Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPHERA NETWORK

Χρήστος Βρεττός: Να απομυθοποιήσουμε την πολιτική, να γίνει πιο fun

Η ημέρα που ψηφίζουμε για το μέλλον της Ευρώπης είναι προ των πυλών και η Αναστασία Βαϊτσοπούλου μιλά με τον νεότερο και ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ υποψήφιο του «Κόσμος» για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, πολιτικά και οικολογικά.
Βίντεο: Γεράσιμος Δομένικος
Σε συνεργασία με το Sphera Network
Χρήστος Βρεττός - Κόσμος

Φρέσκος λόγος και άγρυπνη -διαθεματική- ματιά απέναντι σε κάθε κοινωνικοπολιτική εξέλιξη, βαθιά ευαισθησία για το περιβάλλον και πολιτικοποιημένος, ο Χρήστος Βρεττός είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το νεοσύστατο κόμμα «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος είναι μέλος της ευρωομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ετών 27, έχει σπουδάσει περιβαλλοντικές επιστήμες και δουλεύει σε δύο ΜΚΟ πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον εκδημοκρατισμό της ενεργειακής μετάβασης. Η πολιτική μοιάζει για αυτόν τρόπος ζωής, αφού κατεβαίνει συνέχεια σε διαμαρτυρίες για να διεκδικήσει όσα θεωρεί ότι πρέπει να είναι κατάκτηση μιας δίκαιης κοινωνίας, θέτοντας την πολιτική οικολογία σε πρώτη θέση.

Ο Χρήστος Βρεττός μίλησε στην Popaganda, με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές, για όσα τον απασχολούν ως νέο και πολιτικοποιημένο μέλος της κοινωνίας μας. Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν υπάρχουν «πράσινα» κόμματα, αλλά κόμματα κοινής λογικής και κάνει λόγο για την Εθνική Πράσινη Συμφωνία του «Κόσμος», το TikTok και το πώς νοείται η πολιτική σήμερα.

«Πρέπει να δούμε ένα μοντέλο πολιτικής, που να ενθαρρύνει και να ενδυναμώνει. Για μένα, αυτή είναι και η αναρχική θεωρία, η οποία λέει ότι το κράτος πρέπει να ενδυναμώνει συνέχεια τους πολίτες του σε βαθμό που σχεδόν να σταματήσουν να το χρειάζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οπότε δεν με ενδιαφέρει τόσο το κομμάτι του “Α, είναι πέντε επιφανή πρόσωπα, ήρωες, το λαμπρό παράδειγμα, ο Χρήστος που είναι νέος και κατέβηκε στην πολιτική”. Εμένα με ενδιαφέρει πώς θα φτιάξουμε τις δομές, ώστε πολλά άτομα να μπορούν να το κάνουν αυτό, να έχουν το προνόμιο του χρόνου, το προνόμιο της γνώσης, το προνόμιο της ασφάλειας, να μπορούν να βγουν σε μια δημόσια πλατφόρμα χωρίς να υποστούν κακοποίηση και βία. Πρέπει να γίνει και fun και να γίνει και προσβάσιμη η πληροφορία».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε ο Χρήστος Βρεττός:

https://www.youtube.com/watch?v=sgnpiM50-kI

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.