Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Ουρακοτάγκοι απελευθερώθηκαν στην Ινδονησία, αφού μαθήτευσαν στο «σχολείο του δάσους»

Τα δύο θηλυκά είχαν βρεθεί από τους ειδικούς που τα έσωσαν από την αιχμαλωσία σε ένα χωριό της επαρχίας Άτσεχ της Σουμάτρας όπου οι κάτοικοι τα είχαν ως κατοικίδια.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας νεαρός ουρακοτάγκος ρίχνει μια τελευταία ματιά σε αυτούς που τον έσωσαν από την αιχμαλωσία προτού βγει από το κλουβί του και εξαφανιστεί σκαρφαλώνοντας από δέντρο σε δέντρο μέσα στην ζούγκλα της Σουμάτρας στην Ινδονησία.

Η ηλικίας μόλις 5 ετών Ιλέιν με κανελί τρίχωμα είναι η μία εκ των δύο θηλυκών ουρακοτάγκων που αφέθηκαν ελεύθεροι αυτήν την εβδομάδα σε ένα ινδονησιακό καταφύγιο ζώων, αφού μαθήτευσαν για σχεδόν δύο χρόνια “στο σχολείο του δάσους” για να μπορούν να προσαρμοστούν ξανά στην άγρια φύση.

Οι δύο ουρακοτάγκοι αφέθηκαν ελεύθεροι σε καταφύγιο ζώων στο οποίο έχουν απελευθερωθεί περίπου άλλα 120 ζώα που ζούσαν σε συνθήκες αιχμαλωσίας, σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας των φυσικών πόρων της Άτσεχ.

Η επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον δίνει κάποιες ελπίδες για τη διάσωση του είδους τους που απειλείται με εξαφάνιση, την ώρα που ο φυσικός τους οικότοπος περιορίζεται με ταχείς ρυθμούς εξαιτίας της υλοτομίας, των δραστηριοτήτων εξόρυξης μεταλλευμάτων ή της εκμετάλλευσης του φοινικέλαιου.

Πρόσφατα μάλιστα σημειώθηκε μια σειρά επιθέσεων κατά ουρακοτάγκων από κυνηγούς ή αγρότες.

Οι τελευταίοι κατηγορούν τους ουρακοτάγκους ότι προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ οι λαθροκυνηγοί τους αιχμαλωτίζουν για να τους πουλήσουν ως κατοικίδια.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.