Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Επιστροφή στα θρανία για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλον το κόσμο υπό την πίεση των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού. Εικόνες από διάφορες χώρες του κόσμου, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου του 2020.
Φωτογραφίες: EPA

Βαλένθια, ανατολική Ισπανία.   EPA / Morrel

Ο Σεπτέμβριος έφτασε και η επιστροφή σιγά σιγά στα θρανία για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλον το κόσμο είναι γεγονός. Η πίεση για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού είναι μεγάλη. Τα παιδιά και οι δάσκαλοι και δασκάλες θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα της απόστασης μεταξύ τους, της χρήσης της μάσκας, της συνεχούς απολύμανσης.

Πόσο εφικτό είναι αυτό και για πόσο διάστημα, σ’ έναν χώρο που ορίζεται κατεξοχήν από ελευθερία, κοινωνικότητα και αλληλεπίδραση;

 

ΙΣΠΑΝΙΑ

EPA/Juan Carlos Cardenas

EPA/Morrel

EPA/BIEL ALIÑO

ΚΡΟΑΤΙΑ

EPA/STRINGER

EPA/STRINGER

EPA/STRINGER

ΑΥΣΤΡΙΑ

EPA/CHRISTIAN BRUNA

EPA/CHRISTIAN BRUNA

ΙΤΑΛΙΑ

EPA/PAOLO SALMOIRAGO

EPA/FILIPPO VENEZIA

ΚΑΜΠΟΤΖΗ

EPA/MAK REMISSA

EPA/MAK REMISSA

EPA/MAK REMISSA

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

EPA/ABED AL HASHLAMOUN

EPA/ABED AL HASHLAMOUN

EPA/ABED AL HASHLAMOUN

EPA/ABED AL HASHLAMOUN

 

 

 

Στη Βρετανία ήδη, μερικά από τα πρώτα σχολεία που άνοιξαν τις πόρτες τους έκλεισαν επ’ αόριστον, αφού δεν κατάφεραν να αποφύγουν την μετάδοση του ιού.

Έστω και με την μάσκα όμως, ως το καινούργιο κι επιβεβλημένο αξεσουάρ παντού, να καλύπτει τα πρόσωπα δασκάλων και μαθητών, η ανάγκη των ανθρώπων να εκπαιδεύσουν τις νέες γενιές και να τις προετοιμάσουν για ένα καλύτερο μέλλον που έρχεται, φαντάζει πάνω και πέρα από κάθε δυσκολία. Και καθιστά το σχολείο τόσο απαραίτητο για την ελπίδα όλης της ανθρωπότητας, όσο το οξυγόνο είναι για την αναπνοή.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.