Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.05.2023

Η «συντέλεια» του κόσμου θέτει πρώτη στο στόχαστρό της τη σοκολάτα έως το 2050

Σύμφωνα με επιστήμονες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η αγαπημένη μας αυτή γλυκιά αμαρτία, να εξαφανιστεί σε περίπου 30 χρόνια από τώρα.
Η «συντέλεια» του κόσμου θέτει πρώτη στο στόχαστρό της τη σοκολάτα έως το 2050

Εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να θεραπεύσει και να «ξορκίσει» όλα τα κακά του κόσμου, από τη στιγμή που θα το αισθανθείς να λιώνει στον ουρανίσκο σου και να γλυκαίνει τη ψυχή σου, αυτή είναι σίγουρα η σοκολάτα, η «παρηγορήτρα» μας στις πιο δύσκολες και απαιτητικές περιόδους της ζωής μας. Τι συμβαίνει όμως όταν ο δυστοπικός αυτός κόσμος αποφασίζει να θέσει στο στόχαστρο την ίδια τη σοκολάτα; Αυτό αναρωτήθηκε το περιοδικό Conde Nast Traveler όταν ήρθε σε επαφή με την τελευταία πρόβλεψη της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA): τα κακάο (τα οποία ευθύνονται για την παραγωγή της  σοκολάτας) πιθανότατα θα εξαφανιστούν ήδη από το 2050 λόγω κλιματικών αλλαγών.

Πρόκειται για εκείνα τα δέντρα του τροπικού κόσμου των φυτών, που απαιτούν πολύ ακριβείς συνθήκες καλλιέργειας και ευημερίας. Σύμφωνα με την NOAA, το κακάο μπορεί να αναπτυχθεί μόνο μέσα σε 20 μοίρες από τον ισημερινό (είτε βόρεια είτε νότια), σε περιοχές με συνεχή υγρασία και βροχοπτώσεις. Περισσότερο από το μισό κακάο παγκοσμίως, προέρχεται από δύο χώρες της Δυτικής Αφρικής: την Ακτή του Ελεφαντοστού και τη Γκάνα. Και οι δύο χώρες πρόκειται να παρουσιάσουν αύξηση της θερμοκρασίας τους κατά 3,8 ° F έως το 2050, η οποία πιθανότατα θα ωθήσει τις μονάδες κακάο έξω από τα τροπικά δάση, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε ψυχρότερες, ορεινές περιοχές, που αποτελούν επί του παρόντος δασικές εκτάσεις οι οποίες φιλοξενούν μέρος της άγριας ​​φύσης, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται συχνά η καλλιέργεια, με στόχο τη διαφύλαξη και προστασία αυτής.

Αλλά προτού αρχίσετε να χάνετε κάθε σας ελπίδα, πρέπει να γνωρίζετε πως ενδέχεται να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη, φιλική προς το περιβάλλον λύση στον ορίζοντα. Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Berkeley συνεργάστηκαν με την εταιρεία Mars (φημισμένοι δημιουργοί των M & M’s και Snickers) με σκοπό να σώσουν τις μελλοντικές καλλιέργειες κακαόδεντρων με έναν πρέπον και φιλικά προσκείμενο στο περιβάλλον, φουτουριστικό τρόπο: με το να καταφύγουν σε μικροαλλαγές του DNA του είδους. Σύμφωνα μάλιστα με το Business Insider, το έργο πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων (γνωστή ως CRISPR) για να μετασχηματίσει τα σπορόφυτα σε ένα είδος ικανό να επιβιώσει σε ξηρότερο και θερμότερο κλίμα. (Φυσικά, μια ιδανική λύση θα ήταν να συσπειρωθούμε με στόχο να βάλουμε ένα τέλος στην υπερθέρμανση του πλανήτη, ωστόσο κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση φαντάζει ως ένα απλό όνειρο).

Δεδομένου όμως ότι ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές το πόσο διάστημα θα χρειαστεί προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία του UC Berkeley, ή αν θα λειτουργήσει καλά καλά εν τέλει, σας προτείνουμε να συνεχίσετε να «κατασπαράζετε» ό,τι σοκολατούχο προϊόν βρεθεί στο διάβα σας, ωσότου ανταμώσουμε το… τέλος του κόσμου!

Πηγή:

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.