«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο. Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».
Είναι η δεύτερη φορά που μίλησε ο Κώστας Καραμανλής από τότε που έχασε τις εκλογές το 2009. Την πρώτη ήταν υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα του 2015. Και αφού το τοτέμ της σύγχρονης Δεξιάς βρήκε τη μιλιά του, είναι ίσως ευκαιρία να μας απαντήσει και σε κάποιες άλλες ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεση της ανταλλαγής δημόσιας περιουσίας μ’ εκτάσεις που, υποτίθεται, άνηκαν στη Μονή Βατοπεδίου.
1. Καταρχάς στο ερώτημα του τίτλου. Αφού ήταν σίγουρος ότι ήταν σκευωρία γιατί έκλεισε άρον άρον τη Βουλή λίγο πριν το καλοκαίρι του 2008 οδηγώντας το αδίκημα σε παραγραφή;
2. Επίσης πως εξηγεί αυτή την ομιλία το Δεκέμβριο του 2008 μετά και τα τρομερά γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο ίδιος λέει «πως είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή λειτούργησαν σε βάρος του δημοσίου», και συμπληρώνει πως: «Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα. Το λάθος ήταν δικό μου». Αν δεν καταλαβαίνετε την ερώτηση ξαναδιαβάστε τις πρώτες δύο παραγράφους. Ποιο λάθος έκανε άραγε ο τότε Πρωθυπουργός αφού όλη η ιστορία ήταν «σκηνοθετημένη»; Εκτός αν είναι άλλος ο άνθρωπος που μιλάει στο παρακάτω βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=jaTi_JbzJ-o
3. Επίσης αφού τους κυνηγούσαν τα «ταπεινά συμφέροντα» γιατί εξαφάνισαν τότε από τη Νέα Δημοκρατία όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς; Βουλγαράκης, Δούκας και Ρουσόπουλος, από πρώτα ονόματα το έριξαν κάπως απότομα στην ιδιωτική ζωή.
4. Νομικά δεν ξέρω αλλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως το Εφετείο αναγνώρισε ότι η λίμνη Βιστωνίδα είναι δημόσια περιουσία, αλλά από την άλλη θεώρησε λογικό πως η Μονή Βατοπεδίου μπορούσε να την ανταλλάσσει με ακίνητα του δημοσίου θεωρώντας ότι είναι δική της. Κάτι δεν κολλάει εδώ. Π.χ. Μπορώ εγώ αύριο ν’ ανταλλάξω την Πλατεία Συντάγματος με ένα ωραίο εξοχικό στην Τήνο; Είμαι και ολιγαρκής, ολόκληρη πλατεία δίνω.
Στην αιτιολογία της απόφασης του Εφετείου αναφέρεται πως οι «Παΐσιοι», οι συμβολαιογράφοι και οι δικηγόροι τους είναι αθώοι γιατί «εκτελούσαν εντολές» της κυβέρνησης. Άρα τα παιδιά δεν φταίγανε, γιατί άλλοι τους τα λέγανε και τα έκαναν. Να συμφωνήσουμε, αν και το επιχείρημα θυμίζει την περίφημη δίκη του Άιχμαν στο Ισραήλ που ίδιος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του χρησιμοποίησε μια παρόμοια δικαιολογία: «εγώ δεν έφταιγα που έστελνα τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο Χίτλερ μου έδωσε εντολή να το κάνω».
Αλλά ας αφήσουμε τ’ άλματα λογικής. Πείτε ότι τα παιδιά εκεί που συνομιλούσαν με το Θεό, πιέστηκαν να κάνουν real estate. Ποιος τους πίεσε; Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Άρα πως είναι δυνατόν να τη βγάζει λάδι ο Καραμανλής αφού η κυβέρνησή του αντάλλαζε δημόσια περιουσία με… δημόσια περιουσία προς όφελος μιας Μονής που τη βλέπει το χλιδάτο πριγκηπάτο Μονακό και ζηλεύει;
5. Για τα παρακάτω πρωτοσέλιδα (με σειρά σοβαρότητας εφημερίδας), καλοί συνάδελφοι, τι φάση;
6. Ξέρει κανείς στην Ελλάδα ποιες μέρες η δικαιοσύνη βλέπει και ποιες είναι τυφλή; Πότε έχουμε δικαστές και πότε έχουμε «εκτελεστές σκοτεινών συμφερόντων» Υπάρχει κάποιος αλγόριθμος ή το πρόγραμμα πάει στην τύχη;
7. «Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην «Ελευθερία του Τύπου» σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου.«Έχω πει πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα». Τι εντύπωση πρέπει να μας κάνει αυτή η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος κατηγορείται κάθε λίγο και λιγάκι ότι παρεμβαίνει με τον τρόπο του στη δικαιοσύνη;
8. Τελικά το Βατοπέδι γράφεται με «αι» ή με «ε»;