Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τι ψάχνει ο κόσμος στο ίντερνετ σχετικά με τον Άγιο Βασίλη;

Διαβάστε τη λίστα με τις δέκα πιο δημοφιλείς αναζητήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της Google.
6f450290-7ca1-11e4-9877-75edba0cee0c_santa-claus

Αν πληκτρολογήσεις τo όνομα “Santa Claus” στην πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου θα πέσεις πάνω σε εκατομμύρια αποτελέσματα που αφορούν ταξιδιωτικά πακέτα για το Ρόβανιεμι της Λαπωνίας και ιστοσελίδες στις οποίες μπορείς να νιώσεις πάλι παιδί, διακοσμώντας το σπίτι του Άγιου Βασίλη και πακετάροντας μαζί του τα δώρα των Χριστουγέννων (ή της Πρωτοχρονιάς, όπςω διαφέρουμε και σε αυτό οι αιώνια ανυπότακτοι Έλληνες). Επίσης, το google search βγάζει από παιχνίδια μέχρι προγράμματα σπουδών για επίδοξους Αγίους τα οποία παραδίδονται από μια σχολή του Μίσιγκαν. Ορισμένοι χρήστες όμως -αγνώστου ηλικίας- φαίνεται πως έχουν άλλου είδους απορίες σχετικά με τον αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ήρωα των παιδιών. Μια λίστα του περιοδικού ΤIME βασισμένη σε μετρήσεις της Google για τα έτη 2013- 2015 αποδεικνύει μέσα από δέκα ερωτήσεις πως οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα εκείνον που μπαίνει απροειδοποίητα στο σπίτι τους προκειμένου να τους γεμίσει με δώρα…

Είναι ο Άγιος Βασίλης υπαρκτό πρόσωπο;
Ένα ερώτημα που διατρέχει την ιστορία της ανθρωπότητας και συχνά δυσκολεύει τους γονείς που καλούνται να απαντήσουν στους μικρούς θαυμαστές του γενειοφόρου Αγίου αν όντως είναι εκείνος που τους αφήνει τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή είναι αν κάποιος μέσα από το σπίτι που καταναλώνει τα μπισκότα και το ποτήρι γάλα που του αφήνουν για να τον καλοπιάσουν.

Πού βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης;
Αν υποθέσουμε πως όντως υπάρχει, που συχνάζει τέλος πάντων;

Πού είναι  αυτή τη στιγμή;
Ερώτηση που κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από παιδιά που ξέρουν τι είναι το GPS και το Google Maps.

free-wallpaper-vector-santa-claus-christmas

Πόσους ταράνδους έχει;
Αυτή είναι μια κάπως εύλογη απορία από την στιγμή που είναι εκείνοι που μεταφέρουν το ιπτάμενο έλκηθρο, προκειμένου ο Άγιος Βασίλης να περάσει μέσα από όλες τις καμινάδες που τον αναμένουν. Σύμφωνα πάντως με ένα ποίημα του 1823 που είναι δημοσιευμένο στο σχετικό λήμμα της wikipedia φαίνεται πως οι σοφέρ του φτάνουν τους 8. 

Πως τον ζωγραφίζεις;
Για τους αρχάριους προτείνουμε να τον απεικονίσουν κάπως γεματούλη, με κόκκινο σακάκι και ασορτί παντελόνι, σκουφάκι και μαύρες μπότες. Οι πιο προχωρημένοι μπορούν να κλέψουν ιδέες από το printerest.

Πόσο χρονών είναι;
Αδιάκριτη και συνάμα ακαδημαϊκού επίπεδου ερώτηση που απαιτεί διασταύρωση πηγών και λαϊκών μύθων. Ενδεχομένως μπορεί να την απαντήσει ένας απόφοιτος της σχολής “Charles W. Howard Santa Claus School” που δημιουργήθηκε το 1937 κι εδρεύει στο Μίσιγκαν. Στόχος του εκπαιδευτικού της προγράμματος είναι να μεταδώσει τις  παραδόσεις που αφορούν τον προκάτοχο στους μελλοντικούς Αγίους με πτυχίο.

Wallpapers-room_com___5b9560406c88822970655df1b5df809d_full_1440x900

Ποιος είναι;
Σοβαρά τώρα; Ποιος δεν ξέρει την ύπαρξη του πιο εργατικού προσώπου για τον μήνα Δεκέμβριο;

Πότε θα βρεθεί στο σπίτι μου;
Υπάρχουν και αυτά τα πολυάσχολα κι ανυπόμονα παιδιά που θέλουν να γνωρίζουν την ακριβή ώρα άφιξης κι αναχώρησης του για να κανονίσουν επιτέλους σε ποιο πάρτι θα κάνουν ρεβεγιόν. 

Που ζει;
Στο «Santa Claus Village» εκεί όπου -σύμφωνα με όσα τάζουν τα ταξιδιωτικά πακέτα για το Ρόβανιεμι της Λαπωνίας- θα δεις το ταχυδρομείο του με τα ξωτικά, χιονισμένα τοπία, λίμνες κρύσταλλο, άγρια δάση, χαριτωμένα χάσκι και φυσικά τον ίδιο τον Άγιο αυτοπροσώπως.

Είναι όντως υπαρκτό πρόσωπο;
Προφανώς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε μπορούν να πιστέψουν σε τίποτα και κανέναν τη σήμερον ημέρα.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.