popaganda_pict_istories

Έχοντας ως βάση μία διαδικτυακή πλατφόρμα ο Guardian βρήκε ένα ξεχωριστό τρόπο για να σχολιάσει το σεξισμό. Με αφορμή το the everyday sexism project μία πλατφόρμα όπου γυναίκες μοιράζονται τις εμπειρίες τους από σεξιστικές συμπεριφορές, δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο μία συνεργάτιδά του «παρενοχλεί» τους άντρες του Λονδίνου.

Όλες οι σκηνές στο βίντεο βασίζονται σε αληθινά περιστατικά από μηνύματα στο the everyday sexism project και σκοπός του είναι να αποτυπωθούν οι αντιδράσεις των ανδρών. Όπως αναφέρει η πρωταγωνίστρια του βίντεο Leah Green σε άρθρο της στον Guardian τα σχόλια που έλαβε ήταν κυρίως θετικά καθώς οι περισσότεροι θεατές θεώρησαν ότι θίγει με μοναδικό τρόπο το ζήτημα, κάποιοι άλλοι όμως αντέδρασαν τονίζοντας ότι δεν καταφέρνει τίποτα περισσότερο από το να υπονομεύσει τα φεμινιστικά μηνύματα.

Η Leah Green την πέφτει σε περαστικούς, τους κοιτάει επίμονα και ζητάει να την ακολουθήσουν στο σπίτι για να περάσουν καλά. Στην πλειοψηφία τους οι αντιδράσεις που λαμβάνει είναι απορίας μιας και είναι περίεργο να συμπεριφέρεται έτσι μία γυναίκα. Γιατί όμως να μην είναι περίεργο και για τους άντρες να ακολουθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές; Το να φωνάζει κανείς ανόητα σχόλια σε γυναίκες που τυχαίνει να περνάνε από μπροστά του είναι ξεπερασμένο και θυμίζει έντονα τη δεκαετία του ’90. Επιπλέον, καλό θα ήταν να σκεφτούν όσοι καταφεύγουν σε τέτοιου είδους πεσίματα πότε ήταν η τελευταία φορά που μία γυναίκα υπέκυψε στο άκουσμα ενός αγενούς σχόλιου που την  έφερε σε δύσκολη θέση.

Το everyday sexism project κρίθηκε απαραίτητο από τους δημιουργούς του εξαιτίας των σχολίων που δέχονται οι γυναίκες που διαμαρτύρονται για σεξιστικές συμπεριφορές και σκοπός του είναι να βοηθήσει να γίνει ένα βήμα πιο κοντά στην ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, φιλοξενούνται όμως και ιστορίες από σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα μπορούν να γράψουν την εμπειρία τους από μία σεξιστική συμπεριφορά και άντρες.