Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

Κόμπι Μπράιαντ: Δείτε το, βραβευμένο με Όσκαρ, animation video για την αποχώρησή του από το μπάσκετ

«Απόμένουν 5 δευτερόλεπτα, η μπάλα στα χέρια μου. 5, 4, 3, 2, 1...».

To 2015, στα 37 του, κι αφού είχε κερδίσει τα πάντα κι αναγνωριστεί από τους πάντες ο Κόμπι Μπράιαντ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο. Γράφοντας ένα γράμμα στο The Players Tribune με παραλήπτη την ίδια την μπάλα του μπάσκετ. Είχε τίτλο “Dear Basketball” κι έγινε φυσικά viral, προετοιμάζοντας το έδαφος για την τελευταία του σεζόν που ήταν ουσιαστικά μια περιοδεία σαν κι αυτές που κάνουν τα θρυλικά μουσικά συγκροτήματα πριν διαλυθούν. Οι αναμνήσεις είναι νωπές, σε όποιο γήπεδο του NBA κι αν πήγαινε ο Κόμπι αποθεωνόταν με συγκλονιστικά standing ovations, οι ομάδες τον τιμούσαν συνήθως παρουσία των δικών τους μεγάλων άσων που υπήρξαν αντίπαλοί του. 

Όλα όμως ξεκίνησαν από αυτό το γράμμα, το οποίο 1.5 χρόνο αργότερα μετέτρεψε σε animation video ο βετεράνος της Disney, Γκλεν Κιν (εφαρμόζοντας και μερικές πρωτοποριακές τεχνικές όπως για πρώτη φορά animated ιδρώτα), με τον ίδιο τον Κόμπι στον ρόλο του αφηγητή και μουσική επένδυση από τον μεγάλο Τζον Γουίλιαμς

Το video έφτασε τελικά μέχρι τα Όσκαρ κερδίζοντας το βραβείο για το Καλύτερο Animated Βίντεο Μίκρου Μήκους. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που ένας επαγγελματίας αθλητής κέρδιζε το «χρυσό αγαλματάκι». 

Αυτός ήταν ο λόγος του Κόμπι όταν ανέβηκε στην σκηνή για να το παραλάβει…

https://www.youtube.com/watch?v=boFbw7cwaG8&feature=emb_title

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.