νέα του σεφ και προσφέροντας μας νέες ευφάνταστες και νόστιμες ιδέες.

Μόλις καταλάβαμε γιατί το Lost Athens έκανε delivery μόνο ένα burger

Και ερωτευτήκαμε ένα πατατόψωμο με korean style κοτόπουλο. To ανατρεπτικό εστιατόριο κάνει delivery την street πλευρά της κουζίνας του, ψαγμένες μπύρες αλλά και τη μουσική του θέλοντας να μας μεταφέρει στην Αρχελάου, στο «έξω» όπως το θυμόμαστε.

Μarketta: Μια Καναδή στη Λέκκα μας ανοίγει την όρεξη για σάντουιτς και σαλάτες

Σε λίγα τετραγωνικά, η νέα μας γειτόνισσα, η Έρικα φτιάχνει νόστιμες και χορταστικές σαλάτες, ποιοτικά σάντουιτς με μπριος και φοκάτσια, προσφέρει μετρημένα και ανάλαφρα γεύματα που πρέπει να δοκιμάσετε.

Απελευθέρωσε τις φυσαλίδες και τον mixologist που κρύβεις μέσα σου. Εμείς σου δείχνουμε τον τρόπο

Έχεις πεθυμήσει να πιεις μια Paloma; Σου έλειψαν τα αγαπημένα σου κοκτέιλ; Τώρα μπορείς να τα απολαύσεις και μάλιστα από τα χεράκια σου και είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις.

Τα 20 Πιάτα του 2020

Γεμάτα με το φαγητό που μας εντυπωσίασε όσο ήμασταν ακόμα έξω, αλλά κι εκείνο που κάνει πιο ευχάριστη την αναγκαστική παραμονή μας σπίτι. Όλα συνδεδεμένα με όμορφες στιγμές και ευχάριστες εκπλήξεις που τις χρειάζομαστε φέτος. Της Ζωής Παρασίδη.

Ζητήσαμε από 9 σεφ να μας βοηθήσουν να στρώσουμε το γιορτινό μας τραπέζι

Σε μια χρονιά που μας κρατάει μακριά απ΄ όσα νόστιμα μας σερβίρουν στις σάλες τους, μας έστειλαν συνταγές για να πετύχουμε από τη νοστιμιά που έχει η γάστρα της μαμάς τους μέχρι για να καταφέρουμε να στήσουμε πιάτα με κομψές λεπτομέρειες.

15 άνθρωποι των μπαρ μας βοηθούν να φτιάξουμε τα cocktails των γιορτών

Φτιάχνουμε εύκολα, χειμωνιάτικα και εορταστικά cocktails, πίνουμε στην υγειά των μπαρ και των ανθρώπων τους που μας λείπουν όσο ποτέ.

Ourse και Σουit: Η Αθήνα μόλις απέκτησε δύο νέα φοβερά ζαχαροπλαστεία

Στη Γλυφάδα και στο Παλαιό Φάληρο, δύο νέοι και κορυφαίοι pastry chefs δημιουργούν γλυκά για τα δύο καινούργια ζαχαροπλαστεία της πόλης που ξεχωρίζουν για διαφορετικούς λόγους.

Οι Eναλλακτικές Bakers της Αθήνας μας έστειλαν συνταγές για τα φετινά σας μελομακάρονα

Τα προτιμάτε τραγανά και λιγότερο σιροπιασμένα; Χρειάζεστε μια vegan εκδοχή τους; Έχετε πάθει εμμονή με το χαρούπι; Νοσταλγείτε ακόμα το καλοκαίρι; Είστε της παράδοσης στα γλυκά αλλά θέλετε και το twist σας. Σας έχουμε μια συνταγή για κάθε περίπτωση.

Στα Prosopa οι γεύσεις συνεχίζουν να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και πλέον φτάνουν και στο σπίτι σας

Το μαγαζί που άλλαξε τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνα πριν από 21 χρόνια, συνεχίζει να καινοτομεί και προσφέρει πλέον τα εκλεκτά του πιάτα στην πόρτα σας.

Ο νέος Λουμίδης Παπαγάλος μονοποικιλιακός θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια

Ο αγαπημένος μας ελληνικός καφές είναι εδώ και δεκαετίες σημείο αναφοράς που διαρκώς ανανεώνεται κι εξελίσσεται. Με τον Λουμίδη Παπαγάλο Μονοποικιλιακό να είναι το αποκορύφωμα αυτής της πορείας.

Ζούμε την εποχή των εκλεκτών virtual εστιατορίων;

Γευστικά πρότζεκτ ξεπετάγονται στο instagram και τις πλατφόρμες delivery ενώ η Αθήνα μαθαίνει τα ιαπωνικά bento boxes, ψήνει μόνη της πίτσα ακολουθώντας τις οδηγίες ενός δημοφιλούς σεφ, τρώει τυλιχτό σουβλάκι και σάντουιτς από σημαντικά εστιατόρια.

Overoll: Φαίνεται πως η Αθήνα περίμενε αυτά τα κρουασάν εδώ και χρόνια

Η πρώτη croissanterie μόλις εμφανίστηκε στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης προσφέροντας comfort σφολιάτες, μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές στην πιο ποιοτική της εκδοχή, με γαλλικό βούτυρο, προζύμι και αφοσίωση στην τέχνη που απαιτεί το κρουασάν.

