Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
03.12.2023

Το πολιτικό σινεμά παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του Andreas Pichler «The Venice Syndrome»

Στα γερμανικά και ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους, την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 20:00 στην ταινιοθήκη Ελλάδος.
Το πολιτικό σινεμά παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του Andreas Pichler «The Venice Syndrome»

Το παράδειγμα της Βενετίας: Βουλιάζοντας από την ανάπτυξη στην πιο τουριστική πόλη του κόσμου. Το παρασκήνιο της βιομηχανίας του τουρισμού και του Real Estate.

Βενετία: μια πόλη μουσείο, ο πιο ρομαντικός προορισμός για τους Ευρωπαίους, το όνειρο κάθε Αμερικανού, η φαντασίωση κάθε Ιάπωνα. Όταν όμως πέσει η νύχτα, η πόλη μετατρέπεται σε φάντασμα. Ολόκληρες γειτονιές εγκαταλείπονται από τους μόνιμους κατοίκους που δεν αντέχουν τι υψηλές τιμές των ακινήτων, τα άδεια κτήρια κέλυφος που διαιωνίζει έναν μύθο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τουριστικής βιομηχανίας. 

Με 23 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, δηλαδή πάνω από 60.000 την ημέρα, η Βενετία εξακολουθεί να αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης για επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Η πόλη όμως παραπαίει υπό το βάρος των θαυμαστών της. Σταδιακά, οι κάτοικοι φεύγουν, αφήνοντάς τη έρμαιο στα πακέτα τουρισμού και την υπερτιμημένη στέγαση. Οι μόνιμοι κάτοικοι σήμερα είναι λιγότεροι από 58.000,-όσοι και μετά τον μεγάλο λοιμό του 1438.

Η ταινία κοιτάει με χιούμορ και διεισδυτικότητα πίσω από τα πακέτα των tour operators και τα κρουαζιερόπλοια, στο παρασκήνιο της βαριάς βιομηχανίας της Βενετίας, τα κέρδη και τις παράπλευρες απώλειες της τουριστικής ανάπτυξης της ιστορικής πόλης. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.