Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΙΣΤΟΡΙΕΣ

#FreeBritney: Η πριγκίπισσα της pop βρέθηκε να ζει αιχμάλωτη μπροστά στα μάτια όλων μας

Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία ενώπιον δικαστή, μιας από τις μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη, μίλησε γι΄αυτό που όλοι βλέπαμε, αλλά επιλέγαμε να αγνοούμε.

Το 2007, ο Κρις Κρόκερ, έγινε viral φωνάζοντας “Leave Britney Alone, κανείς όμως δεν τον πήρε στα σοβαρά. Το αντίθετο μάλιστα. O έφηβος τότε Κρόκερ, έγινε αντικείμενο χλεύης. Το 2021 όμως και ενώ το κίνημα #FreeBritney γιγαντώνεται, ο πλανήτης αναρωτιέται μήπως χρωστάει ένα μεγάλο συγγνώμη στον Κρόκερ, καθώς όπως φαίνεται, εκείνος ήταν ο μόνος που κατάλαβε το δράμα του ζούσε η Μπρίτνεϋ Σπίαρς.

Τότε η νεαρή ποπ σταρ είχε ήδη δυο παιδιά, ένα διαζύγιο και τους παπαράτσι να την κυνηγούν σε κάθε της βήμα. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία όπου η Σπίαρς έχοντας αγκαλιά τον μεγάλο της γιο και ούσα έγκυος στον δεύτερο, προσπαθεί να ξεφύγει από τα αδηφάγα φλας των φωτογράφων, ζητώντας βοήθεια από τον υπεύθυνο ενός εστιατορίου. Εκείνος αντί να τη βοηθήσει, γέλασε. Απ΄έξω δεκάδες παπαράτσι την απαθανάτιζαν βουρκωμένη.

Την άλλη μέρα, η κλαμένη Μπρίτνεϋ, θα γίνει για ακόμη μια φορά εξώφυλλο και ο κόσμος θα καταναλώσει το δράμα της, σαν να επρόκειτο για μια απογευματινή σαπουνόπερα, ξεχνώντας πως επρόκειτο για έναν αληθινό άνθρωπο. Λίγο αργότερα, ξυρίζει το κεφάλι της, θέλοντας να αποτινάξει από πάνω της την εικόνα του sex symbol που κάποιοι άλλοι της είχαν φορέσει, ενώ μερικούς μήνες αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ψυχιατρική κλινική του Λος Άντζελες. Όλα αυτά βέβαια, σε live μετάδοση, γιατί είπαμε, τα media και οι θεατές την αντιμετώπιζαν απλά σαν ένα σήριαλ.

Δεκατρία χρόνια αργότερα, η Μπρίτνεϋ Σπίαρς βρέθηκε ενώπιον δικαστή για να ζητήσει και πάλι πίσω τη ζωή της, αυτήν που τόσα χρόνια ανήκε ουσιαστικά στον πατέρα της, ο οποίος είχε οριστεί ως κηδεμόνας της. Η δουλειά της, τα χρήματα της, το ίδιο της το σώμα εξουσιάζονται από τον Τζέιμς Σπίαρς. «Δεν μπορούσα να παντρευτώ, ούτε επιτρεπόταν να κάνω παιδί. Είναι προσβλητικό, ντρεπόμουν. Με έχει καταστρέψει αυτό που έχω περάσει, και δεν μπορούσα μιλήσω ανοικτά. Δεν πίστευα ότι θα με πιστέψει κάποιος. Θεωρώ ότι είναι κακοποιητική αυτή η κηδεμονία. Έλεγα ότι είμαι καλά, δεν είμαι καλά, δεν κοιμάμαι», αυτά ήταν τα λόγια της ίδιας της Σπίαρς, η οποία δεν ήξερε καν ότι έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει την κηδεμονία του πατέρα της και να αποκτήσει ξανά της ανεξαρτησία της. 