Madame Ginger, τι θα μαγείρευες στον Άλεξ Τέρνερ και ποια συνταγή σου αφιερώνεις στην Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ;

Η Μαρίλου Παντάκη κυκλοφόρησε το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, ένα διαφορετικό βιβλίο μαγειρικής με 61 πανεύκολες συνταγές για όλους. Της ζητήσαμε να αφιερώσει κάποιες από αυτές σε γνωστά κι ετερόκλητα μεταξύ τους πρόσωπα.

Ποια είναι η νέα ταυτότητα της ελληνικής κουζίνας;

Μπορούμε να διαχωρίσουμε πότε τρώμε ελληνικά και πότε όχι; Φτάνει η καλή πρώτη ύλη για όλους; Έχουν να μας διδάξουν κάτι άλλο οι ξένες κουζίνες; Ρωτήσαμε τους ειδικούς, κάποιους από τους μάγειρες που πήραν τα καλύτερα σχόλια φέτος.

Έχει Πλωμάρι, Έχει Ήλιο κι αυτά είναι τα 7 φθινοπωρινά must για να μεγαλουργήσετε στην βεράντα σας

Ποιός είπε ότι η βεράντα δεν μπορεί να γίνει το νέο αγαπημένο μας στέκι; Έχει Πλωμάρι, Έχει Ήλιο και με αυτά τα έξυπνα tips, όλα γίνονται!

Έχει Πλωμάρι, έχει Ήλιο και Ώρα για Πλωμάρι χωρίς μουσική δε γίνεται!

Αν Ώρα για Πλωμάρι να τα 10 τραγούδια που θα κάνουν την στιγμή ηλιόλουστη.

Στοά Φιξ: Η Ομόνοια έχει πλέον ένα υπόγειο γαστρονομικό καφενείο που μας χωράει όλους

Η Γωγώ Δελογιάννη σερβίρει τα διάσημα κεφτεδάκια της, συνταγές σημερινές και comfort με βλέμμα στην παράδοση θέλοντας να δημιουργήσει ένα στέκι μακριά από τις γνωστές πιάτσες. Η Στοά Φιξ μόλις άνοιξε και είναι talk of the town.

Στον Μπούφαλο το μπέργκερ τρώγεται μόνο με τα χέρια

Στην πιο ανερχόμενη πλατεία της Αθήνας, θα βρεις το πιο αμερικάνικο μπέργκερ της πόλης και όχι μόνο.

Μισό αιώνα μετά την πρώτη του εμφάνιση, ο frappé συνεχίζει να είναι συνδεδεμένος με τα καλοκαίρια μας

Στη χώρα μας που έχει πάνω από 200 μέρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο, αναζητούμε την δροσιά ακόμα και στα μικρά. Ένα από αυτά είναι και ο αγαπημένος μας καφές.

To six d.o.g.s μόλις δημιούργησε το νέο fun εστιατόριο της πόλης

Ένα ταϊλανδέζικο-κρυφό διαμάντι του Αγίου Δημήτριου μετακόμισε μόνιμα στην καρδιά του κέντρου, στον πιο δραστήριο πολυχώρο που μόλις ανανέωσε το εστιατορικό του προφίλ και ταίριαξε άψογα το φαγητό του με τα cocktails και το χαλαρό κλίμα του.

Στο Melt το παγωτό σε κάνει να λιώνεις

Στον αριθμό 19 της Αιόλου, κάπου ανάμεσα σε καφέ και street food μαγαζιά, η πολύχρωμη βιτρίνα του Melt σε κάνει να μην ξέρεις ποια γεύση παγωτού να πρωτοδιαλέξεις.

Η Αθήνα ξέρει από καλό καφέ

Η πόλη γνωρίζει εδώ και καιρό από φάρμες και υψόμετρα, από aeropress και V60, κάποιοι ξεχωρίζουν τα χαρακτηριστικά της Βραζιλίας από την Αιθιοπία. Συγκεντρώσαμε τις διευθύνσεις του ποιοτικού καφέ στο κέντρο, είτε μιλάτε αυτή τη γλώσσα είτε όχι.

Τι Ψήνουν οι Εναλλακτικές Bakers της Αθήνας;

Πριν από μερικούς μήνες όλο το Instagram άρχισε να φτιάχνει banana bread, να ζυμώνει ψωμί, να πειραματίζεται με μαρίζ, φουέ και λαδόκολλες. H Ζωή Παρασίδη κάλεσε στην Popaganda, αυτές που αγάπησαν το baking και πριν την καραντίνα.

Η Grana Padano DOP είναι το τυρί που θα απογειώσει γευστικά τα πιάτα σας

Ένα τυρί που κουβαλάει πάνω του μια ιστορία 9 αιώνων, αγαπιέται πιο πολύ από ποτέ από τους λάτρεις του καλού φαγητού παγκοσμίως.

Φαγητό & Ποτό στην Αθήνα: Τρία δροσερά μέρη για την επιστροφή στην πόλη

Δύο ταράτσες με την πιο πολυπόθητη θέα της Αθήνας και μια κατάφυτη διαχρονική αυλή μας δίνουν νόστιμους λόγους για να τις επισκεφθούμε: Από signature cocktails με μυρωδικά που ορίζουν το ελληνικό καλοκαίρι μέχρι τα πιο ξακουστά κεφτεδάκια της πόλης.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.