«Αυτό που ζητώ είναι να έχω τα δικά μου χρήματα και να τελειώσει όλο αυτό, να μπορώ να πάω με τον αγαπημένο μου μια βόλτα με το αμάξι. Ειλικρινά, θέλω να έχω το δικαίωμα να κάνω μήνυση στην οικογένειά μου». Ακόμα και για να βγάλει το σπιράλ της και να μπορέσει να κάνει παιδί, η Μπρίτνεϋ Σπίαρς, έπρεπε να πάρει την άδεια του πατέρα της. «Ο πατέρας μου δεν έχει το συμφέρον μου στο μυαλό του, αλλά την απόλαυση που παίρνει από το να με ελέγχει πλήρως. Μια φορά με έβαλαν σε κέντρο αποτοξίνωσης, χωρίς τη θέληση μου και πλήρωσα 60.000 δολάρια. Όταν τον πήρα τηλέφωνο για να του πω πώς ένιωθα, έκλαιγα για μια ώρα. Έδειχνε να λατρεύει κάθε λεπτό. Με υποχρέωναν να δουλεύω. Δεν με ρωτούσαν ποτέ για τίποτα. Δεν ζητούσαν ποτέ τη γνώμη μου για κάτι. Δέχονταν τις προτάσεις, με γνώμονα τα χρήματα που θα έβαζαν στο λογαριασμό. Αρκούνταν στο να μου πουν “πρέπει να κάνεις αυτό”, χωρίς να τους νοιάζει αν ήμουν άρρωστη ή είχα τραυματισμό. Έπρεπε να είμαι συνεπής στο πρόγραμμα. Όταν το 2018 αρνήθηκα να κάνω τις συναυλίες που είχαν αποφασίσει, μου έκαναν μήνυση. Οι μάνατζερ είπαν στις θεραπεύτριες μου ψέματα, πως δεν έπαιρνα τα φάρμακα μου. Με απειλούσαν. Ήταν τρομακτικό. Μια συνθήκη που παραπέμπει σε αυτό που ζούσα είναι το sex trafficking. Όσοι με υπέβαλαν σε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας, δεν πρέπει να γλιτώσουν τόσο εύκολα. Δεν είμαι σκλάβα κανενός. Πρέπει να μπουν στη φυλακή».

«Είμαι υπέροχη σε αυτό που κάνω. Δεν θα έπρεπε να είμαι υπό κηδεμονία εάν μπορώ να εργαστώ», πρόσθεσε η Σπίαρς, επιχειρώντας να πείσει ότι εφόσον θεωρείται ικανή να εργαστεί στη βιομηχανία της μουσικής θα πρέπει να θεωρείται ικανή και να έχει τον έλεγχο της ζωής και των οικονομικών της. Είναι όντως υπέροχη και το αποδεικνύει εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, από τότε που ήταν ακόμα παιδάκι και εμφανιζόταν στο Mickey Mouse Club. 

«Tην τελευταία φορά που μίλησα ενώπιον δικαστή, ένιωθα σαν να ήμουν νεκρή, σαν να μην είχα καμία σημασία για κανέναν, γιατί κανείς δεν θα με πίστευε. Σήμερα δεν θα πω ψέματα, οπότε ίσως καταλάβετε το βάθος και το βαθμό της ανάγκης που έχω για να γίνουν αλλαγές».

Λίγο πριν αρχίσει την κατάθεσή της, οι δικηγόροι του πατέρα της εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δημόσια αυτή μαρτυρία εκείνη όμως, δεν το έβαλε κάτω. «Νιώθω ότι αυτή πρέπει να είναι μια ανοιχτή ακρόαση δικαστηρίου και θα πρέπει να ακούσουν όλοι τι έχω να πω». Το δικαστήριο συμφώνησε. Τα memes με την Μπρίτνεϋ του 2007, ξαφνικά δεν μοιάζουν τόσο αστεία.  Η ιστορία αιχμαλωσίας της Αμερικάνας σταρ, έρχεται για να μας τονίσει πως αν δεν μπορεί μια από τις πιο διάσημες γυναίκες του κόσμου να έχει τον έλεγχο της ζωής της, τότε τι γίνεται με όλες τις υπόλοιπες; 

Η μαρτυρία αυτή, ήταν η πρώτη φορά που η 39χρονη τραγουδίστρια εμφανίστηκε δημοσίως και μίλησε για την κατάσταση της. Ίσως τώρα που ακούγεται η φωνή της, ο πλανήτης την πιστέψει και πάψει να την αντιμετωπίζει σαν καταναλωτικό αγαθό. Ίσως τώρα καταλάβουμε πως δεν μας ανήκει το δράμα κανενός. Ίσως τα media πάψουν να αντιμετωπίζουν τους σταρ σαν μαριονέτες και μπορέσουν να δουν πίσω από τη λάμψη τους. Ίσως η ίδια η βιομηχανία του θεάματος σταματήσει να αντιμετωπίζει τα πιο φωτεινά της αστέρια σαν καταναλωτικά αγαθά.

Ίσως τώρα η Μπρίτνεϋ Σπίαρς, μπορέσει επιτέλους να πάει μια βόλτα με τον αγαπημένο της. 

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.